Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

Πηγή:  newsit.gr


Μια ευχάριστη έκπληξη και συνάμα μια ιστορική στιγμή για την ΕΛ.ΑΣ έκρυβαν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στην Αστυνομία. Η πρώτη γυναίκα Αντιστράτηγος στην ιστορία του Σώματος είναι γεγονός και δεν είναι άλλη από την Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία έγινε γνωστή στο πανελλήνιο λόγω του μεγάλου έργου που προσέφερε στο θέμα του μεταναστευτικού.
Πολλοί συνάδελφοι της Ζαχαρούλας, επίσης υψηλόβαθμοι αξιωματικοί την χαρακτηρίζουν ως έναν άοκνο εργάτη του καθήκοντος και μια αξιωματικό που τιμά την στολή της με το έργο που έχει προσφέρει, έστω και με τα πενιχρά μέσα που της διέθετε η πατρίδα, στην παρούσα φάση και με δεδομένη τη βαθιά οικονομική κρίση.


Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η γυναίκα που συνόδευε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στη Μυτιλήνη μαζί με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν τον περασμένο Οκτώβριο, με τη δουλειά της στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου που δέχθηκαν τον όγκο των μεταναστευτικών ροών λόγω του πολέμου στην Συρία, οργάνωσε στο μέγιστο βαθμό την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ κυρίως στον τομέα υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων, ίσως το πλέον σημαντικό κομμάτι καθώς όπως αποδείχτηκε ανάμεσα στα ταλαιπωρημένα γυναικόπαιδα, ταξίδευαν και καμουφλαρισμένοι τζιχαντιστές, ορισμένοι από τους οποίους χτύπησαν στο Παρίσι.

Μετά την προαγωγή της στο βαθμό του αντιστράτηγου, η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη αναμένεται να καταλάβει είτε την θέση του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας, είτε την θέση του επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ. Και στις δυο θέσεις οι γνώσεις της πάνω στο μεταναστευτικό θα βοηθήσουν τα μέγιστα λόγω της εμπειρίας που έχει στο αντικείμενο, προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα η υποδοχή και καταγραφή των ανθρώπων που δραπετεύουν από την κόλαση της Συρίας.

Φωτογραφίες: Eurokinissi Θεοδόσης Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.