Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!

      ''ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ''
ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ ΤΣΙΚΟΥΛΟΥ  
  
ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ κα ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΙΒΑΝΗ ΚΑΙ 
Η κα ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΖΩΟ
Ήθελα να ήξερα, δεν έχουμε κουραστεί όλοι μας από αυτές τις αβάσταχτες εικόνες που γεμίζουν τα βλέμματα μας, με πόνο και αγανάκτηση; Ζώα κομματιασμένα, θυσιασμένα στην ανευθυνότητα μας, γερμένα στο πλάι των δρόμων, μας φέρνουν σε αμηχανία όταν τα συναντάμε, έχοντας στο πλάι μας παιδικές ψυχές.
Θεάματα που φωνάζουν δυνατά, ηχηρά, πως είμαστε λίγοι, πως δεν αρκούμε για τίποτε άλλο, αν πρώτα δεν είμαστε καλοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ, και πως θα είμαστε καλοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ αν δεν είμαστε ΦΙΛΟΖΩΟΙ. 
Η φιλοζωία γενικότερα, δείχνει ουσιαστικά την ανώτερη πλευρά του ανθρώπου. Δείχνει την πλευρά, που έχει να επιδείξει την ευγενική και γεμάτη φροντίδα σκέψη του, για τα κατώτερα πλάσματα από αυτόν. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ λοιπόν, αυτός που θα έπρεπε να είναι ο φροντιστής, έχει γίνει ο θύτης. Είναι υπέροχο να μπορείς να ΑΓΑΠΑΣ, να δίνεσαι, να αναλώνεσαι, με αίτιο την αγάπη. 
Η συναναστροφή με τα ζώα μας κάνει καλό. Θα έλεγε κανείς ότι εμείς, έχουμε πιο πολλά να μάθουμε από αυτά, παρά εκείνα από εμάς, αφού είναι ιδανικά για να δώσουν σε εμάς το μεγάλο παράδειγμα, μια που αγαπάνε χωρίς κάποιο συμφέρον. Ακόμη η συμβίωση παιδιών και ζώων μαζί, δίνει στα μικρά αγγελούδια, στοιχεία ψυχικής υγείας. Μακάρι να αποκτήσουμε όλοι μας φιλοζωικό πνεύμα, ποτέ δεν είναι αργά. 
Ας σταματήσει η εγκατάλειψη των ζώων και ιδιαίτερα των άμοιρων θηλυκών που κανείς δεν τα θέλει, αγνοώντας πως γίνονται πιο καλοί φύλακες. Η λύση είναι μία και είναι εφικτή, ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΤΟ ΖΩΟ ΣΑΣ. Μόνο έτσι θα καταπολεμηθούν οι ανεπιθύμητες κυήσεις, ώστε να μην βρεθούν και άλλα αδέσποτα στους δρόμους. 
Η κατοχή ενός ζώου συνεπάγεται υποχρεώσεις έναντι αυτού, αλλά και απέναντι και στους συνανθρώπους μας. Παίρνοντας ένα ζώο, είναι σαν να αποκτά η οικογένεια μας ένα ακόμη μέλος, θα θέλαμε ένα από αυτά να βρεθεί στο δρόμο; 
Κλείνοντας να απευθύνω συγχαρητήρια στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, για το πρόγραμμα στειρώσεων και παράκληση για την όποια φιλοζωική μέριμνα, μπορεί να προσφέρει στο μέλλον. 
Επίσης συγχαρητήρια στην κα Νικολέτα Λάμπρου, που εργάζεται στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, για την προθυμία της σε φιλοζωικά θέματα, ακόμη εύγε στους ικανούς και κατά συνείδηση κτηνιάτρους της πόλης του Λουτρακίου, κα Μαρία Μπελιβάνη και κ. Ιωάννη Λέκκα. 
Άξιοι ευχαριστιών, είναι σίγουρα για την σημαντική προσφορά τους και τα μέλη του τοπικού φιλοζωικού σωματείου Λουτρακίου: ΚΟ.ΠΡ.Α.Π. καθώς και του τοπικού φιλοζωικού σωματείου Αγ. Θεοδώρων: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. 
Τέλος μεγάλη παράλειψη θα ήταν να μην αναφερθούμε, στην προσπάθεια που έχει επιδείξει για το θέμα των στειρώσεων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Πέρρας. 
Ας μην ξεχνάμε όλοι μας: Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.