Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΜΕΡΚΕΛ: ΗΛΘΕ, ΕΙΔΕ ΤΟ «ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ» ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ!

Μέρκελ: Ήλθε, είδε το «προτεκτοράτο» της και απήλθε
Άνγκελα Μέρκελ-Αντώνης Σαμαράς
Μόνο λόγια θαυμασμού για το εξαθλιωμένο οικοδόμημα της Ελλάδας που δημιούργησε είχε το... μενού της επίσκεψης της Καγκελαρίου στην Ελλάδα–Δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο, απέφυγε να δεσμευτεί για οτιδήποτε!

Αν κάποιος χθες έλειπε από την Ελλάδα και σήμερα διάβαζε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και έβλεπε τα δελτία ειδήσεων θα πανηγύριζε. Θα υπέθετε ότι η Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα δήλωσε ότι διαγράφει το χρέος της χώρας και χαρίζει και μερικά δισ. ευρώ για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Αυτό είναι το σενάριο που τα συστημικά-και μνημονιακότερα της Μέρκελ-ΜΜΕ προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι συνέβη κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα.
Η αλήθεια ωστόσο είναι διαφορετική, πικρή και άκρως απογοητευτική για τους Έλληνες.
Η Μέρκελ δεν έδωσε στην Ελλάδα ούτε καν τα λίγα που περίμενε η ελληνική κυβέρνηση, στελέχη της οποίας δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους την ώρα που το πρωθυπουργικό αεροπλάνο της Γερμανίας απογειωνόταν από το Ελευθέριος Βενιζέλος.
Λόγια θαυμασμού, λόγια του αέρα, τίποτα συγκεκριμένο, καμία δέσμευση για κανένα θέμα.
Η Μέρκελ ήρθε σε μία από τις δεκάδες αποικίες που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη, συναντήθηκε με επιχειρηματίες της επιλογής και της αρεσκείας της με σκοπό να διασφαλίσει ότι οι γερμανικές μπίζνες δεν θα αποκλίνουν από τον στόχο τους και οι γερμανικές πολυεθνικές θα συνεχίσουν να πλουτίζουν εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, έκανε τη χάρη να συναντηθεί με τους Έλληνες πολιτικούς που ξέρουν μόνο τη φράση «ja Frau», χτύπησε στην πλάτη τον ελληνικό λαό, έφαγε και επέστρεψε στην πατρίδα της.
Ουσιαστικά σε δύο θέματα ανάμενε η ελληνική πλευρά μια χαραμάδα συναίνεσης αλλά οι απαντήσεις που πήρε και στα δύο ήταν άκρως απογοητευτικές.
Η Μέρκελ αρκέστηκε στα καλά λόγια για το επίτευγμα της Ελλάδας και την έξοδο της χώρας στις αγορές, αλλά για το χρέος δεν πήρε καμία δέσμευση και παρέπεμψε τη συγκεκριμένη κουβέντα για το φθινόπωρο και μετά την πιστοποίηση από τη Eurostat για το ακριβές πρωτογενές πλεόνασμα.
Μάλιστα, πριν από τις κοινές δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά υπήρχε μία συνάντηση των δύο και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε πως το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, αλλά διευκρινίστηκε πως πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα οποία έχουν δεσμευτεί οι ευρωπαίοι εταίροι, όπως η περαιτέρω μείωση του επιτοκίου, αλλά και επιμήκυνση της αποπληρωμής.
Φυσικά το θέμα του κουρέματος φαίνεται πως έχει απομακρυνθεί μιας και η Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει πολλάκις πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Το άλλο σημαντικό θέμα που τέθηκε είναι το κατοχικό δάνειο της Ελλάδας προς τη Γερμανία, για το οποίο η Άνγκελα Μέρκελ και πάλι απογοήτευσε τους Έλληνες πολιτικούς.
Συγκεκριμένα η απάντηση ήταν «δεν ξέρω, δεν απαντώ» και παρέπεμψε το θέμα στις επαφές μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και του γερμανού ομολόγου του, κ. Σταϊνμάγιερ, σε συνέχεια των συζητήσεων των δύο προέδρων, το προηγούμενο διάστημα.
Εν συντομία: Η Μέρκελ ήλθε, είδε το «προτεκτοράτο» της και απήλθε!
Στο μεσοδιάστημα το μόνο που καταφέραμε σαν Ελλάδα ήταν να την ταΐσουμε κατσικάκι στη γάστρα.
Success story εναντίον Gourmet story λοιπόν σημειώσατε 2!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.