Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 4ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ!

                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλες και Φίλοι,

Η νεολαία μίλησε δυνατά για ακόμα μια φορά. Η μαζική συμμετοχή των νέων στην τέταρτη συνάντηση του «Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας», την Κυριακή 6/4/2014 στο Ξενοδοχείο ΜΑΝΤΑΣ, ολοκλήρωσε προεκλογικά την προσπάθεια αυτή, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Οι συμμετέχοντες έθεσαν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους σε ότι αφορά την ταυτότητα και τις γενικότερες προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου. Επίσης ανακεφαλαιώθηκαν οι προτάσεις και οι θέσεις που κατατέθησαν συνολικά τους δύο τελευταίους μήνες, που διήρκησε ο «Κύκλος Συναντήσεων Νεολαίας» και ο καθένας είχε την ευκαιρία να τα θέσει τα θέματα που τον απασχολούν.
Ο διάλογος ξεκίνησε με την εισήγηση του κυρίου Δημήτρη Μακρίδη (Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας), ο οποίος ανέλυσε την υπάρχουσα κατάσταση, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις μελέτες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και για το νέο γενικό πολεοδομικό σχέδιο. Η συζήτηση συνεχίσθηκε με τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, των οποίων η διάθεση να καταθέσουν τις απόψεις τους, οδήγησε σε έναν ουσιαστικό διάλογο, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.
Η πλειοψηφία των ομιλητών ταύτισε το παρόν και το μέλλον του Δήμου με τον Τουρισμό, που αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο πνεύμονα για την συνολική του ανάπτυξη. Εξίσου σημαντική αναδείχθηκε η επανεκκίνηση του τομέα της «Εμπορίας Νερού», που θα φέρει άμεσα έσοδα, θέσεις εργασίας και διαφημιστική προβολή για την περιοχή. Τονίσθηκε επίσης η σημασία της ανάπτυξης του αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα και των νέων επενδύσεων στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον. Βασικό εργαλείο για την επίτευξη της ισομερούς ανάπτυξης και της φροντίδας όλων των περιοχών του Δήμου, αποτελεί το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) και η ετοιμότητα-ικανότητα των αρχών, για την απορρόφηση και την αξιοποίηση του. Η ταυτότητα ενός προικισμένου τόπου, πρέπει να αποτελείται από το σύνολο της αξιοποίησης των αναπτυξιακών του πόρων, με έμφαση στην εφαρμοσμένη καινοτομία και όχι από τη μονοδιάστατη ταύτιση με κάθε μεγάλη επιχείρηση της περιοχής.
Κάθε σύγχρονος Δήμος αποδεικνύει τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα στην πράξη, εφαρμόζοντας συνεχή και οργανωμένη Κοινωνική Πολιτική, η οποία προάγει την κοινωνική του συνοχή και υποστηρίζει τους πολίτες κόντρα στις δυσκολίες των ημερών μας. Η σχέση εμπιστοσύνης του Δήμου με τους πολίτες κερδίζεται και χτίζεται καθημερινά, μόνο σε σταθερές και δημοκρατικές βάσεις, απαλλαγμένη από ρουσφετολογικές νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος.
Ακόμα ένα από τα κέρδη των συναντήσεων, αποτελεί η ανάδειξη της προοπτικής συνεργασίας του Δήμου με τον Ελληνικό Στρατό και τη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, σε επίπεδο παροχής μελετών για την κατασκευή έργων, επαγγελματικού προσανατολισμού κλπ.
Ο σεβασμός στους κανόνες του διαλόγου βοήθησε ακόμα μια φορά, να διεξαχθεί μια πολιτισμένη και άκρως δημοκρατική συζήτηση. Ένας διάλογος ουσίας χωρίς εντάσεις, που έδειξε ότι η ελπίδα μπορεί να ξαναγεννηθεί, μέσα από τη συμμετοχή, την ενημέρωση, τον πολιτικό πολιτισμό και την γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας στα δημοτικά δρώμενα. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι ο τόπος χρειάζεται ενότητα και όραμα, για να βγει από το τέλμα.


Ο «Κύκλος Συναντήσεων Νεολαίας» αναδείχθηκε από τους πολίτες, σε ένα ώριμο πεδίο ουσιαστικού διαλόγου, πολιτικού πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης, για τα δημοτικά δρώμενα. Οι συμμετέχοντες ανέδειξαν τα προβλήματα που τους απασχολούν, εξέφρασαν τη γνώμη τους και πρότειναν λύσεις. Συνεπώς αυτό που χρειάζεται, είναι η βούληση και η διάθεση, εκ μέρους των αρχών, των φορέων και των συλλόγων, για να τις υιοθετήσουν και να τις υλοποιήσουν.
Σας παραθέτουμε αναλυτικά τα θέματα και τις προτάσεις που τέθηκαν:
•Επιλογή χαρακτήρα Δήμου. Κοινή πλεύση όλων, για τον επιδιωκόμενο στόχο.
Τουρισμός (ιαματικός, ιατρικός, αθλητικός, θρησκευτικός, ορειβατικός, καταδυτικός, συνεδριακός-εκθεσιακός, πολιτιστικός)
Εμπορία Νερού
Πρωτογενής Τομέας
Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας
Ανθρωποκεντρικός Χαρακτήρας
Κοινωνική Πολιτική
Απορρόφηση και εκμετάλλευση ΕΣΠΑ (ΣΕΣ)
Συνεχής επικοινωνία-συνεργασία με τους δημότες
Αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών πόρων του Δήμου
•Προώθηση έργων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και όχι και σε υποκειμενικά κριτήρια.
Εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για κάθε έργο που προωθείται.
•Ανάπτυξη Δήμου μέσω ΕΣΠΑ (ΣΕΣ).
Δημιουργία ειδικού τμήματος με εξειδικευμένα-ενημερωμένα στελέχη για την απορρόφηση και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
•Ισομερής ανάπτυξη και προβολή όλων των περιοχών του Δήμου (Άγιοι Θεόδωροι, Περαχώρα, Ίσθμια, Πίσια, Σχίνος, κλπ).
•Δημιουργία δημοτικής τουριστικής επιτροπής, με εκπροσώπηση από επαγγελματίες του κλάδου (καταστηματάρχες, ξενοδόχους, τουριστικά γραφεία, οδηγούς Ταξί, εκπρόσωπος Casino) και την Δημοτική Αρχή η οποία θα χαράζει και θα φροντίζει να υλοποιείται η Τουριστική Πολιτική του Δήμου. Η διοίκηση της θα καταλήγει σε σταθερό Manager, με το απαιτούμενο επιστημονικό υπόβαθρο.
•Διαφημιστική προβολή Δήμου.
Εκσυγχρονισμός δημοτικής ιστοσελίδας και αναλυτική προβολή του τουριστικού πακέτου της περιοχής.
Τουριστική ανάδειξη όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
•Αναβάθμιση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών (εστίαση, διαμονή, parking, καθαριότητα), ανταγωνιστικότητα, προβολή.
•Τοποθέτηση των κατάλληλων ανθρώπων με επιστημονικό υπόβαθρο στις σωστές θέσεις.
•Προώθηση και επενδύσεις στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον.
•Προώθηση αγροτικής ανάπτυξης.
Δημιουργία δημοτικού τμήματος αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής και ανάπτυξης, το οποίο θα χαράζει και θα φροντίζει να υλοποιούνται οι απαραίτητες πολιτικές για την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα. Το παραπάνω τμήμα θα είναι υπεύθυνο για την εύρεση και την αξιοποίηση των σχετικών υπαρχόντων ευρωπαϊκών κονδυλίων (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ).
Ανάθεση εκπόνησης μελέτης με βάση τα χαρακτηριστικά της περιοχής σε ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ, για τη βιώσιμη αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη του Δήμου.
Παραχώρηση ανεκμετάλλευτων δημοτικών εκτάσεων σε ενδιαφερόμενους δημότες για αξιοποίηση και δημιουργία αγροτικών-κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.
•Ανάθεση μελέτης σε ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ για την ουσιαστική αλλαγή-ανάπλαση της πόλης ή εκτέλεση ήδη υπαρχόντων μελετών.
Αναγκαιότητα για δημιουργία «Κέντρου» στο Λουτράκι και προσανατολισμό πόλης.
Συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό και τη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, σε επίπεδο παροχής μελετών για την κατασκευή έργων, επαγγελματικού προσανατολισμού κλπ.
•Αίτημα-ενέργειες προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση στον Δήμο του δυτικού - παραλιακού τμήματος του Στρατοπέδου της Σχολής Μηχανικού. Ανάθεση μελέτης σε ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ για την αξιοποίηση της έκτασης, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει :
Ενυδρείο
Πάρκο και παιδικές χαρές
Χώρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις
Αθλητικές εγκαταστάσεις
Χώρο για εμπορική εκμετάλλευση
•Η προοπτική της δημιουργίας του Ενυδρείου και τα ενδεχόμενα οφέλη για την περιοχή.
•Αξιοποίηση-εκμετάλλευση ήδη υπαρχόντων δημοτικών ακινήτων (π.χ. πρώην εργοστάσιο Θρουβάλα, Ε.Ο.Τ κλπ)
•Χτίσιμο σταθερής σχέσης εμπιστοσύνης με τους δημότες.
 Ίδρυση δημοτικού γραφείου επικοινωνίας. Οι δημότες θα μπορούν να καταθέτουν στους αρμόδιους υπαλλήλους τα προβλήματα, τις ιδέες και τις προτάσεις τους, τα οποία θα προωθούνται άμεσα στο αρμόδιο τμήμα/όργανο προς τεκμηριωμένη απάντηση και επίλυση.
 Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια των δημοτικών διαμερισμάτων και αναβάθμιση της λειτουργίας τους.
• Η σημασία της αξιοποίησης και της ανάπλασης της περιοχής της Βουλιαγμένης. Αναγκαιότητα για την εκτέλεση των ήδη υπαρχόντων μελετών.
• Αξιοποίηση-ανάπλαση περιοχής Ισθμού.
 Βελτίωση της υπάρχουσας αρνητικής εικόνας. Ελλείψεις ακόμα και σε βασικές υποδομές (απουσία W/C).
 Τοποθέτηση προειδοποιητικών ταμπελών για την είσοδο του Λουτρακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Λειτουργία και αναβάθμιση του ενημερωτικού περιπτέρου για τον Δήμο και τις παροχές του, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.
• Σχετικά με το Σχίνο και την ευρύτερη περιοχή:
 Ένταξη της περιοχής στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
 Ανάπτυξη πρωτογενών υποδομών, στοχεύοντας στην συνολική ανάπτυξη της γεωγραφικής ενότητας, από την Μαυρολίμνη έως την Λίμνη Βουλιαγμένης (Ηραίον).
Άμεση εύρεση μόνιμης λύσης σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής.
Διάνοιξη και καθαρισμός αντιπυρικών ζωνών προστασίας Γερανείων.
Κατασκευή και συντήρηση δρόμων (π.χ. Ηραίον, Μυλοκοπή, Σκαλωσιά, Βουλιαγμένη, Στραβά-Σχίνος-Αλεποχώρι-Μέγαρα).
•Ανάγκη για ύπαρξη διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου:
Μηνιαία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» του Ταμειακού Υπολοίπου του Δήμου.
Τριμηνιαία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» των απολογιστικών καταστάσεων του Δήμου.
Εξαμηνιαία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» των υποχρεώσεων προς εξόφληση του Δήμου.
Δημοσίευση δήλωσης «Πόθεν Έσχες» στη «Διαύγεια» όλων των εμπλεκόμενων προσώπων (φυσικών και νομικών) του Δημοσίου.
•Γνωστοποίηση - Δημοσίευση οικονομικής κατάστασης Δήμου - Δημοτικών Επιχειρήσεων [Δημοσίευση οικονομικών απολογισμών, έλεγχος των πραγματικών οικονομικών μεγεθών (π.χ. μισθοδοσίες)].
•Λανθασμένη πολιτική απευθείας αναθέσεων έργων. Προώθηση υγιούς ανταγωνισμού, μόνο μέσα από την προκήρυξη διαφανών διαγωνισμών.
Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» με την παραλαβή κάθε έργου, του προϋπολογισθέντος ποσού και του πραγματικού του κόστους.
Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοσίευση κατάστασης στη «Διαύγεια» με τα έργα που εκτελέσθηκαν και τους αναδόχους τους.
Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» των διαδικασιών που εκτελέσθηκαν οι προμήθειες και τα έργα ( Διαγωνισμός, Πρόχειρος Διαγωνισμός, Απευθείας Ανάθεση κλπ)
•Υποβάθμιση – απαξίωση Δημοτικού Συμβουλίου λόγω της μη τήρησης των κανονισμών λειτουργίας και της ανυπαρξίας πολιτικού πολιτισμού από τα μέλη του.
Προτείνεται να τίθενται τα θέματα «Προ Ημερησίας Διάταξης» στο τέλος κάθε Δημοτικού Συμβουλίου και να συζητούνται ως θέματα «Ημερησίας Διάταξης» στην επόμενη συνεδρίαση. Να επιτρέπονται εξαιρέσεις μόνο σε εξαιρετικά επείγοντα θέματα, για το συμφέρον του τόπου.

•Προστασία και αξιοποίηση Φυσικού Μεταλλικού Νερού Λουτρακίου. Φύλαξη και τακτική συντήρηση δικτύου, δεξαμενών και γεωτρήσεων. Δημιουργία δημοτικής διαφημιστικής εκστρατείας για την προώθηση και την προστασία του νερού (Δ.Ε.Υ.Α.Λ-Π).
•Ανάπτυξη με βάση το νερό. Να δοθούν κίνητρα για νέες επενδύσεις στον τομέα της εμπορίας νερού.
Προτείνεται να μην καταβάλλουν οι νέες επιχειρήσεις το «Δικαίωμα Εμπορίας Νερού στον Δήμο», για τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους. Το ίδιο μέτρο να ισχύσει ως μέτρο στήριξης και για την μοναδική σημερινή λειτουργούσα επιχείρηση (Υδρία Μεταλλικά Νερά ΑΕΒΕ). Με την προσέλκυση νέων επενδύσεων, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν τα δημοτικά έσοδα και θα ενισχυθεί το «Brand Name» του Δήμου. Προτείνεται επίσης μέρος του «Δικαιώματος Εμπορίας Νερού» να χρησιμοποιείται σε επενδύσεις για την αναβάθμιση των δημοτικών υλικοτεχνικών υποδομών και τη διαφήμιση του νερού.
Προτείνεται η δημιουργία δημοτικής επιτροπής νερού, η οποία η οποία θα χαράζει και θα φροντίζει να υλοποιείται η πολιτική του νερού στον Δήμο. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν η Δ.Ε.Υ.Α.Λ-Π, ο Δήμος, οι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των εργαζομένων.
•Προστασία υδροφόρου ορίζοντα. Αεροφωτογράφιση και καταγραφή των ήδη υπαρχόντων οικημάτων και απαγόρευση ανέγερσης νέων (καθημερινοί έλεγχοι από Αστυνομία και Δήμο). Άμεση κατασκευή στεγανών βόθρων στις οικίες που διαθέτουν απορροφητικούς (έλεγχοι από Τεχνική Υπηρεσία).
•Χάραξη και υλοποίηση οργανωμένης δημοτικής κοινωνικής πολιτικής:
Δημιουργία νέων δημοτικών κοινωνικών δομών, με χρηματοδότηση μέσω του νέου ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ. 2014-2020) ή από τα διαθέσιμα του Δήμου. Διεκδίκηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την «Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας», μέσω συνεργασιών με αξιόπιστες Μ.Κ.Ο, όπως συμβαίνει σε αρκετούς Δήμους στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Υποστήριξη, τόνωση και στελέχωση με επιστημονικό προσωπικό, των ήδη υπαρχόντων δομών - Κοινωνικό Παντοπωλείο, πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Ένταξη ΑΜΕΑ και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας, με την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Λειτουργία δημοτικού καφενείου ΑΜΕΑ
Λειτουργία, υποστήριξη και τόνωση ΚΑΠΗ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.
Δημιουργία Κοινωνικών Φροντιστηρίων σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτικούς της περιοχής.
Αίτημα στη Motoroil από τον Δήμο, για χορηγία-δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων του Δήμου.
Υποστήριξη σχολείων με Ψυχολόγους-Κοινωνικούς Λειτουργούς, για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών, των οικογενειών και την καταπολέμηση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας.
Ενδυνάμωση Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου σε συνεργασία με εθελοντές Ιατρούς της περιοχής.
Δημιουργία Δημοτικού Κοινωνικού Εστιατορίου, σε συνεργασία με εθελοντές τοπικούς καταστηματάρχες, «Ξένιο Ζεύς», «Σ.Ε.Γ.Ε.Σ» για την παροχή μερίδων σε άπορους, άνεργους και άστεγους συμπολίτες μας.
Δημιουργία Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου σε συνεργασία με εθελοντές φαρμακοποιούς της περιοχής.
Συνεργασία και υποστήριξη της Κοινωνικής Προσφοράς της Εκκλησίας στους πολίτες του Δήμου.
•Προτείνεται η δημιουργία και η αξιοποίηση ενός ισχυρού δημοτικού δικτύου εθελοντισμού.
Δημιουργία Δημοτικής Τράπεζας Χρόνου, για την εθελοντική ανταλλαγή υπηρεσιών μεταξύ των δημοτών, αλλά και προς το γενικότερο όφελος του Δήμου.
Υποστήριξη, αξιοποίηση ήδη υπαρχόντων εθελοντικών συλλόγων (π.χ. Εθελοντές Δασοπυροσβέστες, Loutraki Divers κλπ).
Να δοθούν κίνητρα στους εθελοντές. Βεβαιώσεις εθελοντικής προσφοράς, αναγνώριση εθελοντικής προσφοράς μέσω τιμητικών εκδηλώσεων κ.α.
Έκδοση δημοτικής κάρτας εθελοντή, η οποία θα δίνει προνόμια σε δημοτικές επιχειρήσεις (π.χ. έκπτωση ή δωρεάν λούσεις στο SPA) και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις του Δήμου, μέσα από τη συνεργασία με τους τοπικούς καταστηματάρχες, τους ξενοδόχους, τους εμπόρους και τους αντίστοιχους συλλόγους.
•Παραμονή και τόνωση Α.Τ. Λουτρακίου. Σημαντική πρωτοβουλία Δημοτών που συνέλεξαν υπογραφές για την παραμονή του και κατέθεσαν το σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια και να οργανωθούν και άλλες παρόμοιες δράσεις και επαφές από τον Δήμο.
Προτείνεται η παραχώρηση ενός από τα αναξιοποίητα δημοτικά κτίρια για τη στέγαση και την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στο Λουτράκι.
•Άμεση επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Σχολείων. Στέγαση τάξεων σε λυόμενα, ανεπαρκής θέρμανση, φύλαξη, καθαριότητα. Υπερσυνωστισμός παιδιών στον ίδιο χώρο. Ελλείψεις ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.
Τίθεται ο προβληματισμός σχετικά με την πρόβλεψη των αρχών για τη μελλοντική μετακίνηση-πρόσβαση των μαθητών στο νέο Λύκειο Λουτρακίου, που θα χτισθεί βόρεια του κλειστού γυμναστηρίου «Γεώργιος Γαλανόπουλος».
•Το σοβαρό πρόβλημα των ναρκωτικών και η ανάγκη για την αντιμετώπιση του.
•Αναβάθμιση κατάστασης-παροχών Κέντρου Υγείας Λουτρακίου. Κινητοποίηση Δήμου για την ανάδειξη και τη λύση του προβλήματος με πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς.
•Η σημασία για την προστασία των Γερανείων, της παραμονής και της τόνωσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας.
•Συντήρηση και φωτισμός δημοτικών πάρκων/χώρων αναψυχής.
Προτείνεται η κατασκευή φωτιζόμενων ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ στο πάρκο «Δεξαμενής».
•Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλα τα μέρη του Δήμου.
•Η πολιτική μεταφορικών μέσων του Δήμου. Αναγκαιότητα για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι και τη μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός κέντρου πόλεως.
•Συντήρηση και επιμήκυνση παραλιακού πεζοδρόμου Λουτρακίου.
•Αξιοποίηση των ντόπιων καλλιτεχνών για τη δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων (π.χ. Lab2Art) και τον γενικότερο καλλωπισμό της πόλης.
•Η σημασία της ολοκλήρωσης της ανασκαφής και της ανάδειξης της αρχαίας ρωμαϊκής έπαυλης με το λουτρό στην περιοχή Κατουνίστρα.
•Η ανάγκη για το συντονισμό και τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, για τη διάσωση και την αναστήλωση του αρχαίου Διόλκου.
•Η ανάδειξη και η αξιοποίηση των Αλκυονίδων Νήσων.
•Η συντήρηση και η προβολή των καταφυγίων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
•Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, του προγράμματος λειτουργίας για τις βυθιζόμενες γέφυρες Ποσειδωνίας και Ισθμίων, ώστε να έχει ο καθένας πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βασίλη Μαντά για τη φιλοξενία, τον κ. Δημήτρη Μακρίδη για την εισήγηση και τον συντονιστή του διαλόγου κ. Δημήτρη Αγγελόπουλο, για τον άψογο συντονισμό της συζήτησης. Επίσης ευχαριστούμε πολύ τον Σ.Ε.Γ.Ε.Σ για την προσφορά του να καλύψει τα έξοδα της τύπωσης του φυλλαδίου με τις θέσεις και τις προτάσεις, που προέκυψαν από τον «Κύκλο Συναντήσεων Νεολαίας».
Όπως είχαμε δεσμευτεί από το ξεκίνημα της προσπάθειας μας, θα καλέσουμε άμεσα όλους τους υποψήφιους Δημάρχους, για να τοποθετηθούν δημόσια, σχετικά με τις προτάσεις και τα συμπεράσματα των δημοτών που προέκυψαν από τις συναντήσεις. Είναι απαραίτητο τώρα, να μεταφερθεί το κυρίως θέμα της προεκλογικής συζήτησης, στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με νέα ανακοίνωση.
E-mail: kuklossunanthsewnneolaias@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/groups/501656726607524/
Οι Διοργανωτές των Συναντήσεων:
• Ζαχαρίας Αγγιστριώτης
• Παναγιώτης Αντώνακας
• Έλενα Βακουφτσή
• Μηνάς Γκίκας
• Θάνος Θεοχάρης
• Φαίη Θυμή
• Ιωάννης Καπνιστής
• Δημήτρης Θυμής
• Βασίλης Κατσαμάκης
• Χαράλαμπος Μαρινάκης
• Δημήτρης Μπίμπος 
• Κωνσταντίνος Πρωτοπαππάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.