Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

  • Φωτογραφικό υλικό: Θανάσης Κ. Πρωτοπαππάς


Επιμέλεια: Ιωάννης Καραπανάγος

Κάθε χρόνο, στις 8 Νοεμβρίου, η εκκλησία τιμά τους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και γενικά όλους τους αγγέλους. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν τα ονόματα Μιχαήλ, Γαβριήλ, Άγγελος, Σεραφείμ, Ταξιάρχης και Πανορμίτης.
Στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση οι άγγελοι είναι πνευματικά δημιουργήματα του Θεού, τα οποία έχουν ως αποστολή να δοξάζουν τον δημιουργό τους, να ανακοινώνουν στους ανθρώπους το θείο θέλημα και να εκτελούν τις θείες βουλές. Την ύπαρξη των αγγέλων μαρτυρεί τόσο η Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη), όσο και η εκκλησιαστική παράδοση. Άγγελοι ήσαν και οι διάβολοι ή δαίμονες, οι οποίοι εξέπεσαν από την αρχική τους θέση, επειδή παρέβησαν τις εντολές του Θεού.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Περαχώρας, του οποίου ο στολισμός, με άνθη, ήταν εντυπωσιακός. 
Την παραμονή του εορτασμού (7 Νοεμβρίου 2023) τελέστηκε Μέγας Εσπερινός μετ΄Αρτοκλασίας, από τον Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Βασιλόπουλο, τον Αιδεσιμότατο Αγησίλαο Ρίζο και τον Πατέρα Τσαμπίκο Π. Πετρόπουλο. 
Ακολούθησε περιφορά της εικόνας, σε δρόμους του χωριού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, με επικεφαλής τον Αρχιμουσικό Πελοπίδα Μαυρόπουλο. Παρόντες ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου και Αθανάσιος Μουζάκης, καθώς και ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ'' και Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Καραπανάγος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προαναφερόμενοι κρατούσαν, από κοινού, την εικόνα, ανά διαστήματα, κατά τη διάρκεια της περιφοράς, γεγονός που προκάλεσε ευμενή σχόλια, αφού αυτό συνέβη, για πρώτη φορά, στην Περαχώρα, σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί στη μνήμη των κατοίκων της.
Η Παραμονή του εορτασμού ολοκληρώθηκε με την προσφορά γλυκισμάτων και αναψυκτικών, στους καλεσμένους, από τα πάντα φιλόξενα και χαμογελαστά μέλη, κυρίες Μαρίκα Κολλιάκου και Κωνσταντίνα Παύλου, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού.
Ανήμερα, τελέστηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία, μετ΄Αρτοκλασίας, από τον Πατέρα Τσαμπίκο Π. Πετρόπουλο, παρουσία της Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης και Δημοτικής Συμβούλου Μαρίας Πρωτοπαππά, του Επικεφαλής  της Δημοτικής Παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ'' και Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Καραπανάγου, καθώς και του Δημοτικού Συμβούλου Αθανασίου Γεωργίου.

Χρόνια Πολλά στις Εορτάζουσες και στους Εορτάζοντες!
Και του χρόνου με Υγεία!  
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.