Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΙΚΕΤΕΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ... ΕΣΚΙΖΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

Του Μάρκου Μουζάκη

Ικέτες τώρα αυτοί οι οποίοι... έσκιζαν τα μνημόνια!
Εκεί περί τα τέλη του καλοκαιριού ο πρωθυπουργός κι ο αντιπρόεδρός του διαβλέποντας το δύσκολο, θερμό χειμώνα που έρχονταν, είχαν τη φαεινή επικοινωνιακή έμπνευση (ολέθρια, όπως αποδεικνύεται...) να αρχίσουν να... σκίζουν τα μνημόνια!
Δηλαδή να πουλήσουν στους ιθαγενείς όχι ακριβώς... χάντρες και καθρεφτάκια, αλλά το όραμα της εξόδου απ' τα μνημόνια και μάλιστα «οσονούπω», δηλαδή σε λίγους μήνες!
Πρώτος ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μεγαλοπρεπώς μας είπε ότι αυτός τα... σκίζει καθημερινά κι όχι σαν τον «οξαποδώ» τον Τσίπρα, ο οποίος μόνο λόγια είναι!
Ακολούθησε ο αντιπρόεδρός του, αλλά αυτός με το γνωστό (απωθητικό...) ύφος του τα έλεγε ακόμα πιο «όμορφα» ή «γιομάτα ομορφιές»!
Αντάμα οι –γνωστοί- επικοινωνιακοί μισθοφόροι τους, τα –γνωστά- παπαγαλάκια μεταφοράς της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Και να αναλύσεις...
Και να εκπομπές...
Και να διθύραμβοι...
Από κοντά οι Άννες-Μισέλ, οι Αδώνιδες, οι Κουκουλόπουλοι, οι... Αφροδίτες. Και μάλιστα επιθετικά προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επιχειρήματα της ποιότητας «με ποιόν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με το λαό ή με τα μνημόνια», «με την τρόικα ή με την Ελλάδα»!
Ναι, αυτοί που οδήγησαν το λαό στην έσχατη ένδεια, στην ανεργία, στο κοινωνικό περιθώριο, αυτοί ακριβώς τα έριχναν στον Τσίπρα, ότι –λέει- δε θέλει την έξοδο απ' τα μνημόνια γιατί μόνο με τα μνημόνια έχει λόγο πολιτικής ύπαρξης!
Θα πείτε: Και ποιος δε θέλει την έξοδο απ' τα μνημόνια;
Όλοι τη θέλουν!
Μα τη θέλουν με βάση ένα σοβαρό σχέδιο, με στοιχειώδεις πιθανότητες επιτυχίας κι όχι ωσάν ένα επικοινωνιακό παιχνιδάκι για να μαντρώσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος τους 180 και να αποφύγουν το πικρόν ποτήριον των πρόωρων εκλογών!
Ε, οι εν λόγω λοιπόν πήραν το πρώτο μήνυμα ότι δεν μπορούν να το παίζουν... Κουταλιανοί στις 16 Οχτώβρη.
Απ' τις αγορές.
Παρόλα αυτά συνέχιζαν να πλασάρουν το παραμυθάκι τους, προς τέρψη κι έκσταση των ακολούθων τους και των δημοσιογραφικών τους φερέφωνων.
Ώσπου φτάσαμε στην αξιολόγηση απ' την τρόικα.
Εκεί τα βρήκαν πραγματικά σκούρα...
Κι άρχισαν μια-μια τις εκπτώσεις, τις οποίες όμως εμφάνιζαν σαν... αδιαπραγμάτευτη στάση, σαν... κόκκινες γραμμές!
Οι οποίες ωστόσο «κόκκινες γραμμές» σιγά-σιγά ξεθώριαζαν, για να μην πούμε ότι σβήνονταν μονοκοντυλιά!
Για παράδειγμα, δέχτηκαν την αύξηση των ορίων για την πρόωρη συνταξιοδότηση.
Δέχτηκαν το άνοιγμα του ασφαλιστικού. Λένε βέβαια... υπερήφανα πως δεν θα αποδεχτούν μείωση των κύριων συντάξεων, την ώρα που έχουν αποδεχτεί όχι τη μείωση, αλλά την κατεδάφιση των επικουρικών!
Δέχτηκαν την αυστηρότερη (προς όφελος των εργοδοτών, βέβαια!) θεσμοθέτηση του λοκ άουτ.
Δέχτηκαν κι άλλα...
Και τα δέχτηκαν επειδή αυτοί οι οποίοι... έδιωχναν την τρόικα κι έσκιζαν τα μνημόνια, τώρα παρακαλάνε, θλιβεροί ικέτες, την τρόικα να ξαναγυρίσει κάνοντας τη μια... κυβίστηση μετά την άλλη!
Αιχμάλωτοι –κυριολεκτικά- των επικοινωνιακών τους τεχνασμάτων, που τώρα τους γυρίζουν μπούμερανγκ, τρέχουν και δε φτάνουν!
Η μια έκπτωση ακολουθεί την άλλη.
Η μια ικεσία έρχεται μετά την άλλη.
Φτάνει και μόνο να παρακολουθεί και να «διαβάζει» κάποιος το ύφος του Βενιζέλου έξω απ' το Μαξίμου μετά τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό και θα καταλάβει πολλά...
Αλλά αυτοί εκεί!
Απτόητοι, στα ψέματα και στα επικοινωνιακά κολπάκια, τη συνδρομή –το ξαναλέμε- των δημοσιογραφικών τους μισθοφόρων.
Τελευταίο αλλά όχι έσχατο:
- Την παράταση του μνημονίου δεν θα τη δεχτούν παρά μόνο για λίγες μέρες, άντε λίγες βδομάδες κι όχι για κάποιους μήνες, όπως απαιτεί η τρόικα, σε περίπτωση αμετάκλητου ναυαγίου της διαπραγμάτευσης!
Ναι, τόσο... εθνικά υπερήφανοι κι ανυποχώρητοι!
Πάλι χάντρες και καθρεφτάκια!
Μα ποιος πια τους πιστεύει;

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.