Κυριακή 13 Απριλίου 2014

''ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΕΔΡΑΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ''!

             ''ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ''
ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ ΤΣΙΚΟΥΛΟΥ            
           '' ΑΞΙΟΝ ΛΟΓΟΥ '' - ΑΧΙΟΝ ΤV 
                              
 
Είναι ωραίο να μπορείς να προσφέρεις στα κοινά, φτάνει αυτά τα κοινά, να τα οραματίζεσαι πραγματικά ως κοινά και όχι ως ατομικά. Το σύνολο μπορεί να επωφεληθεί από την μονάδα, ενώ η μονάδα είναι απαγορευτικό, να επωφελείται επί του συνόλου.
Δεν έχω ξαναθέσει ποτέ, ούτε έχω αποφασίσει ακόμη, εάν θα θέσω υποψηφιότητα στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές του Δήμου, αν και πολύ το επιθυμώ και ο λόγος περί αυτού, είναι το ανάκατο και επιθετικό ελαφρώς κλίμα. 
Γνωρίζω όμως πολύ καλά τους λόγους, που επιθυμώ να διεκδικήσω το έδρανο της Δημοτικής συμβούλου. Οραματίζομαι πολλά, τα περισσότερα από αυτά είναι κοινωνικής μέριμνας και ευαισθησίας, αρκετά μπορεί να είναι δύσκολα υλοποιήσιμα, όλα ξεκινάνε όμως από την σκέψη και την θέληση. Ορισμένα από αυτά είναι πως θέλω η τοπική αυτοδιοίκηση, να στηρίξει οικογένειες που τα παιδιά τους, βάση και με ιατρικές γνωματεύσεις, κάνουν χρήση τοξικών ουσιών. Ακόμη σκέψεις για συνεργασία του Δήμου με ιδιωτικά πολυιατρεία, ώστε να προσφέρετε δυναμικό εξετάσεων με πιο χαμηλό κόστος, σε άτομα που οικονομικά αδυνατούν, ειδικά τώρα εν μέσω οικονομικής στενότητας. 
Επίσης υποστηρικτική μέριμνα, έτσι ώστε ο Δήμος να αποκτήσει κοινωνικό προφίλ για εμάς τις γυναίκες, που περνάμε πολλά, που δίνουμε πολλά και που περιμένουμε πολλά γιατί το αξίζουμε, φροντίδα ιδιαίτερα για τις πιο οικονομικά αδύνατες που πραγματικά έχουν ανάγκη, για τις κακοποιημένες και για τις άνεργες Μάνες, που μεγαλώνουν μονογονεικά τα παιδιά τους. κ.λ.π. Εμείς οι απλές γυναίκες, οι καθημερινές, που δίνουμε ζωή στις οικογένειες μας, πρέπει να έχουμε εξέχουσα μεταχείριση και η τοπική αυτοδιοίκηση να σκύψει επάνω στα καθημερινά μας προβλήματα και να αφουγκραστεί την φωνή μας. Μία φωνή που πρέπει να ακουστεί, σε ένα πλειοψηφικό όπως συμβαίνει συνήθως, ανδροκρατούμενο Δημοτικό συμβούλιο. 
Γνωρίζω πολύ καλά, πως οι Δήμοι σχεδόν σε όλη την χώρα έχουν οικονομική δυσχέρεια, αισιοδοξώ όμως πως κάπως, με κάποιο τρόπο μπορεί κάτι θετικό να γίνει πράξη, αρκεί να το φωνάξουμε, αρκεί να το πούμε. Ούτως η άλλως, όλα ξεκινάνε απλά από μία σκέψη, αρκεί να υπάρχει η θέληση. Τα ξαναλέμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.