Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΣΤΟ ΑΤNEWS ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ!


Όπως είναι γνωστό, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε με πρωτοβουλία εννέα δημοτικών συμβούλων και κάλυψε αποκλειστικά το κανάλι μας, συζητήθηκε και το θέμα της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα Γεράνεια αφού τον Ιούνιο που μας πέρασε, και συγκεκριμένα από τις 30 Ιουνίου, η εταιρεία ''Cero Development'' κατέθεσε αίτηση για τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε τρεις περιοχές των Γερανείων.
Όλες οι παρατάξεις εξέφρασαν την αντίθεσή τους αλλά η ανησυχία για τις μελλοντικές εξελίξεις παραμένει.
Το προηγούμενο Σάββατο, το κανάλι μας, κάλυψε την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χαρ. Τρικούπη στον Ισθμό. Παρών και ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού περιβάλλοντος κ. Ταγαράς. Δοθείσης ευκαιρίας απευθυνθήκαμε στον κ. Ταγαρά για να μας κάνει δήλωση σχετικά με το θέμα αυτό.
Ο κ. Ταγαράς, παρουσία του δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Καραπανάγου, τον οποίο καλέσαμε για μια σύντομη ενημέρωση του κ. Υπουργού, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, και τόνισε ότι η κατάθεση αίτησης δεν συνεπάγεται και έκδοση αδείας, αφού η κάθε αίτηση εξετάζεται ξεχωριστά και είναι άκρως απαραίτητη η περιβαλλοντική μελέτη, πριν την έκδοση.
Κρίνουμε τη δήλωση του κ. Ταγαρά καθησυχαστική και ελπίζουμε στη στήριξή του εάν και όταν υπάρξουν εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.