Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»!


Αν κινείσαι στο κέντρο της Αθήνας τα έχεις δει. Είναι τα γκράφιτι του STMTS. Γκράφιτι-έργα τέχνης με πρωταγωνιστές παιδιά, με πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου

Ανοιχτό κέντρο ημέρας για την ψυχοκοινωνική και παιδαγωγική φροντίδα παιδιών και εφήβων ευάλωτων πληθυσμών λειτουργούν οι «Γιατροί του Κόσμου».
Το κέντρο περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά προγράμματα ενδυνάμωσης, ενισχυτική διδασκαλία ελληνικών -αγγλικών , αγωγή υγείας, ψυχοθεραπευτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, συμβουλευτική γονέων, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγικές δράσεις.
Η ενίσχυση της κοινωνικοποίησης των παιδιών σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού, η κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων, η ψυχική τους ευεξία και η βελτίωση των εκπαιδευτικών τους δεξιοτήτων, βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες του Κέντρου Ημέρας « Πειραιώς 33».
Στόχος του κέντρου, που φέρνει κοντά τον εθνικό πληθυσμό με τους μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς, είναι η διάγνωση και η διαχείριση των μαθησιακών δυσκολιών παιδιών και των εφήβων, καθώς και η πρόληψη της ψυχικής υγείας μέσα από ένα ολιστικό μοντέλο ενημέρωσης, συνεργασίας και διεπιστημονικής παρέμβασης.
Οι Γιατροί του Κόσμου ευελπιστούν ότι η λειτουργία του Κέντρου θα συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής , προσφέροντας ίσες ευκαιρίες ένταξης σε ευάλωτους πληθυσμούς και αξιοποιώντας παράλληλα τους διαθέσιμους πόρους της κοινότητας σε μια συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.
Το Ανοιχτό Κέντρο για παιδιά και εφήβους, που παρέχει επιπροσθέτως και μια μη τυπική εκπαίδευση, όπως ομάδες παραμυθιού και αφήγησης, εργαστήρια κίνησης και χορού και περιβαλλοντική αγωγή και δράση, βρίσκεται στην Πειραιώς 33 και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 με 19.00 κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2103236222-224.

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.