Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΗΡΑΙΟΥ!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Η λίμνη Ηραίου ή Βουλιαγμένης

Όλοι γνωρίζουμε ότι λίγα χιλιόμετρα πέρα από το Λουτράκι και την Περαχώρα βρίσκεται ένας μικρός επίγειος παράδεισος. Η Λίμνη Ηραίου ή Βουλιαγμένης! Ένας προορισμός ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπως έχει χαρακτηριστεί.

Τοπίο, για το οποίο δεν μπορεί να μην σκεφτεί κανείς πως, η μητέρα φύση ζωγράφισε με τόση λεπτομέρεια, για να μας καλέσει σ΄ έναν χορό μαγευτικών εικόνων και δυνατών συναισθημάτων. 
Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου
Κατηφορίζουμε το δρόμο προς την περιοχή του Ηραίου, θαυμάζουμε, από ψηλά, τα νερά της ήρεμης λίμνης, που δίχως άλλο σε καλούν κοντά τους. Πλησιάζοντας, διαπιστώνεις πως οι σκιές των δένδρων του πευκοδάσους βουτούν μέσα στη λίμνη για να κρύψουν ή να φανερώσουν το μυστικό της. Το μυστικό της ομορφιάς της, τη χάρη της αρχαίας μάγισσας, όπου τα νερά της λίμνης έχουν σκοπό όχι μόνο να σε κρατήσουν αλλά και να σε εγκλωβίσουν στην αγκαλιά τους. 
Ο Δίαυλος με φόντο τη Λίμνη

Είσοδος διαύλου από Κορινθιακό κόλπο 
Όμως, εμείς θα ξεγλιστρήσουμε από την αγκαλιά τους, για να περάσουμε το "Δίαυλο", με τη βοήθεια των ρευμάτων και ν' αντικρίσουμε τα πολύχρωμα νερά του Κορινθιακού κόλπου, με την απεραντοσύνη της θάλασσας να σε ταξιδεύει σε πιο περίεργα ταξίδια, αυτά της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας της σκέψης και του νου, εκεί όπου νομίζεις πως μπορείς να παλέψεις με τα κύματα της ζωής και να βγεις νικητής.
Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου
Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο εκκλησάκι του Άι Νικόλα για να πάρουμε την ευλογία του. ΄Ενα εκκλησάκι, που δεσπόζει ψηλά στην κορφή και που, όταν φτάσουμε, θα μας χαρίσει την απόλυτη θαλπωρή στην ψυχή μας και θα μας φέρει το απέραντο γαλάζιο στα χέρια μας, σαν δύναμη για τη ζωή. Σημάδι πως είναι και θα είναι πάντα εκεί για τον άνθρωπο. Από κι πάνω, θ΄αφουγραστούμε τις μηχανές των ψαροκάικων κι΄αν σταθούμε τυχεροί θ΄αντικρίσουμε την πιο όμορφη εικόνα: δελφίνια να παίζουν στα καταγάλανα νερά, στολίζοντας κι αυτά με τη σειρά τους τον Κορινθιακό.
Το εσωτερικό του Αγίου Νικολάου
Από τον Αι Νικόλα θα αντικρίσουμε ένα άλλο, εξίσου όμορφο και γραφικό εκκλησάκι. Το εκκλησάκι του 'Αι Γιάννη του Νηστευτή, που ξεχωρίζει, αν και βρίσκεται σχεδόν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, καθώς και το Φάρο.   
Το Εκκλησάκι του Αι Γιάννη
Φεύγοντας από τον Αι Νικόλα για να επισκεφτούμε τον Αι Γιάννη, θα έχουμε συνειδητοποιήσει πως η ζωή είναι στιγμές. Ευτυχισμένες στιγμές, χαρισμένες από το θεό. Στον Αι Γιάννη, με τον γεμάτο λουλούδια περιβάλλοντα χώρο του, θα μας εντυπωσιάσει η ειρηνική συνύπαρξη παρελθόντος και παρόντος.
Περιοχή Ηραίου
Τελικός προορισμός ο Φάρος, μόνιμος και διαχρονικός σύντροφος των ναυτικών. Από αυτό το σημείο, θα απολαύσουμε τη θέα των ακτών του Κορινθιακού με τους ορεινούς όγκους, που ξεχωρίζουν επιβλητικά στο τοπίο και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδος.
Φάρος-Ακρωτήρι ''Μελαγκάβι''
Κάθε επισκέπτης του Φάρου, παρασύρεται στη δίνη της φαντασίας του και απορροφάται από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, ενώ αναχωρώντας σκέπτεται πως: "Ο ορίζοντας βάφεται κόκκινος, τα σύννεφα φαντάζουν σαν νησιά και η νύχτα δεν βιάζεται, απολαμβάνει τη στιγμή..." 

Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου-Στο βάθος το εκκλησάκι του Αι Γιάννη.
Απαραίτητο συμπλήρωμα η όμορφη βόλτα, περιμετρικά της λίμνης, χαζεύοντας τις ψαρόβαρκες και τα μικρά ταχύπλοα, καθώς και τα γραφικά της εστιατόρια, με τους καλόκαρδους και χαμογελαστούς ανθρώπους, έτοιμους να προσφέρουν τις γευστικές δημιουργίες τους και τη φιλοξενία τους! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.