Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η ΚΙΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ STEALTH- ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
Σε μια προσπάθεια να βάλει ένα τέλος στο μονοπώλιο της Δύσης ως προς τα πιο προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη του πλανήτη η Κίνα δοκίμασε την τελευταία εκδοχή του πέμπτης γενιάς μαχητικού της τύπου stealth.
Το FC-31 Gyrfalcon -όπως μετονομάστηκε το J 31- απογειώθηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή, αναφέρει η China Daily. Το δικινητήριο μαητικό είναι η απάντηση του Πεκίνου στο αμερικανικό F-35.
Το νέο FC-31 διαθέτει καλύτερες δυνατότητες αποφυγής αναγνώρισής του από τα εχθρικά ραντάρ, βελτιωμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή, που έκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2012.
Την ίδια ώρα, το μοναδικό κινεζικό αεροπλανοφόρο συνοδεία πολεμικών πλοίων έφθανε στη Νότια Σινική Θάλασσα αφού πέρασε νοτίως της Ταϊβάν «για ναυτικά γυμνάσια ρουτίνας», λέει το Πεκίνο.
Όμως η κίνησή του αυτή έρχεται εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων με την Ταϊβάν μετά το τηλεφώνημα του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της νησιωτικής χώρας, που εκνεύρισε την κινεζική ηγεσία.
Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν είπε ότι το αεροπλανοφόρο συνοδευόμενο από πέντε πλοία πέρασε νοτιοανατολικά των νήσων Πράτας, που ελέγχει η Ταϊβάν.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.