Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 30 ΗΜΕΡΩΝ!

Πηγή: https://www.loutraki365.gr/


Διανύουμε αισίως την 30η ημέρα του Απριλίου και περίπου 2 μήνες από τότε που ο Κορονοϊός έφτασε και στη χώρα μας, αναγκάζοντας την Κυβέρνηση να πάρει έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών και φυσικά για την αποφυγή εξάπλωσης της φονικής πανδημίας...

Γράφει ο Αλέξανδρος Κανδρής

Σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα, οι δικαιολογίες όλων των ανθρώπων που διαχειρίζονται κάποια μορφή εξουσίας, είναι πολλές.
Ακριβώς επειδή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και δεν υπάρχει ένα μοντέλο που να μπορεί να ακολουθηθεί. 
Είναι όμως ταυτόχρονα, μια κατάσταση, στην οποία ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι, ο ηγέτης από τον μη ηγέτη.
Στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, την 1η Απριλίου 2020, εν μέσω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία αφορούσε στα υποστηρικτικά μέτρα αντιμετώπισης και αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού καθώς και περιορισμού των συνεπειών του στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων...
Σε αυτή τη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, αφού άκουσε όλες τις προτάσεις που έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ανέφερε τα εξής: "Άκουσα τις προτάσεις σας. Κάποιες από αυτές είναι εφαρμόσιμες και κάποιες όχι. Προτείνω λοιπόν, να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή αποτελούμενη από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και αύριο 2 Απριλίου να συνεδριάσουμε. Στη συνεδρίαση αυτή, θα φέρετε όλες τις προτάσεις των συνδυασμών σας, θα τις αξιολογήσουμε και θα δούμε όλοι μαζί ποιές εξ αυτών θα εφαρμόσουμε".
Οι επικεφαλής των παρατάξεων, από την ίδια ημέρα κιόλας, άρχισαν να συγκεντρώνουν και να κατηγοριοποιούν τις προτάσεις των δημοτικών τους συμβούλων, ώστε να είναι έτοιμοι να τις παρουσιάσουν στο Δήμαρχο. Ταυτόχρονα, κάποιοι εξ αυτων, τις παρουσίασαν και μέσω Δελτίων Τύπου στους Δημότες. Μπορείτε να δείτε ενδεικτικά εδώ τις προτάσεις του Κώστα Λογοθέτη, εδώ της Μαρίας Πρωτοπαππά, εδώ του Γιάννη Καραπανάγου.
Ένα μήνα μετά, η επιτροπή αυτή "των επικεφαλής" δεν έχει καν συσταθεί. Πολλώ δε μάλλον, να συνεδριάσει, προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ανακουφίσουν δημότες και επιχειρήσεις που πλήττονται βάναυσα εξαιτίας της πανδημίας. Η Πρωταπριλιάτικη υπόσχεση του Γιώργου Γκιώνη, αποδείχθηκε ψέμα ολκής. Ψέμα με διάρκεια περίπου 30 ημέρες. Και οι επιχειρηματίες, που παραμένουν σχεδόν 2 μήνες κλειστοί αγωνιούν, ενώ κάποιοι σκέφτονται και το ενδεχόμενο οριστικού λουκέτου, ειδικά αν το καλοκαίρι κυλήσει ανεμικά και η τουριστική κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη.
Τι είδαμε όμως να συμβαίνει; Είδαμε τα τουριστικά γραφεία του Δήμου να χαρακτηρίζουν άστοχες τις προτάσεις των δημοτικών συμβούλων, τον Εμπορικό Σύλλογο Λουτρακίου να ζητά από όλες τις παρατάξεις του δήμου μας, να αφήσουν στην άκρη τις μικροπαραταξιακές τους πρακτικές και αγκυλώσεις, τον "Ξένιο" να χαρακτηρίζει παράλογες και άκαιρες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης (όχι σύσσωμης αλλά μερίδας αυτής).
Με λίγα λόγια, στο Λουτράκι, κρίνουμε την αντιπολίτευση και μόνο, λες και κυβερνάει αυτή. Ταυτόχρονα, κανείς δεν έχει βγάλει έστω μία ανακοίνωση που να στηλιτεύει το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταθέσει ούτε μία πρόταση για την επόμενη ημέρα των επιχειρήσεων και των δημοτών. Όπως και το γεγονός ότι με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής δεν έχει συσταθεί 30 ημέρες μετά τη δέσμευση του Δημάρχου, η επιτροπή που θα αποφασίσει αν θα υπάρξουν μέτρα ανακούφισης καθώς και ποια θα είναι αυτά.
Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.