Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΩΤΑΚΗ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ!

 Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Γιάννης Γιωτάκης-Βρασίδας Δρίτσας
Η αρχική προφορική συμφωνία συνεργασίας, μεταξύ του κ. Κώστα Λογοθέτη και του κ. Γιάννη Γιωτάκη για το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, δεν επικυρώθηκε με τη μορφή προγραμματικής σύμβασης και ναυάγησε σε βαθιά νερά.

Αίτια του ναυαγίου; Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ''ΕΜΠΡΟΣ ΞΑΝΑ'' κ. Γιάννη Γιωτάκη, το αρχικό προφορικό πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας δεν υλοποιήθηκε, λόγω υπαναχώρησης του κ. Λογοθέτη.
Όπως μου δήλωσε ο κ. Γιωτάκης, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, είχε ζητήσει οι δύο δημοτικές παρατάξεις να δεσμευτούν γραπτώς για την τήρηση των συμφωνηθέντων κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, σχετικά με την πολιτική που θα πρέπει ν΄ακολουθήσουν για την επίλυση βασικών προβλημάτων του Δήμου μας. Σ΄αυτά περιλαμβάνονταν το θέμα του καζίνο, η επαναλειτουργία βιομηχανιών εμφιάλωσης νερού, τα κοινωνικά προγράμματα για άστεγους, ανέργους και νέους, η επαναλειτουργία του γραφείου κοινοτικών προγραμμάτων του Δήμου, η αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου κ.λ.π.
 
Επίσης ο κ. Γιωτάκης μου τόνισε ότι ζήτησε να συμπληρωθεί η θέση του συνηγόρου του δημότη, που είναι ανεξάρτητη αρχή και προσφέρθηκε ο ίδιος να την αναλάβει αφιλοκερδώς, εκτός και εάν υπήρχε άλλη πιο κατάλληλη υποψηφιότητα.
Ο κ. Λογοθέτης, ενώ αρχικά είχε αποδεκτεί το παραπάνω πλαίσιο συνερηγασίας, προφανώς το επανεξέτασε, για τους δικούς του λόγους και έκρινε σκόπιμο, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, να μην επικυρώσει και γραπτώς τη συμφωνία, προκαλώντας έκπληξη και αμηχανία.
Σημειώνεται ότι πέντε στελέχη της δημοτικής κίνησης του κ. Γιωτάκη, όπως ο ίδιος μου επιβεβαίωσε, συνεργάζονται πλέον με τη δημοτική κίνηση ''Πρωτοβουλία Πολιτών'' του κ. Δημήτρη Στάμου, ο οποίος πρόσφερε τη διοίκηση της Τουριστικής ''ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ''!
                                      Γιάννης Γιωτάκης-Αθανάσιος Θώδης                              Επίσης ζητήθηκε, εκ μέρους μου, ο κ. Αθανάσιος Θώδης (Παυλάρας), ένας από τους πρωτεργάτες της αρχικής προφορικής συμφωνίας να σχολιάσει τα αίτια του ναυαγίου  και απάντησε: '' Δεν γνωρίζω τα πραγματικά αίτια του ναυαγίου. Ο κόσμος θα κρίνει το Σωστό ή Λάθος. Εγώ να βοηθήσω ήθελα μόνο''.  
Οπότε η συμπόρευση των δύο υποψηφίων δημάρχων,  στον ανηφορικό εκλογικό Γολγοθά της 18ης Μαίου, δεν είναι γεγονός!
Όπως αντιλαμβάνομαι, θ΄ακολουθήσουν διαφορετικές διαδρομές, τουλάχιστον παράλληλες, αφού το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θέτει και το ερώτημα: Ο προφορικός λόγος-δέσμευση, ισχύει στην πολιτική μας ζωή;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.