Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΜΟΡΦΗ;

Μαρία Κωνσταντοπούλου

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και ο πολλαπλός ρόλος των γυναικών ως μητέρες- σύζυγοι- επαγγελματίες κάποιες φορές μας κάνουν να αφήνουμε στην άκρη τον εαυτό μας για να ικανοποιήσουμε πρώτα τις ανάγκες όλων των υπολοίπων. Το χτένισμα που μας κολακεύει δίνει τη θέση του σε ένα πρόχειρο συνήθως άλουστο κότσο, τα μοδάτα ρούχα μας σε μια φόρμα που έχει το χρώμα της έχει ξεφτίσει και για το μακιγιάζ, πλέον… ούτε λόγος. Σίγουρα, όλα τα παραπάνω δεν είναι αυτά που θα μας προσφέρουν μεγαλύτερη ευτυχία από τα παιδιά μας, κάποτε όμως ήταν ένας τρόπος να νιώσουμε πιο γοητευτικές, πιο όμορφες, με μια λέξη, πιο «γυναίκες».
Αν κι εσείς, κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, σας διαβεβαιώνουμε ότι υπάρχει τρόπος να τον ξαναγαπήσετε και να εκτιμήσετε αυτή την καινούρια, διαφορετική ομορφιά. 
Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνη!
Δυστυχώς η ομορφιά, προ αρχαιοτάτων χρόνων, ταλαιπωρεί πολύ περισσότερο τις γυναίκες. Όταν είσαι νέα και δεν έχεις να φροντίσεις κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό σου, πειραματίζεσαι με χτενίσματα, make up και ρούχα. Όλες οι γυναίκες έχουμε περάσει από αυτή τη φάση και οι περισσότερες από εμάς την έχουμε ξεπεράσει λόγω των υποχρεώσεών μας. Να ξέρετε ότι δεν είστε η μόνη που δεν είστε ευχαριστημένη με την εμφάνισή σας και ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε έτσι! Μπορεί να μην σας παρηγορεί αυτό αλλά αν νιώθετε ότι συμμερίζεστε τον ίδιο προβληματισμό με κάποια φίλη σας, το πρώτο βήμα είναι να τον μοιραστείτε μαζί της.
Να ακούτε και λίγο τον σύντροφό σας…
Ας το παραδεχτούμε: πολλές φορές αδικούμε τους συντρόφους μας. Όταν, λοιπόν, ο άντρας μας μάς λέει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν τον νοιάζουν τα κιλάκια που πήραμε ή ότι είμαστε πιο όμορφες χωρίς μακιγιάζ, μπορούμε να «δοκιμάσουμε» κάτι που δεν συνηθίζουμε: να τον πιστέψουμε! Η καλύτερη τακτική για να ξαναγαπήσουμε τον εαυτό μας είναι να τον δούμε μέσα από τα μάτια του ανθρώπου που έχουμε αποφασίσει να περάσουμε μαζί το υπόλοιπο της ζωής μας. Είναι το καλύτερο καύσιμο για να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας.
Τα ελαττώματά μας μας κάνουν ξεχωριστές
Κάτι που «διδάσκουμε» στα παιδιά μας, αλλά που οι ίδιες δεν ακολουθούμε. Η αφράτη κοιλίτσα, οι ραγάδες που μας έμειναν μετά τη γέννα και η ανοιχτή περιφέρεια, στα μάτια μας είναι ελαττώματα που έρχονται σε αντίθεση με τα εξώφυλλα των περιοδικών- όμως αυτά είναι που μας κάνουν μοναδικές. Αυτά τα «ελαττώματα» αποδεικνύουν ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε πολλά με το σώμα μας: να γεννήσουμε, να ξεπεράσουμε προβλήματα υγείας και να βγούμε πιο δυνατές από αυτά. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αυτά είναι που μας κάνουν πιο όμορφες;
Μην «ξεσπάτε» σε κραιπάλες
Αρκετές, αν όχι πολλές, γυναίκες, όταν έχουμε «εγκαταλείψει», ξεσπάμε σε κραιπάλες για να νιώσουμε καλύτερα. Τα ψώνια, το φαγητό και τα γλυκά είναι μερικά «τρανταχτά» παραδείγματα. Όλα αυτά μπορούν να μας προσφέρουν μόνο μια πρόσκαιρη ικανοποίηση και ευτυχία, όμως σε βάθος χρόνου μάλλον συμβάλλουν στο να νιώθουμε «πεσμένες» και να μη μας αρέσει ο εαυτός μας.
Σκεφτείτε ότι όσο χρόνο ξοδέψατε για να εκτονωθείτε σε ανούσια ψώνια, θα μπορούσατε να κάνετε κάτι σημαντικό για εσάς, να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο όπως παλιά ή να πάτε για έναν καφέ με την καλύτερή σας φίλη ή ακόμα καλύτερα, να κάνετε γυμναστική. 
Σκεφτείτε για μια στιγμή πόσα καταφέρνετε καθημερινά
Είστε μαμά- σύζυγος- νοικοκυρά πιθανώς και εργαζόμενη και όλα λειτουργούν μια χαρά. Το ότι συνδυάζετε αυτούς τους τρεις ρόλους είναι από μόνο του κατόρθωμα. Αναλογιστείτε πόσα έχετε καταφέρει, ή μάλλον πόσα καταφέρνετε καθημερινά. Χρειάζεστε κάτι παραπάνω για να εκτιμήσετε και πάλι τον εαυτό σας;
Μήπως το πρόβλημα δεν είναι η ομορφιά;
Βάση της ομορφιάς δεν είναι η αψεγάδιαστη επιδερμίδα ή το γυμνασμένο κορμί. Γι’ αυτό και πολλές γυναίκες που «ακτινοβολούν» δεν έχουν σιλουέτα μοντέλου αλλά εκπέμπουν κάτι διαφορετικό: μια ξεχωριστή λάμψη που «τραβάει» άντρες και γυναίκες.Πηγή αυτής της ομορφιάς είναι η αυτοπεποίθησή τους, το ότι τα έχουν βρει με τον εαυτό τους ή ότι είναι χαρούμενες με τη ζωή τους κι αυτό… βγαίνει προς τα έξω. Προσπαθήστε ν' ακολουθήσετε το παράδειγμά τους. 
Κάντε ένα «δωράκι» στον εαυτό σας
Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, έστω κι αν περιορίζεται στα δέκα λεπτά κάθε βράδυ: αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε για να ξαναγαπήσετε τον εαυτό σας. Για κάποιες γυναίκες, αυτό μπορεί να είναι ένα ραντεβού στο κομμωτήριο, για κάποιες άλλες να κοιμηθούν αγκαλιά με το αγαπημένο τους βιβλίο. Θυμηθείτε τι σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και ξαναβάλτε το στην καθημερινότητά σας. 
Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση;
Σκεφτείτε μήπως ήρθε η ώρα -πολύ απλά- να αναλάβετε δράση. Αν για παράδειγμα σας ενοχλούν τα κιλά που ακόμα δεν έχετε χάσει, φροντίστε να προσέξετε λίγο περισσότερο τη διατροφή σας, να γραφτείτε γυμναστήριο ή ακόμα και να κάνετε γυμναστική μόνη σας στο σπίτι. Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσετε αυτό που σας «κρατάει πίσω» είναι να το αντικρίσετε κατάματα! Η μεμψιμοιρία δεν βοηθά πουθενά και το μόνο που καταφέρνουμε μ' αυτόν τον τρόπο είναι απλώς να «πέφτουμε» ψυχολογικά όλο και περισσότερο. 
Αναμφισβήτητα, οι περισσότερες γυναίκες και ειδικά οι μαμάδες βάζουμε τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα, όμως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έτσι βάζουμε σε δεύτερη μοίρα και την οικογένειά μας. Για να είναι τα παιδιά μας καλά, δεν αρκεί μόνο να τους παρέχουμε φαγητό, καθαρά ρούχα και χαρτζιλίκι, αλλά να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και να μπορούμε να τους προσφέρουμε ένα ευτυχισμένο σπίτι. Το να προσέχεις τον εαυτό σου σε κάνει καλύτερη μαμά κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε. 

Πηγή: http://www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.