Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ!

Αριστοφάνη Δ. Ζαμπακίδη, Καθηγητού Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης 
Πηγή: Ο Αποκρυφισμός και οι Έφηβοι (Απόσπασμα)
Εκδόσεις Μυγδονία
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχει διαπιστωθεί η ψυχική ανάγκη του ανθρώπου για ψυχαγωγία. Η μουσική, η ωραιότερη από τις τέχνες, είναι ένα άριστο μέσο ψυχαγωγίας, ειδικότερα των εφήβων και των νέων. Είναι συνυφασμένη με τη ζωή του ανθρώπου και αρμόζει περισσότερο στο πνεύμα και τη νοοτροπία του πολιτισμού του.
Της μουσικής η ηλικία είναι όση και της ανθρωπότητας. Λόγος και μουσική, τέχνη και ρυθμός, ομορφιά και αρμονία, είναι της ζωής πανάρχαιοι πιστοί συνοδοιπόροι, γράφει εκπαιδευτικός και μουσικός.
Η ψυχολογική δύναμη των ήχων και της μουσικής είναι τεράστια. Οι ήχοι επιδρούν άμεσα στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, ο οποίος στη συνέχεια επηρεάζει το νευρικό σύστημα, τους μυς και τους αδένες του ανθρωπίνου σώματος. Οι αδένες είναι αυτοί που ρυθμίζουν την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό μας. Στην καλή κυκλοφορία του αίματος στηρίζεται το πολύτιμο αγαθό, η υγεία του ανθρώπου. Άρα η μουσική συμβάλλει θετικά η αρνητικά στην ψυχοσωματική υγεία των ανθρώπων και στην ομαλή ανάπτυξη των εφήβων, που αρέσκονται να ψυχαγωγούνται με τα διάφορα είδη της.
Η μουσική είναι ένα δυναμικό μέσο επικοινωνίας. Επιδρά στην ανθρώπινη συμπεριφορά, στην ψυχική διάθεση και στην πνευματική εγρήγορση. Είναι η τονική αναλογία της συναισθηματικής ζωής. Μπορεί να οδηγήσει σε ενθουσιασμό, σε συγκίνηση κα σε ψυχική ανακούφιση. Έχει τη δύναμη να καταπραΰνει από το άγχος, να δημιουργεί μελαγχολική ψυχική διάθεση η να διεγείρει και να υποδαυλίζει τα κατώτερα ένστικτα των ανθρώπων. Κάποια είδη μουσικής παίζουν θεραπευτικό ρόλο και γι' αυτό μελετάται η επίδραση των μεμονωμένων μουσικών στοιχείων στις ψυχοφυσιολογικές αντιδράσεις του ανθρώπου.
Ενώ, λοιπόν, η μουσική θεωρείται θείο δώρο και φάρμακο της ψυχής, χρησιμοποιείται σε ευρεία κλίμακα από τα παραθρησκευτικά κινήματα σαν ψυχοναρκωτικό των εφήβων και της νεολαίας.
Με χαρακτηριστική ανησυχία γράφει επιστήμονας: «Ένας νέος που έχει συνεχώς κρεμασμένο στα αυτιά του τα νεότερα μίνι-ηλεκτρονικά ακουστικά, μπορεί μέχρι τα 18 του χρόνια να έχει ξεπεράσει τις 10.000 περίπου ώρες ακούγοντας μουσική, ενώ σε τόσες χιλιάδες ώρες υπολογίζεται πως είναι ο συνολικός χρόνος εκπαίδευσης του ανθρώπου, από την αρχή του νηπιαγωγείου μέχρι το τέλος του πανεπιστημίου».
Το πανίσχυρο μέσο της ψυχαγωγίας, τη μουσική, εκμεταλλεύονται ιδεολογικές παραφυάδες του αποκρυφισμού και μέσα από συγκεκριμένα είδη μουσικής διοχετεύουν τις ιδέες τους. « Μου άρεσε πολύ να ακούω μουσική ‘χέβι μέταλ'. Τότε φτιαχνόμουν», ομολόγησε μέλος σατανικής ομάδας. Άλλος έφηβος δήλωσε ότι η πρώτη του επαφή με τη μαύρη μαγεία έγινε μέσω της μουσικής rock ,της heavy metal.
Τα φαινόμενα αυτά προκαλούν την αντίδραση μεγάλων μουσικών της εποχής μας. Είναι «ένα φαινόμενο κοινωνικό, πολιτικό και φυσικά ιδεολογικό, μπροστά στο οποίο οι λαοί βρέθηκαν σχεδόν απροετοίμαστοι... με συνέπεια σήμερα το φαινόμενο ροκ να προχωρεί διαλυτικά παντού», γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης.
Τη μουσική rock φαίνεται να χρησιμοποιούν κατ' εξοχήν οι αιρέσεις και τα αποκρυφιστικά κινήματα, για να ελκύσουν έφηβους, αλλά και για ένα ακόμη λόγο. Διότι προκαλεί σφοδρούς ερεθισμούς, σωματικές διεγέρσεις και εξάπτει το γενετήσιο ένστικτο με το τεχνικό σύστημα Βίπρασεξ, με τα φώτα, τους ήχους, το ρυθμό και τους στοίχους. Οι προβολείς, τα φωτεινά εφφέ, οι φωτεινοί σωλήνες Tivoli, οι ακτίνες λέιζερ και τα περιστρεφόμενα φωτιστικά δέσμης προκαλούν συχνά ιλίγγους, ναυτία και καλλιεργούν ψευδαισθήσεις. Ο διάσημος μουσικοθεραπευτής Adam Knieste αναφέρει πως η ένταση των ήχων της μουσικής rock προκαλεί ναρκισσισμό, εξάντληση, πανικό, υψηλή πίεση και παράξενη νάρκωση.
«Οι επαναληπτικοί και έντονοι ρυθμοί της rock δημιουργούν μια υπνωτικοί κατάσταση, μια πόλωση του νου επάνω στο ρυθμό και τότε η συνείδηση υποχωρεί και επιτρέπει την έκφραση του παραλόγου, με πλήρη ασυδοσία». Η επί πολλές ώρες ακρόαση μουσικής rock δημιουργεί ποικίλα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό, τα οποία καταγράφονται σε ιατρικές και ψυχιατρικές αναλύσεις, διότι επιδρά δυναμικά στην ψυχοσύνθεση των εφήβων.
Η μουσική rock...» μας μπάζει σε «άλλες λατρείες, σε άλλες ‘θεότητες', σε άλλες προφητείες κα σε άλλους διωγμούς ...». Σε μουσικό περιοδικό θα διαβάσουμε: «ακούγοντας το ‘I Wanna Be Somebody' γεμίζεις το κεφάλι σου με ενέργεια η νοιώθεις τάσεις αυτοκτονίας».
Μεταξύ των επιπτώσεων που προέρχονται από το συνεχές άκουσμα της μουσικής rock αναφέρονται και οι εξής: αλλαγή των συγκινησιακών αντιδράσεων, απώλεια του ελέγχου του ενσυνειδήτου, αξιοσημείωτη μείωση του ελέγχου διανόησης και θέλησης, νευροφρενική υπερδιέγερση, σύγχυση μνήμης, υπνωτική και καταθλιπτική κατάσταση με τάση ανθρωποκτονίας η αυτοκτονίας.
Η διάδοση του αποκρυφισμού μεταξύ των εφήβων μέσω της μουσικής rock έγινε κατορθωτή και με την αμέριστη υποστήριξη διεθνών εταιριών. Αυτές ανέλαβαν να χρηματοδοτήσουν δίσκους μουσικής rock μεγάλων συγκροτημάτων. Τέτοιες εταιρίες είναι η "Illuminati", η "Wicca" και η "Witches Society". Σημαντική συμβολή έχει να παρουσιάσει ως διαφημιστής και χορηγός μουσικών συγκροτημάτων rock και το γνωστό αποκρυφιστικό κίνημα "New Age", για το οποίο κάναμε ήδη λόγο.
Έλληνας τραγουδιστής αποκαλύπτει κάτι συγκλονιστικό για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα. «Σήμερα... οι εταιρίες (δίσκων) χρησιμοποιούν ακόμη και αστρολόγους.... Η εταιρία, που συνεργάστηκα, είχε μία ομάδα αστρολόγων που ασχολούνταν με τον κόσμο, το τι θέλει ο κόσμος, πότε θα γίνει ‘σουξέ', αν είναι κατάλληλη εποχή, δηλαδή σατανικά πράγματα...».
Η σχέση του αποκρυφισμού με τη μουσική rock αποδεικνύεται και από τους στίχους των τραγουδιών, τη διακόσμηση των εξωφύλλων των δίσκων και κυρίως από τις σχέσεις των μεγάλων star της μουσικής rock με το σατανισμό, τη μαγεία και την αστρολογία. Πολλοί απ' αυτούς επίσημα έχουν ενταχθεί σε αποκρυφιστικές ομάδες και ‘εκκλησίες' του σατανά.
Έλληνας τραγουδιστής ακολουθώντας το παράδειγμα ξένων συναδέλφων του δεν διστάζει να απορρίψει έμμεσα τον Θεό και να αρνηθεί με πνεύμα εωσφορικό τη σωτηρία, που προσφέρει στον άνθρωπο η αγάπη του Θεού.
Ο Ulrich Rattista, φανατικός οπαδός της hard rock ( σκληρή ροκ)- υπάρχει και soft rock (μαλακή ροκ) - σε ανάλυση της παράστασης του εξωφύλλου ενός δίσκου αποκάλυψε πως μέσω του εξωφύλλου διαμορφώνεται και καλλιεργείται μια νέα συνείδηση μεταξύ των νέων. Την ψυχολογία της οδύνης και του τρόμου καλλιεργεί και η μουσική rock επάνω στην οποία βασίζεται η διάδοση του αποκρυφισμού.
Πολλά από τα τραγούδια των συγκροτημάτων, που έχουν σχέση με το σατανισμό, συντελούν στη διάδοση της σατανολατρείας. Οι τραγουδιστές απερίφραστα δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την κυριαρχία του σατανά, εξυμνούν το έργο του και δηλώνουν πλήρη υποταγή σ' αυτόν. Ο ‘αρχιερέας' του συγκροτήματος "Rollings Stones" Mick Jagger, διακηρύττει ότι είναι ο Εωσφόρος της rock και επιδιώκει να κατευθύνει τη θέληση και την σκέψη των ακροατών του.
Είναι χαρακτηριστικοί και οι τίτλοι των δίσκων τους: "Sympathy for the Devil" (=Συμπάθεια για τον Διάβολο), "Invocations to my Demon Brother" (= Επικλήσεις στον Αδερφό μου το Δαίμονα) και "Dancing with Mr. D." (= χορεύοντας με κύριο D.,D =Διάβολος).
Σε άλλα τραγούδια τους οι "Rolling Stones"προτρέπουν με προκλητικότητα τους νέους στην αυτοκτονία. Είναι η εύκολη λύση που προτείνει ο αποκρυφισμός στα εφηβικά και νεανικά αδιέξοδα. Μερικοί τίτλοι τραγουδιών είναι ενδεικτικοί: ‘Αντίο σκληρέ κόσμε', ‘Μη φοβάσαι την αυτοκτονία', ‘Η λύση της αυτοκτονίας', ‘Κατάστρεψε τον εαυτό σου', και ‘Πέθανε νέος, πέθανε όμορφος'.
Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων της σατανικής μουσικής rock συγκαταλέγονται και οι Aleister Crowley, Kenneth Anger, Anton La Vey, Carlos Castenada, Alice Cooper, Ozzy Osbourne, Jim Morrison και Mick Jagger.
Το συγκρότημα ‘Led Zeppelin' με το δίσκο του ‘Stairway to Heaven' (= Σκάλα προς τον Ουρανό) εκφράζει υποτέλεια στο σατανά και εχθρικό μίσος εναντίον του Χριστού.
Το αγγλικό συγκρότημα ‘black Sabbath' (= Μαύρο Σάββατο), συνετέλεσε με τους σατανικούς στίχους των τραγουδιών του στη διάδοση του αποκρυφισμού στην Αγγλία και σ' ολόκληρο τον κόσμο. Ο αρχηγός του συγκροτήματος Ozzy Osbourne προτρέπει το ακροατήριό του να είναι κάτω από την κυριαρχία του σατανά. Αλλού πάλι αναφέρεται ότι δύο νέοι από την Νεβάδα άκουγαν επί ώρες μουσική heavy metal rock από τον τραγουδιστή O. Osbourne. Ο νους τους σκοτίσθηκε και αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν, διότι το υποσυνείδητο μήνυμα των τραγουδιών τους ωθούσε στην αυτοκτονία. Τελικά ο ένας εκ των δύο αυτοκτόνησε.
Να αναφέρουμε ελάχιστα ονόματα γνωστών συγκροτημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία κατευθύνουν έμμεσα τους εφήβους στον αποκρυφισμό. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και ακόλουθα: W.A.S.P., Plasmatics, Montley Grue, Iron Maiden, Kiss, Poison, Achoc, Eagles, Megadeth, Lynch Mob, Blue Oyster, Who κ.ά. Όλα έχουν ως αρχή τους να χρησιμοποιούν σύμβολα του σατανισμού στις κινήσεις, στα ρούχα των τραγουδιστών και στους δίσκους. Στην «εικονοποιημένη» μουσική και στις βιντεοταινίες που κυκλοφορούν κυριαρχούν αποκρυφιστικές θεωρίες και πρακτικές.
«Οι μεγάλοι παραγωγοί μουσικής rock and roll είναι μέλη μιας σατανικής ‘εκκλησίας' .... Όταν παράγουν ένα δίσκο η πρέπει να συνθέσουν καινούργια τραγούδια, ζητούν από τους ‘αρχιερείς' η τις ιέρειες του σατανικού ναού τους να κάνουν χρήση μαγείας, ώστε το έργο τους να έχει μεγάλη επιτυχία». Αυτή την αποκάλυψη κάνει ο John Todd και προσθέτει κάτι, που αφορά τη μαγική τελετουργία των προς έκδοση δίσκων.
«Όταν οι τελετουργικοί κανόνες λάβουν χώρα και όταν οι δίσκοι έχουν υποστεί μάγια, ένας μεγάλος αριθμών δαιμόνων έχει επιφορτισθεί να εκτελέσει τις διαταγές των μάγων». Αυτές τις μαρτυρίες τις έχει καταγράψει ο εγκληματολόγος J.Regimbal, ο οποίος ερεύνησε για πολλά χρόνια το θέμα της μουσικής και κυκλοφόρησε στη Γενεύη στα γαλλικά μία μελέτη με τίτλο: «Παραβίαση της συνείδησης με μηνύματα υποσυνείδητα: Rock n' Roll».
Μέσα από τα προαναφερθέντα στοιχεία διαφαίνεται η σατανικότητα της μουσικής rock και η καταστροφική της επίδραση στους έφηβους. Οι βλάβες είναι μεγάλες και επηρεάζουν καίρια τη ζωή τους. Οι έφηβοι μπορούν να απαλλαγούν από τις οδυνηρές της επιπτώσεις, μόνο αν σύντομα αντιληφθούν τη βλάβη, που προκαλεί η μουσική ροκ, και θελήσουν να διακόψουν κάθε σχέση μαζί της.

Πηγή: http://www.impantokratoros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.