Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΧΑΝΕΤΑΙ! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ;

Της Μαρίας Χωριανοπούλου*

Ένα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας παίζεται τις τελευταίες μέρες στο Καστελόριζο. Οι αυξήσεις των μεταναστών έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε οι μετανάστες είναι τριπλάσιοι, ίσως και περισσότεροι, από τους κατοίκους.
Αυτό συνέβη για πρώτη φορά καθ’ όλη τη διάρκεια των μεταναστευτικών ροών; Τι συμβαίνει λοιπόν ;
Μήπως η Τουρκία του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, εκνευρισμένη για τις πιέσεις και τις ήττες που υφίσταται στη Συρία, πιέζει τη Δύση να αποκομίσει κέρδη από αλλού ;
Μήπως ακολουθεί την ίδια τακτική με αυτή της κατεχόμενης Κύπρου ;
Αύξηση δηλαδή των μεταναστευτικών ροών –επομένως μουσουλμανικών ροών- στο νησί ώστε να παραμείνουν εκεί -θυμηθείτε ότι η Ευρώπη μας απειλεί με κλειστά σύνορα- και πολύ σύντομα το Καστελόριζο θα κατοικείται από μουσουλμάνους.
Όλη αυτή η εξέλιξη ευνοήθηκε από την παρουσία των νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίου, οι οποίες παραμένουν αδρανείς στο κέντρο του Αιγαίου καθώς η Τουρκία εγείρει πολλά ζητήματα, αμφισβητώντας στην ουσία την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο.
Η Καθημερινή έγραψε στις 17.2.2016 «΄Oπως είναι ήδη γνωστό, η Aγκυρα απαίτησε –και επέτυχε– την εξαίρεση των Δωδεκανήσων από τις περιπολίες της νατοϊκής μοίρας, με το πάγιο επιχείρημα της «αποστρατιωτικοποιημένης» ζώνης.
http://www.kathimerini.gr/849712/article/epikairothta/politikh/toyrkikh-navtex-gia-perioxh-konta-sto-kastellorizo
Ο πρωθυπουργός μας στο ταξίδι του για το Ιράν απεδέχθη –αν είναι δυνατόν!- το αίτημα της Τουρκίας να μην ανεφοδιαστεί το αεροπλάνο του στη Ρόδο διότι το νησί είναι αποστρατικοποιημένο και το αεροσκάφος του πρωθυπουργού ήταν στρατιωτικό.
Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου έκανε την εξής καταγγελία στο κανάλι του Mega: “Ξένα κανάλια πληρώνουν τους πρόσφυγες να πέφτουν στη θάλασσα και να κάνουν ότι σώζονται προκειμένου να έχουν ρεπορτάζ. Σκηνοθετούν σε αβαθή νερά ανθρώπους να πνίγονται, δίνουν χρήματα σε πρόσφυγες και οδηγίες για το τί να κάνουν, να πίνουν νερό, να γυρίσουν ανάσκελα». http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=486643&catID=3
Χθες το βράδυ, ο βουλευτής της ΝΔ Β. Κικίλιας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή όπου αναφέρει ότι ο αριθμός των μεταναστών είναι τριπλάσιος των κατοίκων.
Το βέβαιο είναι ότι το Καστελόριζο χάνεται… Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών αλλά, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα χάσουμε ελληνικό έδαφος, αρχής γενομένης από το Καστελόριζο.
Ο Τσίπρας και ο Καμμένος συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα σοβαρό, δέχονται τις προσβολές στη χώρα μας την μία μετά την άλλη και ανέχονται –σαν να είναι αυτονόητη- την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Οι «περίεργες» ΜΚΟ αλωνίζουν το Αιγαίο υποκαθιστώντας στην ουσία το επίσημο κράτος και οι δύο αυτοί κύριοι συνεχίζουν να μένουν σιωπηλοί. Ο Τσίπρας συνάντησε την Μέρκελ μόλις προχθές και συμπεριφέρθηκε σαν καλός μαθητής που ακούει τις παρατηρήσεις της αυστηρής δασκάλας του.
Η αντιπολίτευση όμως που είναι; Τι κάνει; O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε κι αυτός στην Ευρώπη και βρήκε, όπως ισχυρίζεται, καλούς συμμάχους. Για το Καστελόριζο που χάνεται τους μίλησε; Σκοπεύει να κάνει κάποιο τηλεφώνημα για να ζητήσει συμπαράσταση από τους φίλους του τους Ευρωπαίους και κυρίως του Γερμανούς ή αρκείται στην ερώτηση που κατέθεσε ο Κικίλιας; Θα βγει ο ίδιος να κάνει δηλώσεις για το θέμα στη Βουλή και να καταγγείλει την εξαίρεση των Δωδεκανήσων από τις περιπολίες της νατοϊκής μοίρας ;
Τα θέματα είναι τόσο σοβαρά και τόσο φλέγοντα που δεν μπορείτε, κύριοι Βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων, να τα κρύβετε κάτω από το χαλί.
Είναι επικακτική ανάγκη να συγκαλέσετε συνεδρίαση στη Βουλή με τα εξής θέματα:
– υπερβολική αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο Καστελόριζο και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.
– παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ
-ύποπτος ρόλος των ΜΚΟ.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Μία νέα τραγωδία, όπως η Άλωση της Πόλης, η μικρασιατική καταστροφή και η κατάληψη της Κύπρου, δεν φαίνεται πια ότι βρίσκεται μακριά.
Αν σας ενδιαφέρει έστω και λίγο η υστεροφημία σας, αν σας έχει απομείνει έστω ίχνος πατριωτικής συνείδησης, κινητοποιηθείτε. Το τέλος της Ελλάδας είναι προ των πυλών…
*Δημιουργός - Διαχειριστής iThesis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.