Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΡΗΓΑΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΥΦΟΣ ΑΣΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ!

  • Πηγή: https://www.loutraki365.gr/

By Αλέξανδρος Κανδρής

Στο κοινό συμπέρασμα ότι υφίσταται η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα δημοτικής εκπροσώπησης, φαίνεται ότι έχουν καταλήξει τέσσερις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, που το τελευταίο διάστημα έχουν σχηματίσει έναν κύκλο συζητήσεων, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους. Ο λόγος για τους Κώστα Λογοθέτη, Γιάννη Καραπανάγο, Κωστή Ζερβό και Δημήτρη Βασιλείου...

Γράφει ο Αλέξανδρος Κανδρής

Αφετηρία αυτής της διαδρομής, η κοινή πεποίθηση ότι η συνταγή του 2019, δεν ωφέλησε τελικά κανέναν και, συνεπώς, είναι απαραίτητη η ενωμένη πορεία όσων περισσότερων δυνάμεων της αντιπολίτευσης είναι δυνατό. Οι ζυμώσεις για κάτι καινούριο εντείνονται καθώς η διαδικασία αναζήτησης του "εκλεκτού", εισέρχεται πια στην τελική της ευθεία, αφού ο ένας μετά τον άλλον οι επίδοξοι διεκδικητές έκαναν στην άκρη, σε ένα σίριαλ που είχε πολλά επεισόδια.
Δημήτρης Βασιλείου και Γιάννης Καραπανάγος, ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι κάνουν πίσω, σε μια προσπάθεια να στείλουν το μήνυμα ότι μια κοινή πολιτική κίνηση, είναι η μοναδική λύση, η οποία παρά τα αργά βήματα που παρατηρούνται, δεν έχει ανακοπεί. Αντιθέτως, συνεχώς εντείνεται, με τους πρωταγωνιστές να έχουν πιθανώς στο πίσω μέρος του μυαλού τους, τη διαδικασία του Επινέ της Γαλλίας, το 1971, όπου διάσπαρτες πολιτικές κινήσεις, συνενώθηκαν υπό τον Μιτεράν και αναδείχθηκαν σε κυβερνητική παράταξη για τις επόμενες δεκαετίες,
Η σκέψη και το όνειρο μιας κοινής δημοτικής παράταξης που υπήρχε από τις προηγούμενες εκλογές, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, από την αρχή του 2022, όταν ο Γιάννης Καραπανάγος και ο Δημήτρης Βασιλείου συζήτησαν το ενδεχόμενο της συνεργασίας, βάζοντας στο τραπέζι συγκεκριμένο πρόσωπο που θεωρήθηκε ως το καταλληλότερο, για να ηγηθεί και να συσπειρώσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Η περίπτωση αυτή, μπορεί να μην προχώρησε, ωστόσο φάνηκε ότι υπάρχει, στην πράξη, η διάθεση και από τους δύο για συνεργασία. Και επίσης, το σημαντικότερο: Ότι αυτή τη φορά, σε αντίθεση με όσα έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια, τα λόγια για το καλό του τόπου συμβαδίζουν με τις πράξεις και ότι δεν θα γίνουν θυσία στο βωμό των προσωπικών φιλοδοξιών.
Οι διεργασίες συνεχίζονται, στην εξίσωση μπαίνει σταδιακά και ο Κωστής Ζερβός, ενώ οι συζητήσεις πλέον άρχισαν να πραγματοποιούνται με την παρουσία και των 7 δημοτικών συμβούλων των 3 παρατάξεων. Ο Κωστής Ζερβός, προτείνει να διενεργηθεί δημοσκόπηση που θα περιλαμβάνει τα 3 ονόματα των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και αυτός που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό, να ηγηθεί της κοινής παράταξης. Βασιλείου και Καραπανάγος, κάνουν πίσω, καθώς, κοινή τους πεποίθηση, είναι ότι πρέπει να αφήσουν χώρο στη νέα γενιά, προτείνοντας στη δημοσκόπηση να μπουν τα ονόματα μόνο των 4 νέων σε ηλικία συμβούλων (ήτοι Βασίλης Βασιλείου, Κωστής Ζερβός, Αλκιβιάδης Δρίτσας, Κώστας Σταυρόπουλος).
Με την άποψη των δύο επικεφαλής, συμφωνεί και ο Γιάννης Γλυκοφρύδης και αποφασίζει να κάνει και αυτός στην άκρη. Αλκιβιάδης Δρίτσας και Βασίλης Βασιλείου δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη θέση του αρχηγού. Την πρόταση αποδέχτηκε, αρχικά, ο Κωστής Ζερβός, ενώ στη συνέχεια και ο Κώστας Σταυρόπουλος, έθεσε εαυτόν ως υποψήφιο επικεφαλής της κοινής παράταξης. Οι δυο τους, επιχειρούν, για περίπου μια εβδομάδα, να συνεννοηθούν και να καταλήξουν κάπου, όμως, οι συζητήσεις τους αποβαίνουν άκαρπες, με αποτέλεσμα, για άλλη μια φορά, να μην υπάρξει λευκός καπνός και το εγχείρημα της συμπαράταξης να οδηγείται προς ναυάγιο.
Την ίδια περίοδο, ο Κώστας Λογοθέτης, ξεκινά να εκφράζει στο περιβάλλον του, την επιθυμία να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές. Έχει προηγηθεί το πολιτικό διαζύγιο με τον Θανάση Μουζάκη και ο τέως Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, επιχειρεί μια πρώτη, θεωρητική καταμέτρηση των πολιτικών δυνάμεων που του έχουν απομείνει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, συμμετείχε σε κάποιες από τις συζητήσεις Καραπανάγου - Ζερβού - Βασιλείου, κυρίως όσον αφορά στην κατάρτιση κοινής ατζέντας για τα Δημοτικά Συμβούλια και λιγότερο για το ενδεχόμενο κοινής εκλογικής καθόδου. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι στο στρατόπεδο Λογοθέτη, υπάρχει έντονος προβληματισμός από τη συνεχή πτώση των εκλογικών ποσοστών του συνδυασμού, από το 2010 και μετά.
Ακολούθησε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μαρίας Πρωτοπαππά και στη συνέχεια η δημόσια πρόσκλησή της προς τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για εκλογική συνεργασία, αλλά, μέχρι και σήμερα, καμία παράταξη δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά της.
Γιάννης Καραπανάγος και Δημήτρης Βασιλείου, με συνεχείς συζητήσεις με όλες τις πλευρές, προσπαθούν να διαμορφώσουν κοινό πεδίο για συνεννόηση και συνεναιτικό κλίμα, καθώς αποτελεί κοινή τους διαπίστωση ότι περισσότερα είναι αυτά που ενώνουν τα πρόσωπα της αντιπολίτευσης, παρά αυτά που τους χωρίζουν. Όμως, παρά την κοινή επιθυμία, δεν φαίνεται να υπάρχει, μέχρι εκείνη την ώρα τουλάχιστον, το πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα μπει μπροστά και θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Φαίνεται όμως, ότι ο Δημήτρης Βασιλείου, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Στο μυαλό του, υπάρχει ένα όνομα, το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές. Αλλά το κρατάει μυστικό. Πριν το ανακοινώσει στις υπόλοιπες 3 παρατάξεις, έρχεται σε επικοινωνία μαζί του, γνωστοποιεί τις προθέσεις του και δίνει στο συνομιλητή του, χρόνο να το σκεφτεί. Το όνομα αυτού: Γιάννος Μιχόπουλος. Πρόσωπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λουτράκι, με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, βαρύ βιογραφικό, μηδενική εμπλοκή στα κοινά του Δήμου αλλά με διάθεση για προσφορά, που κατά τον γιατρό, είναι εφικτό να αποτελέσει τον εκλεκτό για τη θέση του επικεφαλής και ταυτόχρονα να δώσει ώθηση για την ευόδωση του εγχειρήματος.
Άλλωστε, πρόκειται για ένα από τα 100 μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της Ενέργειας παγκοσμίως. Ο Γιάννος Μιχόπουλος, είναι διδάκτωρ Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Durham, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της ΔΕΣΦΑ, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος της Vestas Wind Systems (μεγάλη εταιρεία παραγωγής ανεμογεννητριών), Εμπορικός Γενικός Διευθυντής της Authentix (εταιρεία παραγωγής προϊόντων αντιμετώπισης της λαθρεμπορίας στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο), διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ξεκίνησε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης) και ανώτερο διοικητικό στέλεχος της Shell International.
Οι επαφές και οι συζητήσεις έχουν πυκνώσει και πρόκειται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, με σκοπό να διερευνηθεί αρχικά και εν συνεχεία να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο της συμφωνίας για την υποψηφιότητα του Γιάννου Μιχόπουλου από τις παρατάξεις των Κώστα Λογοθέτη, Γιάννη Καραπανάγου, Κωστή Ζερβού και Δημήτρη Βασιλείου. Ωστόσο εκκρεμούν ακόμη σημαντικά ζητήματα για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η συμφωνία. Κι επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, καμία πλευρά μέχρι στιγμής δεν κάνει λόγο για πλήρη συμφωνία, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να είναι η μοναδική περίπτωση που, μέχρι τώρα, εμφανίζεται ως η πιο προχωρημένη.
Το πόσα επεισόδια θα έχει το σίριαλ που παρακολουθούμε από τις αρχές του 2022 και αν το φινάλε του εγχειρήματος θα είναι πανηγυρικό ή δραματικό, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους πρωταγωνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.