Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

«ΤΟΝ ΡΕΤΖΕΠΗ* ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ...»!

Μακρής Πέτρος


Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» ήδη κατευθύνεται στο λιμάνι της Λεμεσού ακριβώς αντίκρυ στο τουρκικό «Γιαβούζ», στο οικόπεδο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ

Ήταν από τα αναμενόμενα. Ο επίδοξος «Χίτλερ» ή «Στάλιν», δηλαδή ο Ερντογάν, κατά τον αυτοεξόριστο τούρκο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, δεν συνετίστηκε ούτε από σεισμούς, ούτε από τη φτώχεια και την ανέχεια των συμπολιτών του…
Προς στιγμήν, το πρώτο και δεύτερο 24ωρο μετά τη θεομηνία των 6,8 Ρίχτερ στην Ανατολία της Τουρκίας, είχαν …ως εκ θαύματος παύσει οι απογειώσεις των οπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών από την Τουρκία προς τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, για να επιστρέψουν βέβαια το τρίτο 24ωρο… Κάποιοι συμπέραναν, ότι τα παθήματα γίνονται μαθήματα, οδηγώντας έτσι τους παράφρονες αλαζόνες και άπληστους πειρατές, στη σύνεση και την αυτοκυριαρχία. Ατυχώς, σ’ αυτούς ανήκει και ο γράφων, λόγω της έμφυτης αποστροφής μου προς τη διχόνοια και τον αλληλοσπαραγμό…
Κάποιοι άλλοι και πρώτος και καλύτερος ένας παλιός φίλος με προγόνους από τις Κυδωνίες (Αϊβαλί) της Μικρασίας, μόλις με άκουσε να διατυπώνω την ευχή του συνετισμού των αφρόνων, μετά από ισχυρές θεομηνίες, μου είπε, παραφράζοντας με τη δέουσα αντιρατσιστική του διάθεση, το ρεμπέτικο «Ο αράπης», σε στίχους και μουσική του Μανώλη Χιώτη (1953) και με την κελαϊδιστή πενιά και τη φωνή του Σταύρου Τζουανάκου.

Ιδού η παράφραση:
Τι να την κάνω τη ζωή, τέτοια ζωή ας λείπει
Μαζί σου ζω με βάσανα και με το καρδιοχτύπι
Όσο και να σε μαλώνω πάντα μου αντιμιλάς
τον Ρετζέπη* (αράπη) κι αν τον πλένεις
το σαπούνι σου χαλάς
Παρανοϊκός «θαλασσοκράτορας» χωρίς θρόνο

Και μετά την εύθυμη αυτή παρένθεση, ας έλθουμε στα σοβαρότερα και συγκεκριμένα στην γενικευόμενη απομόνωση του Ερντογάν από τα περισσότερα κράτη της ΕΕ γιατί όχι και από αμερικανικά κέντρα αποφάσεων. Έτσι:
– Η Ευρωπαϊκή Commission και η γερμανική Βουλή έχουν ήδη χαρακτηρίσει άκυρο το τουρκολυβικό μνημόνιο για κοινή ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης και μάλιστα με την παράκαμψη ελληνικών νησιών του συμπλέγματος της Δωδεκανήσου αλλά και της δυτικής Κρήτης που έχουν κατά το Δίκαιον της Θάλασσας, δική τους υφαλοκρηπίδα.
– Το αμερικανικό Σταίητ Ντιπάρτμεντ, σε δριμύτερη ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει επικίνδυνη και απαράδεκτη την επιθετική συμπεριφορά του Ερντογάν στην ανατολική Μεσόγειο.
– Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πρόσφατη παρέμβασή του καλεί την Ελλάδα και την Τουρκία «να τα βρουν» μεταξύ τους. Η παρέμβασή του αυτή, τελείως επιπόλαια από ορισμένα ΜΜΕ, χαρακτηρίστηκε «ευνοϊκή» για την Ελλάδα. Όμως, στην πραγματικότητα πρόκειται για την αλά Πόντιο Πιλάτο τακτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ αδικούντος (Τουρκία) και αδικουμένου (Ελλάδα).
– Σταθερά αντίθετη, προς την επεκτατική-πειρατική πολιτική του Ερντογάν, είναι η κοινή αντιτουρκική στάση της Ιταλίας και Γαλλίας. Και μάλιστα όταν και οι δύο χώρες έχουν συνάψει, με την Κύπρο σύμβαση, για εξόρυξη υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στο οικόπεδο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ.
– Ήδη, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» κατευθύνεται, συνοδευόμενο από γαλλικές φρεγάτες, στο λιμάνι της Λεμεσού ακριβώς αντίκρυ προς το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στο οικόπεδο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ! Και σε λίγο, αρχίζουν στην περιοχή κοινά ελληνογαλλικά ναυτικά γυμνάσια.
Προφανώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όντας ανάμεσα σε αμέτρητα διασταυρούμενα πυρά, έχει χάσει την ψυχραιμία και τον ύπνο του, διότι νιώθει σαν θαλασσοκράτορας χωρίς πηδάλιο και θρόνο…
Το φάσμα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν έχει κάνει εφιαλτικό τον ύπνο του «θαλασσοκράτορα» χωρίς πηδάλιο Ερντογάν

Νομίζω, ότι αξίζει η παράθεση στον επίλογο του σημερινού μου σημειώματος της πραγματικά συνταρακτικής δήλωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν. Η δήλωση αυτή μας παραπέμπει σε κάποιες προφητείες για την αυτοδιάλυση θνησιγενών αυτοκρατοριών:
«Η πολιτική του Ερντογάν καθοδηγείται από το φθόνο, το μίσος και την εκδίκηση. Η τουρκική κυβέρνηση καθοδηγείται από την παράνοια στις αποφάσεις της (…) Ναρκισσιστές και τύραννοι, όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η παντοδυναμία τους τελείωσε με την οργή. Αυτή θα είναι η μοίρα του Ερντογάν
___________

*Ρετζέπ στα τουρκικά σημαίνει τον έβδομο μήνα του ισλαμικού ημερολογίου. Άλλωστε και το επώνυμο Ρετζέπης απαντάται και στην Ελλάδα.

Πηγή: https://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.