Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ;

Της Λιάνας Τελειώνη

Διαλογισμός:  Το φάρμακο για κάθε νόσο
Ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία που μας φέρνει σε επαφή με την ομορφιά, τον πλούτο και τις απεριόριστες ικανότητες που υπάρχουν μέσα μας. Διευρύνει το πνεύμα και το νου μας στις αιώνιες αλήθειες που οδηγούν στην κατανόηση της ζωής. Σταδιακά αναπτύσσουμε μια καινούρια αντίληψη, η οποία μας οδηγεί σε νέες κατευθύνσεις, ανοίγει δρόμους και ξεδιπλώνει κρυμμένα ταλέντα και εμπνεύσεις.
Πρόκειται για μια εσωτερική διαδρομή, ένα ταξίδι αφύπνισης, μια πορεία αποκάλυψης της πνευματικής ταυτότητας της ψυχής. Γιατί ο διαλογισμός είναι η απόλαυση της ψυχής. Είναι το οξυγόνο του πνεύματος. Μέσα από το δικό μας πυρήνα, συνδεόμαστε με τους άλλους και με ολόκληρο το Σύμπαν! Ερχόμαστε σε επαφή με την ολότητα της ύπαρξής μας και αναγνωρίζουμε όλα τα μέρη του εαυτού μας.
Ενεργοποιούμε τη δύναμη που έχουμε μέσα μας και αντιλαμβανόμαστε ότι το θαύμα μπορεί να συμβεί μέσα σε μια στιγμή! Στην παρούσα στιγμή!
Ουσιαστικά είναι ένας τρόπος μετατόπισης της προσοχής μας από το εξωτερικό περιβάλλον στο δικό μας εσωτερικό κόσμο, μέσω της συγκέντρωσής μας σε κάτι συγκεκριμένο, από το φυσικό, συναισθηματικό ή πνευματικό επίπεδο. Μια μέθοδος εκμάθησης, αναγνώρισης και παρατήρησης του νου και του τρόπου που λειτουργεί. Αποκτώντας επίγνωση των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, μένοντας συντονισμένοι στη φυσική κατάσταση συνειδητότητας της γαλήνης, ανυψωνόμαστε πάνω από τα προβλήματα και γινόμαστε εμείς οι οδηγοί και οι δημιουργοί του έργου της ζωής μας!
Είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης του αληθινού μας εαυτού, στα βαθύτερα πεδία της ύπαρξής μας. Κατανοούμε τη θεϊκή φύση του πνεύματος και απελευθερώνουμε τις ψευδαισθήσεις που, μέχρι τώρα, βιώναμε ως πραγματικότητα. Η αντίληψη διευρύνεται, ξεπερνάει τα όρια που έχουμε βάλει στον εαυτό μας και από εκεί αρχίζει το δικό μας αληθινό παραμύθι, όπου μπορούμε να ζούμε εμείς καλά, βοηθώντας τους άλλους να ζουν καλύτερα!
Ο διαλογισμός ανοίγει ένα εκπληκτικό μονοπάτι εξερεύνησης, των βαθύτερων μυστικών του ανθρώπινου αλλά και του πνευματικού κόσμου. Συγχρόνως, προσφέρει μια πρακτική βοήθεια βελτίωσης της καθημερινότητας, σε όλα τα επίπεδα.
Ο συντονισμός με το κέντρο της ύπαρξής μας φέρνει στην αντίληψή μας μια νέα οπτική. Γινόμαστε πιο δυνατοί εσωτερικά, πιο ήρεμοι και ευέλικτοι, με αποτέλεσμα να ξεπερνάμε εμπόδια που έμοιαζαν αδιαπέραστα. Η συνειδητοποίηση αυτής της δύναμης ξεκλειδώνει τις πόρτες του νου που μας περιόριζαν ως τώρα.
Ο διαλογισμός δεν περιορίζεται από θρησκευτικές πεποιθήσεις. Πολλοί άνθρωποι, ανεξαρτήτου χώρα προέλευσης αλλά και θρησκευτικών αντιλήψεων, αναζητώντας εσωτερικές διεξόδους, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν νόημα στην καθημερινή ζωή, ανακαλύπτουν το διαλογισμό.
Χωρίς αμφιβολία είναι μια πολύτιμη διέξοδος, που μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τη γνήσια χαρά και την αλήθεια της ζωής!
Ο διαλογισμός είναι ένας δρόμος που οδηγεί στη φώτιση, στην καλλιέργεια του νου και του πνεύματος. Στην εξέλιξη της ψυχής! 

Απόσπαμα από το βιβλίο «Η Εξέλιξη της Ψυχής» της Λιάνας Τελειώνη, εκδ. Αλφάβητο Ζωής.

Πηγή:https://www.omorfizoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.