Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ!


Η Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (24 Σεπτεμβρίου το 2015). Στόχος της είναι να εστιάσει την προσοχή στη σημασία της ναυτιλίας, της ασφάλειας στη θάλασσα και στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Ναυτική Παιδεία και Εκπαίδευση» και την ημέρα του εορτασμού θα γίνουν ομιλίες στο προσωπικό του Λιμεναρχείου και των πλοίων από τους πλοιάρχους.
Σε μήνυμά του, ο ο Γ.Γ. του IMO Koji Sekimizu τονίζει ότι η ναυτιλία, ως διεθνής βιομηχανία, χρειάζεται ένα παγκόσμιο θερμοθετημένο πλαίσιο σε ειδικά εκπαιδευτικά πρότυπα, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια συνεχής ροή από υψηλού επιπέδου προσωπικό. Η ναυτική παιδεία και εκπαίδευση θα πρέπει να βασίζεται στην απόκτηση προσόντων, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και να χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία, όπως προσομοιωτές που να αναπαριστούν τα σύγχρονα πλοία και σύγχρονες απεικονίσεις γεφυρών των πλοίων.
Τέλος, τονίζει ότι η ναυτική εκπαίδευση απαιτεί ευρεία κάλυψη και πεδία όπως ναυπηγική ναυτιλιακή μηχανολογία και ναυτικό δίκαιο απαιτούν όλα ειδική εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr,http://magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.