Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ!


δημοτικες εκλογες 2014
ΠΗΓΗ: NOVEL918.GR

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου και δυστυχώς οι περισσότεροι υποψήφιοι Δήμαρχοι με τις παρατάξεις τους εξακολουθούν να παραμένουν
προσκολλημένοι στην παλαιοπολιτική φιλοσοφία εξαπάτησης, εκβιασμού, εκφοβισμού και ομηρίας του δημότη, αποδεικνύοντας ότι τα τόσα δεινά που περνάμε ως χώρα και ως δήμος δεν τους δίδαξαν τίποτα.
Έφτασε όμως η ώρα να σκεφτούμε ότι πρέπει να εισέλθουμε στο παραβάν των δημοτικών εκλογών και να επιλέξουμε πρόσωπα που έχουν αποδείξει ότι αγωνίζονται για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας ανεξάρτητα αν συμπολιτεύονταν ή αντιπολιτεύονταν, πρόσωπα οικεία και προσηνή που συναντούσαμε καθημερινά στο δρόμο και πριν τις εκλογές και βίωναν από πρώτο χέρι τα προβλήματα μας.
Αν πραγματικά μας ενδιαφέρει το αύριο πρέπει να αντιληφθούμε ότι:

  • Στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε πρόσωπα, όχι ιδεολογίες και δεν μπορούμε να ανεχθούμε την ανάμειξη (έμμεση ή άμεση) των πολιτικών κομμάτων.
  • Αν απέχουμε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν καταδικάζουμε το σαθρό κομματικό μας σύστημα, αλλά την καθημερινότητά μας. Άλλωστε για όλα αυτά υπάρχει άλλη κάλπη.
  • Οι ξαφνικοί "σωτήρες" μόνιμοι κάτοικοι Κολωνακίου ή Κηφισιάς μέχρι ενάρξεως της προεκλογικής περιόδου, ας ασχοληθούν με τα προβλήματα των Δήμων που διαμένουν και δραστηριοποιούνται και ας μη χρησιμοποιούν τη καταγωγή τους για να δείξουν ότι γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου απλά και μόνο επειδή γεννήθηκαν εδώ και επισκέπτονται ως τουρίστες λίγων Σαββατοκύριακων τις κληρονομηθείσες κατοικίες τους.
  • Υποψήφιοι βετεράνοι Δήμαρχοι και Σύμβουλοι με μακρόχρονη ενεργή ανάμειξη στα δημοτικά πρέπει εκ προοιμίου να απορριφθούν καθώς οδήγησαν τον τόπο στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Ιδιαίτερα εκείνοι που είναι μεγάλης ηλικίας μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι με τις τυχόν αυταρχικές και ασυλλόγιστες ενέργειές τους αφού δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν ξανά στους πολίτες καθώς μετά από 5 χρόνια τελειώνει και βιολογικά η πολιτική τους "καριέρα".
  • Δεν μπορούμε να ανεχθούμε από κανέναν πολιτικό δεινόσαυρο να διαλαλά την γνωστή φράση "κουβαλάω μαζί μου τόσους σταυρούς" διαφημίζοντας με αυτό τον τρόπο την πολιτική του υπόσταση στο διαπραγματευτικό παζάρι των δημοτικών παρατάξεων με μοναδικό του σκοπό το προσωπικό όφελος, θεωρώντας δεδομένο ότι μπορεί να μας οδηγεί όπου εκείνος θέλει όπως ο βοσκός μεταφέρει τα πρόβατα από στάνη σε στάνη.
  • Δεν πρέπει καν να μας βάζουν στην διαδικασία σκέψης επιλογής οι πολιτικοί απατεώνες που διεκδικούν ξανά την ψήφο μας υποσχόμενοι στο .. παρά πέντε των εκλογών ότι αν εκλεγούν θα επιλύσουν άμεσα τα προβλήματά που όμως τόσα χρόνια αγνοούσαν προκλητικά.

Βεβαίως για τον καθένα μας ενδεχομένως να υπάρχουν και επιπλέον κριτήρια, όμως μεγαλύτερη σημασία απ' όλα έχει να αντιμετωπίσουμε τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με την δέουσα σοβαρότητα και να αντιληφθούμε ότι πρέπει να επιλέξουμε άτομα που θα αγωνιστούν για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας βάζοντας πάνω από όλα το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.