Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ;


Ακόμα και στην αρχή της σχέσης, οι άνθρωποι έχουν έναν έμφυτο φόβο για το τι θα γίνει. Ακόμα και τότε που δεν ξέρουν πώς μπορεί να εξελιχθεί, κρατάνε τις άμυνές τους γιατί φοβούνται την αγάπη.
Ο φόβος για την αγάπη εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε άνθρωπο και σε διαφορετικά στάδια της σχέσης. Γιατί όμως τελικά οι άνθρωποι φοβούνται την αγάπη;

Η αληθινή αγάπη σε κάνει ευάλωτο
Το να αφεθείς και να ερωτευτείς σημαίνει αυτόματα ότι παίρνεις κάποιου είδος ρίσκο. Προσφέρεις άπλετη εμπιστοσύνη, αφήνοντας το άτομο που έχεις απέναντί σου να σε επηρεάσει, κάτι το οποίο σε κάνει να νιώθεις εκτεθειμένος και ευάλωτος. Τείνεις να πιστεύεις ότι όσο πιο πολύ νοιάζεσαι, τόσο περισσότερο πληγώνεσαι.

Αυτές οι παλιές αγάπες φταίνε για όλα!
Όταν ξεκινάς μια καινούρια σχέση, δύσκολα συνειδητοποιείς το πόσο σε επηρεάζουν οι προηγούμενες εμπειρίες σου. Φοβάσαι και βγάζεις ανασφάλειες λόγω του παρελθόντος σου. Εάν έχεις πληγωθεί από τις προηγούμενές σου σχέσεις, φοβάσαι πολύ ότι αυτό μπορεί εύκολα να ξαναγίνει και δεν ξέρεις αν το αντέχεις!

Η αγάπη είναι συχνά άνιση
Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να ξεκινήσουν μια σχέση επειδή θεωρούν είτε ότι έχουν πολύ εντονότερα συναισθήματα από το άλλο άτομο, είτε έχουν λιγότερο έντονα συναισθήματα από τον άλλον. Σε κάθε περίπτωση, ο φόβος των άνισων συναισθημάτων, εμποδίζει το δρόμο προς την αγάπη. Αν δεν ξεκινήσεις μια σχέση, δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα εξελιχθεί. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι πιο κλειστοί και να εκδηλώνονται αργότερα, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν λιγότερα συναισθήματα.

Πηγή: https://sciencearchives.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.