Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: ''Ο ΤΑΦΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ΄΄!

Ο τάφος στο λόφο Καστά της Αμφίπολης έγινε κατά παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου επιμένει η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, που υπόσχεται... αποκαλύψεις εντός των επόμενων ημερών!

Σύμφωνα με την γνωστή αρχαιολόγο, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε παραγγείλει το μνημείο, το οποίο τελικά έγινε ο τάφος του Ηφαιστίωνα. "Προς το παρόν όλα τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί και σε συνδυασμό με το κολοσσιαίο μέγεθος και τον ασυνήθιστο διάκοσμο μου δείχνουν ότι η κατασκευή του τύμβου ξεκίνησε κατά παραγγελία του Αλέξανδρου και ολοκληρώθηκε από τους επιγόνους του", λέει σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής.
Όπως λέει "το αν ο τάφος προοριζόταν για τον ίδιο τον Αλέξανδρο ή για τον Ηφαιστίωνα είναι υπό συζήτηση, όμως επειδή ξέρουμε ότι η κατασκευή του τύμβου του Ηφαιστίωνα ακυρώθηκε, είναι πιθανό να κατασκευάστηκε για τον ίδιο τον Αλέξανδρο".
Δεν πιστεύει όμως ότι ο τάφος ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο. Όπως τονίζει "όλες οι πηγές συμφωνούν ότι το σώμα του Αλεξάνδρου μεταφέρθηκε στην Αλεξάνδρεια, οπότε ο μόνος που μας μένει είναι ο Ηφαιστίωνας". Είναι όμως σίγουρη ότι η Κατερίνα Περιστέρη και η ομάδα της " θα συνεχίσουν να κάνουν σπουδαίες αποκαλύψεις".

"Γελοίοι οι Σκοπιανοί"
Και μέσω της συνέντευξής της, η Ντόροθι Κινγκ επιμένει πως οι αιτιάσεις των Σκοπιανών περί... Μακεδονίας είναι απλά γελοίες.
" Ναι, οι Μακεδόνες εισέβαλαν και κατέκτησαν τα Σκόπια, αλλά ο Αλέξανδρος κατέκτησε και το Ιράν και το Αφγανιστάν. Καμία από τις δύο αυτές χώρες δεν ισχυρίζεται ότι αυτό τους κάνει Μακεδόνες. Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζεις το αντίθετο είναι τόσο γελοίο, όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική…".
Πηγή: Newsit.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.