Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Περαχώρα φόρεσε τα γιορτινά της, τόσο για τα εγκαίνια του Πνευματικού της Κέντρου όσο και για τις εκδηλώσεις ‘’Μαγικά Χριστούγεννα’’, στην Περαχώρα, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016.
Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, έξω από το Πνευματικό Κέντρο, ενώ τραγουδούσε η Χριστουγεννιάτικη Χορωδία του Γυμνασίου Περαχώρας, με την επιμέλεια του Κώστα Ρουμπέκα, σηματοδοτούσε την έναρξη των εορτών των Χριστουγέννων και στο χωριό μας, αλλά και συμβολικά, προανήγγελε ένα ιστορικό γεγονός που θα ακολουθούσε: Την παράδοση,  προς χρήση, μετά από 30 χρόνια, του Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας.
 
 
'Ενας Τηλαυγής φάρος Πολιτισμού άναψε, με την έναρξη των εκδηλώσεων ''Μαγικά Χριστούγεννα'', της πρώτης δράσης που διοργανώθηκε από όλους τους Συλλόγους της Περαχώρας. Δηλαδή από τον Προοδευτικό Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Περαχώρας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας, την Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, τον Αθλητικό Όμιλο Περαχώρας, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο της Λίμνης Ηραίου και τον Άτυπο Σχηματισμό Συνεργασίας Συλλόγων και Φυσικών Προσώπων ‘’ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ’’, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και υπό την αιγίδα του Δήμου μας.
Ένας Τηλαυγής Φάρος Πολιτισμού που θα φωτίζει τους δρόμους διατήρησης της παράδοσης του τόπου μας και όχι μόνο αλλά και της δημιουργίας σύγχρονου πολιτισμού. 

Το Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας
Ένα κόσμημα, αισθητικής και πρακτικής αξίας, στολίδι για την περιοχή μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, που θα στεγάσει, με τις καλύτερες προϋποθέσεις την πνευματική μας ζωή και θα λειτουργήσει, ως πόλος έλξης, προς κάθε κατεύθυνση.
Μόλις ανακοινώθηκε η χαρμόσυνη είδηση της ημερομηνίας των εγκαινίων η αναμονή έλαβε τέλος και διαπιστώθηκε ταυτόχρονα ένα αξιομνημόνευτο γεγονός. Σχεδόν ολόκληρη η Περαχώρα κινητοποιήθηκε. Αυθόρμητα, εθελόντριες και εθελοντές, με ικανοποίηση, μεράκι και χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, προσέφεραν τα μέγιστα στην προετοιμασία του κτιρίου, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα και την καθοδήγηση του Δημάρχου, των αρμόδιων Αντιδημάρχων, καθώς και Δημοτικών Υπαλλήλων. 

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας, κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό και ήταν στη διάθεση όλων για να το απολαύσουν
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης με τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιάννη Γιωτάκη και η Αρχιτέκτων του κτιρίου κα Άννα Νικολάου, ενώ την  εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης και ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιωτάκης. 
Στη συνέχεια Τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου μας απέδωσε τραγούδια του πνεύματος των ημερών υπό την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού Πελοπίδα Μαυρόπουλου και ακολούθησε ο χαιρετισμός της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας κας Μαρίκας Κολλιάκου. 
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης
Ο πρώην Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιάννης Γιωτάκης
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας κα Μαρίκα Κολλιάκου
Παρόντες ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου-Λουτρακίου π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ο Εφημέριος του χωριού μας, πατέρας Τσαμπίκος Πετρόπουλος,  ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Λάκης Παπαφωτίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Πετρίτσης, η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Θελερίτη, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κώστας Λογοθέτης, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Πρωτοπαππά, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τάσος Σακελλαρίου,  Θανάσης Γεωργίου και Σωτήρης Πέρρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Πέτρου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χαράλαμπος Γεωργίου, Δημήτρης Δρίτσας, Φίλιππας Θυμής, Μιχάλης Κλεπετσάνης, Θανάσης Μουζάκης και Στάθης Συλαϊδής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιάννης Μαυροειδής  και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.
 


Ο Συντάκτης του Παρόντος, που ήταν ο Τελετάρχης της εκδήλωσης των εγκαινίων, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας κα Μαρίκα Κολλιάκου για να χαιρετίσει και να κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων ''Μαγικά Χριστούγεννα'' στην Περαχώρα, δημιουργώντας τον πρώτο κρίκο σε μια αλυσίδα εκδηλώσεων της οποίας το μήκος θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή όλων μας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμητική πρότασή του, προς το πρόσωπό του, ώστε να είναι ο τελετάρχης και για τη σύμφωνη γνώμη του ώστε τρεις διαδικτυακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο Περαία-Χώρα Radio News, o GreekRadio Web Channel και οι Δυτικοί Κορινθιακοί Ορίζοντες να μεταδώσουν απευθείας την εκδήλωση, με εκφωνητή τον κ. Τάσο Μητσόπουλο. 
Μια προσφορά του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Περαχώρας,  Περαία-Χώρα Radio News. 
Ο Τελετάρχης της εκδήλωσης των εγκαινίων του Πνευματικού Κέντρου και Συντάκτης του παρόντος ρεπορτάζ

Ο Αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος καθοδηγεί Τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου μας
Συγχαρητήρια στους Συλλόγους της Περαχώρας για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων ''Μαγικά Χριστούγεννα'', κάνοντας πράξη, με την συνεργασία τους, για τρίτη συνεχή χρονιά, τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας, καθιστώντας παράλληλα την περιοχή μας επίκεντρο ενδιαφέροντος και τόπο προσέλκυσης επισκεπτών.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και ειδικότερα στον Διοικητή κ. Ευάγγελο Πιπέρη καθώς και στον Υποδιοικητή κ. Ανδρέα Γεώργαρη, που ενήργησαν ώστε να διατεθεί Αστυνομική Δύναμη, με επικεφαλής Αστυνόμο  Β΄ και δύο περιπολικά, για την αποτελεσματική λήψη μέτρων τροχαίας και τάξης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.