Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ''ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ!!! ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ!!!''

Επιμέλεια: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Από αριστερά: η δασκάλα Μαρία Μαυραγάνη, η συγγραφέας Ελένη Νικ. Δάλλα και η νηπιαγωγός Ελισάβετ Πανταζόγλου

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Νικ. Δάλλα ‘‘ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ!!! ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ!!!’’, που διοργανώθηκε από το 2ο Τετραθέσιο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού, σε συνεργασία με το Δήμο Βέλου-Βόχας, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Διάπλασης Μπολατίου Κορινθίας, την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014.
Παράλληλα, παρουσιάστηκε η ομότιτλη πολυμεσική ψηφιακή παράσταση, που δημιούργησαν το εκπαιδευτικό προσωπικό των παραπάνω σχολείων με τους μαθητές τους, στηριζόμενοι στο κείμενο του βιβλίου.
Την εκδήλωση προλόγισαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βέλου-Βόχας κα Μαρία Καλλίρη και κ. Χαράλαμπος Τανισχίδης, καθώς και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας κ. Παναγιώτης Παπαγεωργάκης.
Η Διευθύντρια Δήμητρα Τσεπεντζή
Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Δήμητρα Τσεπεντζή, αναφέρθηκε στους λόγους που ώθησαν το προσωπικό των σχολείων να δημιουργήσει την παράσταση, με το συγκεκριμένο τρόπο και στις αφορμές να διοργανώσει την εκδήλωση, ήτοι στην Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου 2014) και στην Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (27 Νοεμβρίου 2014).
Επίσης υπογράμμισε το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι συνεργάτες της, καθότι στο σχολείο φοιτούν Roma μαθητές, παρά τα σοβαρά προβλήματα που επικρατούν.
Η δασκάλα κα Μαρία Μαυραγάνη αναφέρθηκε στον παιδαγωγικό χαρακτήρα του έργου και στην ανάγκη προστασίας των ζώων και του περιβάλλοντος γενικότερα.
Το βιογραφικό της συγγραφέως παρουσίασε η νηπιαγωγός κα Ελισάβετ Πανταζόγλου, η οποία μίλησε και για την εμπειρία τής συμμετοχής της στην παράσταση, ως ηθοποιός.
Η συγγραφέας του βιβλίου κα Ελένη Νικ. Δάλλα τόνισε την αγάπη της προς τα παιδιά, την αξία του παραμυθιού και τις ευεργετικές του επιδράσεις σε μικρούς και μεγάλους. 

Αριστερά ο δάσκαλος Δημοσθένης Χριστόπουλος

Στη συνέχεια ο δάσκαλος κ. Δημοσθένης Χριστόπουλος εξήγησε, βήμα προς βήμα, στο κοινό, τη διαδικασία παραγωγής της πολυμεσικής παράστασης και ακολούθησε η προβολή της, διάρκειας 12 λεπτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε στην παράσταση, ως ηθοποιός και ένας μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων.
Μετά την παράσταση, το κοινό απόλαυσε την κα Δάλλα στο τραγούδι και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου κ. Χαράλαμπο Ανδρικόπουλο στην κιθάρα. 

Στο τέλος προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά από το Δήμο Βέλου-Βόχας. 
Την τεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου και Αλκιβιάδης Κοντές.
Ο δάσκαλος του 2ου Τετραθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου
Σημειώνεται ότι οι συντελεστές της παράστασης είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Εντύπωση προκάλεσαν τα λεγόμενα του δασκάλου κ. Δημοσθένη Χριστόπουλου, εξηγώντας το πώς δημιουργήθηκε αυτή, χωρίς οικονομική στήριξη αλλά με την όποια συνδρομή του ίδιου του προσωπικού. Χωρίς καμία αμφιβολία, η αξιόλογη προσπάθεια των δασκάλων ενθουσίασε το κοινό και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρότυπο δημιουργίας για την εκπαιδευτική κοινότητα. Ευχής έργον να υπάρξουν μιμητές.
Στιγμιότυπο από την πολυμεσική ψηφιακή παράσταση
Το εκπαιδευτικό προσωπικό των συγκεκριμένων σχολείων του Ζευγολατιού δεν επαναπαύθηκε στην νηνεμία και στην απραξία που προσφέρει, ως άλλοθι, η ιδιαιτερότητα της κοινότητας των Roma αλλά με δικά τους μέσα, μεράκι, ζήλο και ενθουσιασμό, αξιοποίησε το μαθητικό του δυναμικό, αποδεικνύοντας την ισοτιμία της συμμετοχής στη γνώση και στο δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο, επιτυγχάνοντας την καθημερινή παρουσία μαθητών στο Σχολείο και ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα την τοπική κοινωνία για την προστασία των ζώων και της φύσης.
Εύγε!

Τραγούδι: Ελένη Νικ. Δάλλα-Κιθάρα: Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.