Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟN ΦΙΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ! (VIDEO)

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Βίντεο: Απόσπασμα της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στον Περαία-Χώρα Radio News, την 17η Φεβρουαρίου 2016

Κεραυνός εν αιθρία η ξαφνική απώλεια του Γιώργου Παπαγεωργίου. Έπαψε να υπάρχει ανάμεσά μας, από τη μια στιγμή στην άλλη, αφήνοντάς μας άφωνους. Η είδηση σόκαρε τους πάντες.
Η τοπική κοινωνία και όχι μόνο έγινε πνευματικά φτωχότερη. Ο Γιώργος αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτο κόσμο και αναχώρησε για τους ουρανούς. Ίσως εκεί, με τη βοήθεια του Θεού, να μπορέσει να μετασχηματίσει τις ιδέες του σε πράξη πολύ πιο εύκολα.
Τον γνώρισα μέσω της τηλεόρασης ''ΑXION'' και της εκπομπής του ''Δημοτικό Καφενείο'', ως καλεσμένος του. Συνεργαστήκαμε άψογα για μία τριετία, σε θέματα τοπικής δημοσιογραφίας, αναδεικνύοντας σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας. Μια συνεργασία που στηρίχτηκε στην αμοιβαία εκτίμηση και στον αλληλοσεβασμό.
Τον είχα χαρακτηρίσει ήρεμη πολιτική και δημοσιογραφική δύναμη, με κύρια γνωρίσματα τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, την ευγένεια, τη διακριτικότητα, τον σεβασμό στην πολυφωνία, την πίστη σε αρχές και αξίες, την πραότητα των ενεργειών του, την καθαρότητα του λόγου και την πρωτοτυπία των ιδεών του.
Τον Μάϊο του 2013 ήταν καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή μου, που τότε παρουσίαζα στον ''ΗΛΕΚΤΡΑ''. Όταν πληροφορήθηκα, σε γενικές γραμμές, από τον ίδιο, το βιογραφικό του σημείωμα, εντυπωσιάστηκα.
Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα και ανδρώθηκε στους Αγίους Θεοδώρους. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο ''University of Findlay'' των Η.Π.Α. και συνέχισε τις σπουδές του στο ίδιο Πανεπιστήμιο στον τομέα των οικονομικών επιστημών, καθώς και της νομικής επιστήμης.
Μaster στο Εμπορικό Δίκαιο της Νομικής Επιστήμης, με ειδίκευση στις συμβάσεις, απέκτησε στο Northumbria University της Αγγλίας.
Η θέλησή του για μάθηση τον ώθησε να μεταβεί σε Πανεπιστήμιο του ΄Αμστερνταμ της Ολλανδίας για διδακτορικό, στο εμπορικό δίκαιο, με θέμα: ''Επικύρωση Εμπορικών Συμβάσεων, μέσω της Ηλεκτρονικής Υπογραφής''.
Ακολούθως επέστρεψε στην Αγγλία, όπου δίδαξε στο Northumbria University. Μετά από τρία χρόνια παραμονής του στο Νιούκαστλ, όπου η έδρα του Πανεπιστημίου, αποφάσισε την επιστροφή του στην Ελλάδα και ανέλαβε Διοικητικός Διευθυντής στις Σχολές ''ΞΥΝΗ'', στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.
Στη συνέχεια άσκησε τη Νομική Επιστήμη σε Πολυεθνική Εταιρεία, που εδρεύει στην Αθήνα, ως Τεχνικός Σύμβουλος, καταρτίζοντας εμπορικές συμβάσεις και ως Σύμβουλος σε θέματα συμβάσεων.
Εκτός από τη μεγάλη του αγάπη για την οικογένειά του, για την οποία ήταν υπερήφανος, διακρινόταν για το πάθος του για τα κοινά.
Με την πολιτική ασχολήθηκε σε ηλικία 18 ετών, ξεκινώντας από το φοιτητικό κίνημα και συνεχίζοντας στο γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Δύο φορές υποψήφιος Βουλευτής με την Πολιτική Άνοιξη, καθώς και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αθηνών του ιδίου κόμματος.
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με το συνδυασμό του Παύλου Παύλου, στις Δημοτικές Εκλογές το έτος 2010. Επικεφαλής του συνδυασμού ''Ενωμένοι Δημότες'', το 2014, συνεργάστηκε με τον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Γιώργου Γκιώνη.
Τα χόμπι του πολλά. Προπονητής ποδοσφαίρου, με αμερικάνικο πτυχίο, κυβερνήτης σκαφών, σκάκι, κολύμβηση, μουσική και ειδικότερα το πιάνο, παρουσιαστής δύο τηλεοπτικών εκπομπών ''Εδώ Γεράνεια'', σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Γρηγοράκο, και ''Δημοτικό Καφενείο'', στον τηλεοπτικό σταθμό ''ΑΧΙΟΝ''.
Γιώργο, σ΄ευχαριστώ για τα όσα μου δίδαξες. Το τελευταίο μου αντίο στον άνθρωπο, στον επιστήμονα, στον οικογενειάρχη, στον πολιτικό, στον φίλο, στον συνεργάτη, στον αγωνιστή.
Αιωνία σου η μνήμη! Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.