Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ...!

Γράφει ο Ελευθεριάδης Πυθαγόρας Κωνσταντίνος 

Άραγε πόσοι άνθρωποι βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη εστιάζοντας μόνο στα μη κολακευτικά, για τους ίδιους πάντα, χαρακτηριστικά; Άλλοι πάλι προσπαθώντας να καλύψουν πιθανές ανασφάλειες τραβούν ένα σκοινί για να φτάσουν, κάποια στιγμή, στην τελειότητα. Η οποία δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υφίσταται.
Έτσι η ζωή τους μετατρέπεται σ'έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να έχουν τις σωστές αναλογίες σώματος, τον σωστό αριθμό πτυχίων, επαρκή χρήματα για το μέλλον, έναν τέλειο σύντροφο, μία υγιή ζωή και φυσικά όλα όσα μας παρουσιάζουν οι πάντα μη-ρεαλιστικές ταινίες.
Η λύση είναι απλή και ο δρόμος δεν είναι καθόλου μακρύς. Με το μόνο πράγμα που χρειάζεται να ασχοληθείς, να φροντίσεις, να στραφείς, να προστατεύσεις είναι ο εαυτός σου. Στρέψου μέσα στην ψυχή σου, αναζήτησε την προσωπικότητα σου και φρόντισε την όσο πιο καλά μπορείς. Ξεκίνα να σπέρνεις καρπούς καλοσύνης και τράβα όσο πιο δυνατά μπορείς για να ξεχαρβαλώσεις τις ρίζες εκείνες, που δημιουργούν το κακό. Οι πρώτοι δεν θα αργήσουν να φυτρώσουν και οι δεύτερες δε θα σου λείψουν ποτέ.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να είναι ίδιος μ'εσένα. Κανείς. Είσαι ξεχωριστός, Είσαι όμορφος. Είσαι όλα όσα δεν είναι οι άλλοι. Έχεις την τύχη να υπάρξεις για ένα χρονικό διάστημα σ΄έναν πλανήτη, που δεν μπορεί, αν εξαφανιστείς, να βρει τον αντικαταστάτη σου. Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, δεν μπορείς να γίνεις τέλειος. Δεν είσαι, όμως, καλύτερος από κανέναν. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χαρίσματα άλλα εμφανή, άλλα κρυμμένα στην ψυχή του.
Κάθε φορά που μία αρνητική σκέψη κατακλύζει το μυαλό σου και φτάνει σε σημείο να επηρεάσει την ψυχολογία σου , σκέψου για πόσα πράγματα πρέπει να αισθάνεσαι περήφανος. Περπατάς, βλέπεις, αναπνέεις, γελάς, κινείσαι κι όσο κινείσαι ποτέ δεν μένεις σταθερός. Σκέψου όλα όσα έκανες για τους άλλους και μη ζητήσεις αντάλλαγμα, βοήθα χωρίς να μετατρέπεις αυτή σου την πράξη σ'ένα δάνειο. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι τράπεζες.
Να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου, ανέχεσαι τόσους ανθρώπους στη ζωή σου με όλα τους τα στοιχεία, γιατί δεν μπορείς να ανεχτείς εσένα τον ίδιο; Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου τότε ποιος σου μένει να αγαπήσεις; Ποιος είναι πιο ουσιαστικός για εσένα από τον ίδιο σου τον εαυτό; Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη και ευχαρίστησε τον, πες του για ποιο λόγο είσαι υπερήφανος, πες του ότι τον αγαπάς. Ο καθρέφτης είσαι εσύ. Ό,τι νιώθεις βλέπεις κι όπως κρίνεις τους άλλους κρίνεις και τον ίδιο σου τον εαυτό, άσχετα αν στη δική σου περίπτωση τον κατηγορείς σιωπηλά.
Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, πέρνα χρόνο μαζί του, αγάπησε τον, αυτός εξάλλου είναι και θα είναι πάντα μαζί σου, θα σε ακολουθεί σ'αυτό το παιχνίδι που λέγεται ζωή. Φρόντισε τον. Αν αγαπήσεις πρώτα εσένα, τότε μόνο μπορείς να αγαπήσεις και τους άλλους.

Ξεκίνα από σήμερα; Είμαι καλός άνθρωπος; Είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου; Κι αν δεν είμαι τότε φροντίζοντας τον θα προσπαθήσω να βελτιωθώ. Δύο απλά βήματα, σκέψου ένα πράγμα που θέλεις να αποβάλλεις από την προσωπικότητα σου και κάποιο άλλο που αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη, που το έχεις. Σκέψου τα κάθε μέρα και θα παρατηρήσεις πως η βελτίωση θα έρθει χωρίς να χρειαστείς κανέναν άνθρωπο δίπλα σου, που να σου υποδεικνύει το πώς αυτός θα ήθελε να είσαι. Απλώς να είσαι ΕΣΥ.
Πηγή:  http://pithagoreiotheorima.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.