Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ;


Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας είναι ευτυχισμένο
Η ευτυχία λένε δεν είναι μόνιμη και κρύβεται σε στιγμές ή συγκεκριμένες περιόδους. Ό,τι και να ισχύει, υπάρχουν τρόποι να διαπιστώσετε αν το παιδί είναι σε γενικές γραμμές ευτυχισμένο ή περνάει δύσκολα: 
  • Πριν αρχίσετε τις προσπάθειες να καταλάβετε μόνοι σας τι ακριβώς ισχύει, μια πρώτη επιλογή είναι να ρωτάτε καθημερινά το παιδί σας όταν γυρίζει στο σπίτι από κάπου πώς πέρασε. Αν οι απαντήσεις του είναι κατά κανόνα θετικές, τότε τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο.
  • Παρατηρήστε αν το παιδί σας είναι χαμογελαστό ή σκεπτικό και προβληματισμένο. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για εσωτερική πληρότητα που εξωτερικεύεται με αυτόν τον τρόπο, ενώ στη δεύτερη είναι προφανές ότι έχει σκοτούρες στο κεφάλι του και χρειάζεται τη βοήθειά σας.
  • Για να έρθουμε τώρα στο κομμάτι της ανατροφής και της μεταξύ σας σχέσης, θα πρέπει να δείτε αν το παιδί συνηθίζει να σας δείχνει την αγάπη του, αν επιδιώκει να περνάει χρόνο μαζί σας και αν ζητάει την άποψή σας όταν κάτι το προβληματίζει.
Απολαμβάνει της αποδοχής άλλων παιδιών ή δεν το κάνουν παρέα και είναι εσωστρεφές; Και αν είναι εσωστρεφές, είναι λόγω χαρακτήρα ή ένδειξη ότι δεν είναι ευτυχισμένο;
Κάτι τελευταίο που μπορεί να σας δώσει τις απαντήσεις που ζητάτε. είναι να προκύψουν προβλήματα με το φαγητό και τον ύπνο. Μήπως ξαφνικά θέλει να τρώει ελάχιστα, κοιμάται λίγες ώρες ή έχει ανήσυχο ύπνο, με εφιάλτες σε τακτική βάση; Αν συμβαίνουν τα παραπάνω, χτυπάει καμπανάκι ότι διανύει περίοδο που δεν είναι ευτυχισμένο.
Γενικότερα, αν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας δεν είναι, έστω σε γενικές γραμμές, ευτυχισμένο από τη ζωή του και την καθημερινότητά του, δώστε του το έναυσμα να σας μιλήσει και να μοιραστεί μαζί σας τους προβληματισμούς του. Από εκεί και πέρα, προσφερθείτε να το βοηθήσετε όταν και όποτε το θελήσει.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.