Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧH ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Οι πιστοί παρακολουθούν με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία
Ο εορτασμός στο εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στην περιοχή του Ηραίου Περαχώρας, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους επισκεπτών-προσκυνητών. 
Σύμμαχος οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, ικανές να συνδυάσουν τα χρώματα που είναι βαμμένο το εξωκκλήσι με το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και του Κορινθιακού Κόλπου, αφού η θέα, από εκεί ψηλά, μαγεύει και δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας της ανθρώπινης υπόστασης με το Θείο.
Μετά τη θεία λειτουργία και την αρτοκλασία, οι επισκέπτες γεύτηκαν το παραδοσιακό μπουλουγούρι, το οποίο είχε ευλογήσει ο ιερέας κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ψαρικά, σπανακόπιτα, ψωμί, άφθονο κρασί και γλυκίσματα, απολαμβάνοντας και την ελληνική λεβεντιά όταν τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας αρίστευσε στην παρουσίαση παραδοσιακών χορών. Τη σκυτάλη παρέδωσαν στους επισκέπτες-προσκυνητές, οι οποίοι γλέντησαν με τη ψυχή τους, χορεύοντας τραγούδια που επέλεξε ο dj Σοφοκλής. 
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας
κ. Σωτήρης Πρωτοπαππάς, κρατώντας το ευλογημένο μπουλουγούρι
Η όλη εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της ΄Ενωσης Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Οικιστών Λίμνης Ηραίου και με κατοίκους της περιοχής.
Ανάλογη εκδήλωση, παρασκευής και διανομής μπουλουγουριού, από την Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, είχε πραγματοποιηθεί και στη λήξη του 1ου Ημιμαραθωνίου Σύζευξης Αρχαιολογικών χώρων (Αρχαίες Θέρμαι Λουτρακίου-Ηραίον Περαχώρας), την 5η Οκτωβρίου, η οποία είχε ευμενή απήχηση, συγκεντρώνοντας πολύ θετικά σχόλια από αθλήτριες, αθλητές, συνοδούς και εκδρομείς.
Από αριστερά: Ελένη Λαμπαδάρη, Μαρίκα Γεωργίου,
Δήμητρα Λόη, Ανδρομάχη Πρωτοπαππά
Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των παραπάνω Συλλόγων συναποφάσισαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης, για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, σε κοινή συνάντηση, με την υποστήριξη χορηγών, ενώ φρόντισαν και να το υλοποιήσουν, προσφέροντας τον καλύτερο τους εαυτό, για να παρασκευάσουν το μπουλουγούρι και να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες-προσκυνητές με τις υπόλοιπες γευστικές τους δημιουργίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Σύλλογοι της Περαχώρας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεργάζονται άψογα, αξιοποιώντας το εύρος των δυνατοτήτων τους και αποδεικνύοντας το χιλιοειπωμένο αλλά πολύ σοφό: ‘‘η ισχύς εν τη ενώσει’’, αφού έχουν θέσει, ως στόχο, να προβάλουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου, τα αξιοθέατα και τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της περιοχής.
Μια συνεργασία που πρέπει, όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να επεκταθεί, ακολουθώντας τις Πολιτιστικές διαδρομές των προγόνων τους. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ.κ. Λάκης Παπαφωτίου και Γιώργος Πετρίτσης, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Βαρελάς. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.