Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΗ...

Πηγή: http://korinthostv.gr


Γράφει η Σοφία Τσέκου

Για ότι ντρέπεσαι το κρύβεις, για ότι φοβάσαι κρύβεσαι....
Κάπως έτσι, φαίνεται θα σκέφτηκαν στο ντόπιο ΣΥΡΙΖΑ και πρωτοστατούντων του Βουλευτή Τσόγκα και της.... γνωστής Βουλεύτριας υποδέχτηκαν τον υπουργό Παιδείας στα μουλωχτά και στα κρυφά κατά την επίσκεψη του κ. Φίλη σε Δημοτικό σχολείο της Ξυλοκέριζας.
Ντράπηκαν να παρουσιάσουν τον υπουργό; Φοβήθηκαν να εμφανιστούν μαζί του;
Κοτζάμ στέλεχος της κυβέρνησης ήρθε στην επαρχία σας, βουλευτές μου!!! Πού το κρύψατε το κορμί, πατριώτες; ( και τέτοιο κορμί !!!...χαμένο μια φορά δεν το λες...)
Χάθηκε ο κόσμος, καλοί μου αντιπρόσωποι, να παραχωρούσατε μια συνέντευξη Τύπου με τον κυβερνητικό καλεσμένο... έτσι, για να ανέβουν οι μετοχές σας στο χρηματιστήριο της δημοσιότητας;
Εσείς, που για ψύλλου πήδημα συνεντευξιάζεσθε, εσείς που ως αριστερότεροι των αριστερών, υπέρμαχοι της δημοκρατίας και της διαφάνειας αγωνίζεσθε για τα δικαιώματα κάθε κατατρεγμένου, γιατί μας κρύψατε τούτη την τρελή χαρά της επίσκεψης του πρωτοκλασάτου; Γιατί μας στερήσατε το δικαίωμα στην υποδοχή του φίλου σας του Φίλη;
Και κυρίως γιατί κόπτεσθε περισσότερο για τυπική ελευθερία και λιγότερο για ελευθερία Τύπου; Μου φαίνεται, ότι μάλλον κόπτεσθε για την ελευθερία κινήσεων του τύπου, μιας και ο υπουργός ήρθε ως persona non grata. Εδώ που τα λέμε, ας πρόσεχε ο τύπος με τις δηλώσεις του τύπου κατάργηση προσευχής, κλπ. κλπ.
Ούτε μια ανακοίνωση, ένα Δελτίο τύπου, μια διακριτική πρόσκληση!!
Το ερώτημα βέβαια είναι πώς ήρθε; Ποιος τον κάλεσε; Έμαθα από βουλευτικά χείλη ότι το σχολείο Ξυλοκέριζας επελέγη ανάμεσα σε άλλα ως πρότυπο εφαρμογής προγραμμάτων. Αν αληθεύει αυτό, τότε υπάρχει ένας επιπλέον λόγος που θα έπρεπε να δινόταν δημοσιότητα στην υπουργική επίσκεψη. Σιγά που επέλεξε ο Φίλης!! Σιγά μην και πήραν μόνοι τους την πρωτοβουλία στο Παιδείας. Πιστέψτε με, ο υπουργός έλαβε προσωπική πρόσκληση από .....τον επιστάτη του σχολείου, τον κυλικειάρχη και τον σχολικό φύλακα !!!!!!
Από την άλλη, αναρωτιέμαι, αν είχαν ενημερωθεί οι σχετικές αρμόδιες υπηρεσίες και δη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την επίσκεψη του επισήμου. Αναρωτιέμαι βέβαια αν το γνώριζαν Σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικά όργανα δασκάλων και καθηγητών, η Ένωση θεολόγων και λοιποί φορείς, δύσπεπτοι για το ευρύ στομάχι του υπουργού.
Αναρωτιέμαι, επίσης αν είχε ενημερωθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Διονύσιος, για τον ερχόμενο εν ονόματι του Νόμου συγκεκριμένο υπουργό και μάλιστα εν μέσω αλλαγών στον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Υποψιάζομαι, ότι όλους αυτούς, ενδεχομένως και άλλους περισσότερους ήθελε να αποφύγει ο υπουργός και οι συν αυτώ, εξ ου και το εν κρυπτώ και παραβύστω της επίσκεψης.
Έτσι λοιπόν ήλθε, είδε και απήλθε ο μέγας και(ε)νοτόμος και μεταρρυθμιστής υπουργός, έκανε τις γνωστές δηλώσεις του περί προσευχής και αμαρτίας και έφυγε ως ήλθε, με συνοδεία το τίποτα...
Βλέποντας τα ενσταντανέ της επίσκεψης δεν ήξερα αν έπρεπε να βάλω τα γέλια, τα κλάματα ή τις φωνές. Σαν να μαζεύτηκαν οι παλιόφιλοι, φτιάξανε το παρεάκι και με περισσή άνεση και προκλητική ευρυχωρία, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, ανακοίνωσαν και τις αλλαγές στα σχολεία από Σεπτέμβρη....Τι να πω πια με την προχειρότητα και την τσαπατσουλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.