Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΤΟΠ) ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!

Περιφέρεια Πελοποννήσου: 
«Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργήσει σε πείσμα όσων επιμένουν σε άγνοιες»
Με κατάπληξη ακούσαμε τις δηλώσεις των εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) που συμμετείχαν σε συνέντευξη τύπου σχετικά με το αεροδρόμιο της Τρίπολης και τη συνάντησή τους με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014.
Οι συμπεριφορές και οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν σαφώς μεμονωμένη έκφραση εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση σε μια περίοδο όπου έχει δρομολογηθεί ολοταχώς η μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης με παράλληλη πολιτική και εμπορευματική χρήση.
Το αεροδρόμιο της Τρίπολης αποτελεί κορυφαίο αναπτυξιακό έργο για την Πελοπόννησο και ως τέτοιο το έχουμε αποτυπώσει στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας. Ως Περιφερειακή αρχή τονίζουμε την ανάγκη για υπευθυνότητα και καλούμε για μία ακόμη φορά σε συσπείρωση δυνάμεων και σε συνεργασία όλους τους φορείς για τη συνέχιση της ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
O κ.Πολλάλης ανέφερε: « ΤΑΤΟΥΛΙΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ »
Αντιμετωπίζουμε μια ΚΥΑ η οποία είναι αποτρεπτική σε έναν εν δυνάμει επενδυτή, καθώς το αεροδρόμιο θα μπει σε διαδικασία ΣΔΙΤ.
Δεν μπορούμε εμείς οι Πελοποννήσιοι πλην των Μεσσηνίων να είμαστε οι φτωχοί συγγενείς του τουρισμού. Μεταξύ άλλων ο κ. Πολλάλης εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι η Λακωνία δεν έχει εύκολη προσβασιμότητα. Το μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο επισκέπτης είναι το πώς θα φτάσει στον προορισμό του, καθώς δεν υπάρχει λιμάνι, αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο.
Ο πρόεδρος κ. Μαρινάκος για το αεροδρόμιο της Τρίπολης ανέφερε:
Τα αεροδρόμια βοηθούν τον τουρισμό, αλλά δεν παράγουν τουρισμό. Δεν βοηθούν αν δε είναι στοχευμένες κινήσεις και δεν υπάρχουν κλεισμένες συμφωνίες, τόνισε μιλώντας για τις ενέργεις που γίνονται για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
Δεκαετίες τώρα η επαγγελματικοί τουριστικοί φορείς της περιφερείας Πελοποννήσου, επιδιώκουν τη λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικό, με στόχο την ενίσχυση των παραγωγικών τομέων μεταξύ αυτών και του τουρισμού. Ο κ. Μαρινάκος ανέφερε επιγραμματικά το χρονικό των τελευταίων ετών και τις κινήσεις που έχουν γίνει για το αεροδρόμιο Τρίπολης.
Για το περιεχόμενο της ΚΥΑ
Βρεθήκαμε ενώπιων σημαντικών προβληματισμών και ερωτηματικών που έχρηζαν αμέσων απαντήσεων. Επιδιώξαμε άμεση συνάντηση με την περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου και θέσαμε τα ερωτήματα μας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη τα όποια είναι τα ακόλουθα:
Με βάση το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) δεν προκύπτει από πουθενά παραχώρηση χρήσης του αεροδρομίου της Τρίπολης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, παρά μόνο προς την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.
Η απόφαση έχει ισχύ για όσο διάστημα έχει τη διαχείριση η πολιτική αεροπορία. Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας πρέπει να προβεί με δικές της δαπάνες, σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια και εργασία, προκειμένου να υλοποιήθουν τα έργα στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, γεγονός το οποίο αποκλείει σχεδόν τη συνέχιση του έργου.
Υπάρχει το δεσμευτικό όριο των 2 ετών προκειμένου να γίνει η έναρξη του πολιτικού αεροδρομίου ειδάλλως ανακαλείται η απόφαση.
Αν η υπηρεσία της πολιτικής αεροπορίας προβεί σε παραχώρηση της διαχείρισης σε οποιονδήποτε άλλον φορέα είτε ως προς την περιφέρεια, τότε ανακαλείται η ΚΥΑ σε ότι αφορά τις δωρεάν παραχώρηση εκτάσεων.
Όλα αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν την αδυναμία συνέχισης του έργου και τίθενται σοβαρά κωλύματα του έργου.
Η επίσημη θέση της περιφέρειας έτσι όπως την μετέφερε ο πρόεδρος τους ΤΟΠ είναι:
Τα ζητήματα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν, κοινός παρανομαστής όλων μας είναι η επιθυμία για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης.
Μέλημα μας σε κάθε περίπτωση είναι να επικρατήσει ένα πνεύμα περιφερειακής συνείδησης.
Κανείς δεν μπορεί να μας θέσει σε πολιτική ομηρία, τόνισε ο κ.Μαρινάκος με κάθε είδους επικοινωνιακά τεχνάσματα και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε τον εμπαιγμό του τουριστικού τομέα. 
Υπάρχουν σημαντικά ελαττώματα στο περιεχόμενο της ΚΥΑ. ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή: protinews.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.