Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ!

Γράφει η Μαίρη Πετρούλια

Προσεύχομαι, αγωνίζομαι, σημαίνει «Νικώ»
«Νικώ» σημαίνει «Αγαπώ»…
Αγαπώ τον συνάνθρωπο, αγαπώ Τον Θεό που μου χαρίζει την δυνατότητα ν’ αγωνίζομαι και να νικώ μέσω της Προσευχής μου. Αγαπώ τον συνάνθρωπο μου που μου έμαθε τον τρόπο να αγωνίζομαι και να νικώ.
Η προσευχή λοιπόν δεν είναι μάθημα που μπορεί κανείς να διδάσκει. Η προσευχή είναι μυστήριο, είναι η σχέση μας με τον Θεό και πηγάζει από την ψυχή μας και αν είναι δυνατή, αληθινή και προσεγγίζει, έχει μεγάλη δύναμη και αποβαίνει δυναμικά στις ζωές μας και φέρνει αποτελέσματα.
«Αίσθησις εστί προσευχής σύννοια μετ’ ευλάβειας και κατανύξεως και οδύνης ψυχής, έν εξ αγορεύσει πταισμάτων μετά στεναγμών αφάνων». Δηλαδή η αίσθηση της προσευχής είναι και αγωνία και στενοχώρια και συναίσθηση και τύψεις συνειδήσεως ακόμα, είναι βίωμα που δονεί τον άνθρωπο.
Την δύναμή της την έδωσε ο Κύριος στην εικόνα του Τελώνη και του Φαρισαίου και μπορεί να την καταλάβει μόνο αυτός που στέκεται γυμνός μπροστά στο χάος της αδυναμίας του.
Και είπε ο Κύριος: «Προσευχηθείτε και μην φροντίζετε για το τι θα φάτε, για το τι θα πιείτε, για το τι θα ντυθείτε. Κοιτάξτε τα πουλιά μήτε κοπιάζουν, μήτε μαζεύουν κι όμως θρέφονται, ζουν κι επιβιώνουν όμορφα. Κοιτάξτε με πόση μεγαλοπρέπεια είναι ντυμένα τα αγριολούλουδα. Λοιπόν, αν για το χορτάρι που σήμερα λουλουδίζει κι αύριο το καίγουν στον φούρνο, φροντίζει ο Πατέρας σας που είναι πανταχού παρών, πόσο περισσότερο θα φροντίσει για σας!»
Η δύναμη της πίστης και της προσευχής και η ακλόνητη εμπιστοσύνη στο μεγαλείο Του θα κάνει μια αόρατη πόρτα να ανοίξει απλά με μία φράση «σουσάμι άνοιξε» και θα ανοίξει επειδή εμείς πιστεύουμε ότι θα ανοίξει!
Η προσευχή μπορεί να κινήσει και βουνά! Η προσευχή, ό,τι αυτό μπορεί να γίνει το κάνει να γίνεται!

Πηγή:http://fractalart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.