Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΠΙΝΕΙΣ ΓΑΛΑ; ΠΑΡΕ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ!

Δεν πίνεις γάλα; Πάρε ασβέστιο από άλλες τροφές
Το γάλα αν και είναι η πρώτη τροφή που θα γευτείς όταν είσαι βρέφος, αργότερα μπαίνει στη μαύρη λίστα.
Η διατροφική του αξία είναι ανεκτίμητη, αφού είναι πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνη, κάλιο, φώσφορο, ριβοφλαβίνη, νιασίνη , βιταμίνες Α, D και B12, μάλιστα σε υψηλή συγκέντρωση, ενώ αυτά τα συστατικά είναι άμεσα διαθέσιμα για την αφομοίωση από τον οργανισμό.
Παρά λοιπόν το γεγονός, ότι κρίνεται απαραίτητο για την ανάπτυξη του ανθρώπου σε κάθε στάδιο της ζωής – από το παιδικό έως και την ενηλικίωση- πολλές φορές το αποκλείεις από την καθημερινότητα σου.
Ωστόσο, θα πρέπει να έχεις κατά νου, ότι μια από τις σημαντικότερες ουσίες του είναι το ασβέστιο, η έλλειψη του οποίου σημαίνει υψηλότερο ποσοστό λίπους στο σώμα και σταδιακή εξασθένιση στα κόκαλα.
Για να προλάβεις τέτοια προβλήματα, συγκεντρώσαμε σε μια λίστα εκείνες τις τροφές που μπορείς να προσθέσεις στη διατροφή σου και αντικαθιστούν το γάλα:
Τα αμύγδαλα είναι από τους πιο θρεπτικούς ξηρούς καρπούς. Αρκούν 25 γραμμάρια για να βάλεις 80 mg ασβεστίου εξτρά στον οργανισμό.
Προτίμησε τα δημητριακά που περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης D.
Φάε μπρόκολο ή λαχανικά όπως το σπανάκι, το σέσκουλο και το λάχανο.
Πασπάλισε τη σαλάτα σου με σπόρους σουσαμιού, καθώς αυτό περιέχει πληθώρα συστατικών όπως είναι το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το φώσφορο και οι βιταμίνες Κ και D.

Πηγή: http://www.bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.