Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΙ ΨΕΥΔΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ...!

Του Δημήτρη Καραπατά
Αδιαμφισβήτητα διανύουμε την εποχή των επιπλεόντων πολιτικών φροκάλων! Που όταν ο κώδωνας του καθήκοντος και της προστασίας των συμφερόντων των πολιτών ηχεί, τα πολιτικά μας ρετάλια γίνονται ακόμα πιο βαρήκοα!
Απτό παράδειγμα: Δεν πάει η εξουσία να κάρφωνει τον τόπο στον βατήρα της οπισθοδρόμησης και της υστέρησης;
Η πολιτική παλαιοντολογία, που "σάπισε" στα έδρανα της αντιπολίτευσης, δεν θα βγάλει κιχ! Αρκεί όμως να καταστραφεί αυτό που χρησιμεύει στον καλλωπισμό της πόλης, αλλά μας εμποδίζει να αναπτύξουμε τα τραπεζοκαθίσματα μας, ώστε να αυξηθεί ο οικονομικός προσπορισμός μας. 
Και αν η εξουσία αρνηθεί, υπάρχει και το βροντώδης & απειλητικό "εμείς Γιώργο τελειώσαμε!" του βδελυρωτάτου δεσποτισμού! 
Και όταν ο Γιώργος ανακρούσει πρύμναν, για να μην γίνει της "ευειδούς κορασίς το κιγκλίδωμα" μιας και ο ίδιος έχει αμέτρητες πολιτικές ουλές, οι φερέοικοι σκηνίτες εκτοξεύουν τα βέλη της επίθεσης τους, προς τους νεοσσούς της πολιτικής, που στις προτάσεις τους κρύβονται οι "Σταυρωμένες" ελπίδες των συνάνθρωπων μας!
Σε αυτό φυσικά ευθυνόμαστε και εμείς οι ίδιοι! Που μακρυά από την προγονική εύκλεια, δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα - όπως λέει και ο ποιητής- εκθρέψαμε και εκτρέφουμε αυτές τις συμπεριφορές μαζί με τον διογκούμενο μας "εαυτουλισμό" και την κακοκεφαλιά!
Η πιο συγκαλυμμένη πλευρά αυτής της κατάστασης, σίγουρα δεν είναι ανιχνεύσιμη με τα μυωπικά ομματογυάλια της κοινής γνώμης. 
Η οποία μπορεί να ενισχύσει λίγο την ασθενική της όραση, αν εντρυφήσει σε ρήσεις όπως αυτή που έχει λεχθεί για τις "πετρωμένες αξίες" τοῦ δαιμόνιου Γάλλου διπλωμάτη Ταλλεϋράνδου, γιὰ τὸν ὁποῖο εἶχε λεχθεῖ τὸ ἀπίθανο: 
<<Τὸν ἀγόρασαν ὅλοι, μὰ τοὺς πούλησε ὅλους. Τὸν μόνο ποὺ δὲν πούλησε ἦταν ἡ μητέρα του˙ καὶ τοῦτο διότι ἦταν... ὀρφανὸς>>

* Αναδημοσίευση από το facebook του Δημήτρη Καραπατά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.