Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

"ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ": Ο ΕΞΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ!

Σε μία απόσταση περίπου 40 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, ανάμεσα στο Σιδάρι και τους Περουλάδες, βρίσκεται ένα μοναδικό θαύμα της φύσης που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.
Πρόκειται για το περίφημο «Canal d’ Amour» ή «Κανάλι του Έρωτα», ίσως το μοναδικό σε όλη τη Μεσόγειο.
Το Κανάλι του Έρωτα είναι μια παραλία εξαιρετικής ομορφιάς.

Τα λευκά σμιλεμένα βράχια και τα καταγάλανα νερά, συνθέτουν ένα τοπίο που θυμίζει έντονα εξωτικό προορισμό.
Αλλά αυτό το αριστούργημα της φύσης έχει ακόμη περισσότερα να μας δείξει..
Μια συστοιχία από αμμώδη βράχια, υψώνονται μέσα από τη θάλασσα και λόγω της τριβής τους με τα κύματα σχηματίζουν παράξενα σχήματα και μικρούς κολπίσκους που μπορείς να τους προσεγγίσεις με δρομάκια και σκαλοπάτια.
Τα βράχια που σχηματίζουν το Κανάλι της Αγάπης, λόγω της εύθραυστης σύνθεσης τους, επέτρεψαν με το πέρασμα του χρόνου στην θάλασσα, αλλά βασικά στην διαβρωτική δράση του ανέμου, να τα κάνει «αυλακωτά».
Ανάμεσά τους υπάρχει ένα υπόγειο μονοπάτι, το οποίο μπορεί κανείς να το περπατήσει ή να πάρει μερικές ανάσες από το κολύμπι.
Στην είσοδο του κόλπου της παραλίας υπάρχει ένα άνοιγμα στο βράχο, το οποίο μέσω ενός φυσικού υπόγειου τούνελ καταλήγει στην άλλη πλευρά.
Το «Κανάλι της Αγάπης» πήρε το όνομά του από μία Γαλλίδα τουρίστρια που κολύμπησε στα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά του, ανακάλυψε την πρώτη σπηλιά και έζησε τον έρωτα της ζωής της.
Έτσι το Κανάλι ονομάστηκε «canal d’ amour» και σύμφωνα με το μύθο, όποιο ζευγάρι διασχίσει όλες τις σπηλιές απ΄ άκρη σε άκρη στο Κανάλι, θα παραμείνει για πάντα ερωτευμένο…


Πηγή: http://online247gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.