Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Το πιο πρόσφατο ραντεβού με το μαθητικό μας παρελθόν πραγματοποιήθηκε, στην ταβέρνα ''Ιχθυόεσσα'', στο Λουτράκι, την 9η Δεκεμβρίου 2016. 
Αναμνήσεις, Συγκίνηση, Νοσταλγία, Χαρά, Κέφι Χορός, Ανυπομονησία για το επόμενο αντάμωμα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της συνάντησης των συμμαθητών του Εξαταξίου Γυμνασίου Λουτρακίου,  που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Λουτράκι, τα έτη 1976 και 1977, αλλά και εκείνων που πέρασαν από κάποιες τάξεις του ιδίου Γυμνασίου ή πέρασαν από τις τάξεις του και αποφοίτησαν από άλλο Γυμνάσιο.
Η βραδιά ανεπανάληπτη, μοναδικά ξεχωριστή, πλημμυρισμένη από τη λαχτάρα για την  αναγνώριση των συμμαθητών, επιφωνήματα, αγκαλιές, φιλιά και κάποια αναμενόμενα δάκρυα!!! 
Χωρίς καθυστέρηση ανοίχτηκαν οι σχολικές τσάντες και τα σεντούκια με τα ενθυμήματα της εφηβείας!!! Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα πειράγματα, κάπως σαν τότε που η ζωή μπροστά μας φάνταζε τεράστια και το μέλλον σαν ένα υπέροχο όνειρο!           
Η λέξη ''Θυμάσαι'' κυριάρχησε, χωρίς χρονοτριβή!!! ''Θυμάσαι αυτό''!!! ''Θυμάσαι εκείνο''!!! Αλήθεια πόσες θύμησες μπορούν να χωρέσουν σε λίγες ώρες και ποια να πρωτοβγεί από το χρονοντούλαπο μιας τόσο πολύτιμης μακρινής ζωής; Πόσες στιγμές, καλές ή λιγότερο καλές, μπορούν να ζωντανέψουν σε μια συνάντηση; 
Η Φανή Δόσχορη της τάξης του 1976 και η Ντίνα Θώδη, από την τάξη του 1977, προσφώνησαν τη συνάντηση και στη συνέχεια η Φανή Δόσχορη παρουσίασε ένα καταπληκτικό βίντεο με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από εκείνα τα ανέμελα χρόνια, επενδυμένο μουσικά από τα πλέον κατάλληλα τραγούδια ''Τα μαθητικά χρόνια'' της Άννας Βίσση και ''Μην πετάξεις τίποτα'' του Διονύση Σαββόπουλου.
Φωτογραφία του συμμαθητή μας Αλέξη Αλεξίου
Το δείπνο, που ακολούθησε, περιείχε υπέροχες γευστικές δημιουργίες, τις οποίες επιμελήθηκε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και συμμαθητής μας Χρήστος Μελέτης, συνοδευόμενες από εξαίρετο κρασί, ενώ ο dj Μελέτης Θώδης ξεκίνησε το πρόγραμμά του με επιτυχίες της δεκαετίας του ΄60 και ΄70. 
 
Όπως ήταν αναμενόμενο η διάθεση όλων έφθασε στο αποκορύφωμα, όταν ήρθε η ώρα του χορού. Οι χορευτικές ικανότητες ξετυλίχθηκαν, αποδεικνύοντας ότι, παρά το διάβα του χρόνου, η νιότη παραμένει αναλλοίωτη μέσα μας - η ψυχή ποτέ δεν μεγαλώνει, παραμένει πάντα νέα- και ότι, παρά τα σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο, η σκέψη είναι ελεύθερη και ανεμπόδιστη να φτερουγίζει εκεί όπου νιώθει ικανοποίηση και πληρότητα, ταξιδεύοντας και περνώντας από τους σταθμούς της ατομικής μας διαδρομής που έχουν χαρακτεί ανεξίτηλα στις μνήμες μας. 
Παρών και ο συμμαθητής μας -σημερινός Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων- κ. Γιώργος Αλκ. Γκιώνης.
Συγχαρητήρια στην άτυπη συντονιστική επιτροπή της συνάντησης, Φανή Δόσχορη, Ντίνα Θώδη, Μαργαρίτα Λογοθέτη, Αναστασία Σπυράκη, Μάχη Ανδριανού, Δήμητρα Λογοθέτη, Σοφία Γέρου, Χρήστο Μελέτη, Μαρίνα Παντελέου, στον συμμαθητή μας Χρήστο Μελέτη και στο προσωπικό της ταβέρνας για την άψογη φιλοξενία, καθώς και στον dj Μελέτη Θώδη για το μουσικό του πρόγραμμα.
Θα ακολουθήσει και νέα ανάρτηση με φωτογραφικό υλικό και βίντεο.
 

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά, αφού ο συμμαθητής μας Χρήστος Ντούσικος δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για τον εορτασμό των 41 και 40 χρόνων!  
Να σημειώσουμε ότι ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί πριν 10 χρόνια, στις 2 Δεκεμβρίου 2006, στο cafe-bar ''Πλώρη'', του συμμαθητή μας Μπάμπη Σακελλαρίου!
Επίσης την εκδήλωση κάλυψε φωτογραφικά ο συμμαθητής μας Αλέξης Αλεξίου.




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.