Δελτίο Τύπου
O Σύλλογος Φίλων της Μουσικής και η ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο. Μουσικές Εκδηλώσεις σας προσκαλούν στην Ημερίδα που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 4ης Εθνικής συνάντησης των διοργανωτών του Ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, στις 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ.
Στη συνάντηση που πραγματοποιείται με σκοπό την αξιοποίηση τοπικών και εθνικών πολιτιστικών φορέων για την ανάπτυξη συνεργειών, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι σημαντικών ελληνικών και διεθνών πολιτιστικών δικτύων, παραγωγοί και διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν καταξιωμένους παραγωγούς, καλλιτέχνες, managers και promoters από όλη την Ελλάδα και να συζητήσουν για το μέλλον της Μουσικής, στον απόηχο της πρόσφατης έγκρισης από την ΕΕ του πιλοτικού προγράμματος «Music moves Europe».
Στη συνάντηση που πραγματοποιείται με σκοπό την αξιοποίηση τοπικών και εθνικών πολιτιστικών φορέων για την ανάπτυξη συνεργειών, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι σημαντικών ελληνικών και διεθνών πολιτιστικών δικτύων, παραγωγοί και διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν καταξιωμένους παραγωγούς, καλλιτέχνες, managers και promoters από όλη την Ελλάδα και να συζητήσουν για το μέλλον της Μουσικής, στον απόηχο της πρόσφατης έγκρισης από την ΕΕ του πιλοτικού προγράμματος «Music moves Europe».
Μεταξύ αυτών θα παρευρεθούν, εκπρόσωποι του European Live Music Association (Ευρωπαϊκό Σωματείο Παραγωγών και Διοργανωτών ζωντανών εκδηλώσεων), του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, του Εθνικού Δικτύου Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, των οργανισμών Ελευσίνα 2021, LabArt (Βόλος) και SMOUTH (Λάρισα), του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και άλλων σημαντικών πολιτιστικών και επιχειρηματικών φορέων.
Η συνάντηση εστιάζει στο παρόν και το μέλλον της ζωντανής μουσικής στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής και νότιας Ευρώπης, τις προκλήσεις των Ελλήνων νέων δημιουργών και επαγγελματιών της Μουσικής, τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών πολιτιστικών δικτύων, αλλά και την αξιοποίηση τοπικών συνεργειών και χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 θεματικές που αποτελούνται από 2 συζητήσεις, παρουσιάσεις βέλτιστων πρακτικών και 3 workshops με coaching και mentoring sessions, για τα οποία η είσοδος είναι ελεύθερη, σε μια προσπάθεια πραγματικής ανταλλαγής γνώσης και απόψεων.
Στη Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη του Network for the Internationalization of Music Producers in Europe (NIMPE) και του Certified Competences For Live Events Professionals (CCLEP), δυο ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus + και Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναζητούν τρόπους υποστήριξης, δικτύωσης και κατάρτισης των επαγγελματιών της μουσικής.
Ακολουθεί το πρόγραμμα.
Πληροφορίες:
Ερωτήσεις:
ΦΟΡΕΙΣ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ,
ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, EXPERIENCE CORINTHIA
Είναι μέλος της ομάδας μου στο συνεργατικό δίκτυο τουρισμού Experience Corinthia. Και από το 2014 διοργανώνει εξορμήσεις ανά την Ελλάδα ως ιδρυτής της Greekly. Είναι και μουσικός, και διαχειριστής του Ωδείου Ριζοπούλου στο Ηράκλειο Αττικής) μουσική.
To συνεργατικό δίκτυο τουρισμού Experience Corinthia είναι μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη και προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού στην Κορινθία μέσα από την οριζόντια δικτύωση και συνεργασία ξενοδόχων, τουριστικών γραφείων, παρόχων δραστηριοτήτων, συλλόγων και άλλων εμπλεκόμενων με τον τουρισμό της περιοχής ιδιωτών, επιχειρήσεων και φορέων.
Το Experience Corinthia έχει αναπτύξει δράσεις όπως τη διοργάνωση θεματικών Β2Β συναντήσεων, networking events και ημερίδων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στη Νεμέα, Βιωματικές εμπειρίες στη Λαύκα Κορινθίας), την υποστήριξη τοπικών αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων (“Stymfalia Lake Run”, Trikala Korinthias Food Trails") και τα Projects Climb Corinthia, Gastronomic Corinthia, Corinthia και Cycling Corinthia
ΤΩΝΙΑ ΔΡΑΓΟΥΝΗ,
EXECUTIVE PRODUCER
Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού, φοίτησε στο Deree American College Διοίκηση Επιχειρήσεων. Eργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Αντιπροσωπειών μηχανημάτων συσκευασίας μέχρι τον γάμο της με τον εκδότη Κώστα Δραγούνη. Ήταν σύμβουλος στα γυναικεία περιοδικά, δημοσιογραφούσε με θέματα που αφορούσαν πάντα την γυναίκα, ήταν Σύμβουλος επικοινωνίας του Ομίλου.
Παράλληλα ίδρυσε την εταιρία παραγωγής μουσικών τηλεοπτικών παραγωγών και video clips “Traffic” , προθάλαμο που την έφερε στον χώρο της παραγωγής live θεαμάτων.
Τα τελευταία 23 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με παραγωγές μουσικών θεαμάτων εντός και εκτός Ελλάδας, της ´Άλκηστις Πρωτοψάλτη με την οποία μεταφέρουν την Ελληνική μουσική και τον Πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Έχει χαρακτηριστεί ως “Σιδηρά κυρία “ στον χώρο της παραγωγής. ‘Έχει συνεργαστεί με τους Στέφανο Κορκολή και Μάριο Φραγκούλη.
ΆΝΝΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΟΥ,
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ - ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΊΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ, είναι κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Υποστηρίζει τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας με έμφαση στη βιοτεχνική και βιομηχανική τεχνολογία, και προωθεί τη σύνδεση του πολιτισμού με το περιβάλλον.
Το έργο του υλοποιείται μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας του Δικτύου των εννέα θεματικών τεχνολογικών Μουσείων στην ελληνική περιφέρεια, μέλος του οποίου είναι και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, του Ιστορικού Αρχείου, της Βιβλιοθήκης, αλλά και μέσα από την ερευνητική, εκδοτική, εκπαιδευτική και πολιτιστική του δράση.
Η Άννα Καλλινικίδου είναι αρχαιολόγος-μουσειολόγος και εργάζεται στην Υπηρεσία Μουσείων του ΠΙΟΠ από το 2008. Σήμερα είναι υπεύθυνη για το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το Μουσείο Μαστίχας Χίου και το Γραφείο ΠΙΟΠ Θεσσαλονίκης.
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΟΥΛΗΣ,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΜΙΛΟΥ SPORTCAMP, ΠΡΟΕΔΡΟΣ L.T.O
O Σπύρος Καραβούλης είναι επιχειρηματίας με εξειδίκευση στον τομέα του Αθλητικού Τουρισμού.
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ και διδακτορικό δίπλωμα (pHD) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά με αντικείμενο την Ποιότητα Υπηρεσιών.
Είναι Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου SPORTCAMP με έδρα το Λουτράκι και αντικείμενο τον Αθλητικό Τουρισμό και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (Loutraki Tourism Organization) είναι ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΣΙΜΗ,
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Από το 1990 έως το 1996 εργάστηκε ως αρχαιολόγος σε μεγάλα έργα (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΡΟ) και με συμβάσεις στους Νομούς Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας και Αττικής. Από το 1997 εργάζεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και έχει διενεργήσει σωστικές ανασκαφικές έρευνες σε όλο τον Νομό Κορινθίας, έχω εκπονήσει μελέτες και επιστημονικά άρθρα και έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Ήταν υπεύθυνη του έργου ΕΣΠΑ «Προστασία και Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Ηραίου Περαχώρας» και σήμερα είναι Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε επίπεδο Διεύθυνσης, έχει έδρα την Αρχαία Κόρινθο και αρμοδιότητα που εκτείνεται στην Π.Ε.Κορινθίας.
Η αρμοδιότητα της Εφορείας ανάγεται σε όλα τα θέματα σχετικά με τη διατήρηση, προστασία των αρχαιοτήτων, την επιστημονική έρευνα, την αποκάλυψη, τη διατήρηση, τη συντήρηση, την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και νεώτερων θρησκευτικών μνημείων, και την έκθεσή τους στα Μουσεία, τη μελέτη, τον προγραμματισμό, τη διαχείριση και την εκτέλεση οιουδήποτε αρχαιολογικού έργου συντήρησης, επισκευής, αποκατάστασης, αναστήλωσης, ανάδειξης και διαμόρφωσης των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΤΗΦΟΡΗ,
OPUS COMMUNICATION
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανα μεταπτυχιακά στο Paris 1 Panthéon-Sorbonne, στο Τμήμα της Ιστορίας.
Ξεκίνησε διδακτορικό με θέμα «Λογοτεχνία και Πολιτική», που κάποια στιγμή θα ολοκληρώσει. Εργάστηκε στην ΕΡΤ ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια σε τηλεοπτικές εκπομπές, στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο Φεστιβάλ Αθηνών, μέχρι που το 2010, δημιούργησε με το Γιάννη Κολοτούρα την εταιρία επικοινωνίας και marketing, OPUS Integrated Communication.
Στην OPUS Integrated Communication σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε τη στρατηγική επικοινωνίας, τις δημόσιες σχέσεις και το marketing / branding φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, premium προϊόντων & υπηρεσιών. Σχεδιάζουμε τη 360 στρατηγική επικοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καταξιωμένων και ανερχόμενων brands. Εκπροσωπούμε στην Ελλάδα τα BBC WORLD NEWS & BBC.COM καθώς και τα περιοδικά Conde Nast Traveler, Brides, House & Garden του Conde Nast Publication.
www.opusltd.com | https://www.facebook.com/OPUS.Communication | https://www.linkedin.com/company/opus-integrated-communication | https://www.instagram.com/opus_communication/
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ,
ΙΔΡΥΤΗΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Σ.ΜOY.Θ. (Λάρισα)
Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, που στελεχώνεται από μια ενθουσιώδη ομάδα, έμπειρων και ανερχόμενων καλλιτεχνών. Δημιουργήθηκε το 2001, από νέους, επαγγελματίες καλλιτέχνες του Θεάτρου, της Μουσικής και του Χορού και απέκτησε τη νομική του μορφή το 2004. Θεμελιώδης στόχος του ΣΜουΘ είναι να προσφέρει σε νέους και ενήλικες, μια μόνιμη εστία προπαίδευσης, εξάσκησης, εκπαίδευσης, δημιουργίας, έρευνας και επαγγελματοποίησης, στις παραστατικές τέχνες και τα media, και μέσα από τη διαδικασία αυτή, να επανεφεύρει τα μέσα της καλλιτεχνικής έκφρασης.
Το ΣΜουΘ δραστηριοποιείται σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο διοργανώνοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, επαγγελματικές παραγωγές θεάτρου, μουσικού θεάτρου και όπερας, και την διοργάνωση δύο ετήσιων φεστιβάλ (Μύλος Παραστατικών Τεχνών και Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Λάρισα). Είναι μέλος των δικτύων Roots & Routes International Association, Anna Lindh Foundation και της Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.
ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,
ΙΔΡΥΤΗΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος πτυχίου αρμονίας, πτυχίου ενοργάνωσης και διεύθυνσης μπάντας και διπλώματος στο κλαρινέτο.
Από το Σεπτέμβριο του 2010 είναι αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου. Διδάσκει ως καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας και στο Βυζάντιο Ωδείο Μεγάρων ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες ερμηνευτές από την λυρική και έντεχνη σκηνή.
Το 2014 μαζί με μια ομάδα μουσικών από το Λουτράκι ίδρυσε το Σύλλογο Φίλων Μουσικής.
Ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου το 2015 και παράλληλα τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Loutraki Festival που ίδρυσε ο Σύλλογος την ίδια χρονιά. Την περίοδο 2016 - 2017 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα και συντονιστής των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Κόρινθο και το Λουτράκι.
ΝΙΚΟΣ MΠΑΡΜΠΑΚΗΣ,
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ LABART (Βόλος)
Ο Νίκος Μπαρπάκης είναι καλλιτεχνικός παραγωγός με πολύχρονη και πολυεπίπεδη δράση στα εγχώρια δρώμενα. Ξεκινώντας ως espeekay από τη θέση του dj booth έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ, workshops & events. Από το 2002 διοργανώνει πολιτιστικά γεγονότα με καινοτομία στην ψυχαγωγία.
Στο Βόλο έχει ιδρύσει το χώρο «Lab Art», όπου έχουν φιλοξενηθεί μέχρι τώρα εκατοντάδες συναυλίες με ελληνικά ονόματα και ανερχόμενες προτάσεις μαζί με τα πιο περιζήτητα acts της διεθνούς μουσικής σκηνής.
Βρίσκεται πίσω από κάθε διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στη Μαγνησία, αλλά και πολλά χρόνια ήδη υπηρετεί το θεσμό στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις δουλεύοντας κοντά με τους καλλιτέχνες, εμπνέοντας και ανταλλάσσοντας know how και προτάσεις.
Mέλος σε πολιτιστικές συλλογικότητες και εναλλακτικές ομάδες, διοργανώνει παράλληλα αστικές περιηγήσεις (Alternative tours of Athens) επιμελείται θεματικά εταιρικά events (για πελάτες όπως 3E, Vodafone, Nike, κ.ά.) και αναλαμβάνει μετακλήσεις ξένων σχημάτων σε όλη την Ελλάδα.
GEORGES PEROT,
ΙΔΡΥΤΗΣ & ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο. (Αθήνα)
O Γιώργος Περό (Georges Perot), είναι πολιτιστικός παραγωγός και ειδικός σε θέματα Πολιτιστικής Επιχειρηματικότητας με πολυετή δραστηριοποίηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δημιούργησε την ΑΜΚΕ ΜΕΣΟn hnην Μουσικές Εκδηλώσεις το 1998 με στόχο τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου για την υποστήριξη της Μουσικής και την ανάπτυξη των εκδηλώσεων για την «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» (ΕΓΜ) στην Ελλάδα.
Είναι Ιδρυτής και Εθνικός Συντονιστής του Ελληνικού Δικτύου της ΕΓΜ (50 πόλεις το 2017), Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικτύου της ΕΓΜ, AISBL FETE EUROPEENNE DE LA MUSIQUE, Ιδρυτής και Υπεύθυνος Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Δικτύου ELMA, European Live Music Association.
Από το 2004 και παράλληλα με τις εκδηλώσεις της ΕΓΜ, η ΑΜΚΕ ΜΕΣΟ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες μεγάλες πολιτιστικές και εμπορικές εκδηλώσεις ενώ από το 2008 συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες, ευρωπαϊκά έργα και δίκτυα όπως το MUSIC MOVES EUROPE, NIMPE, VIVA EUROPA, το EURICCA, το EUROPAVOX η τη Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας.
ΈΛΛΗ ΡΟΥΜΠΕΝ,
ARTWAY & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ LOUTRAKI FESTIVAL
Δραστηριοποιείται επαγγελματικά και επιχειρηματικά στο χώρο της Τέχνης από tο 1997, όπου μαζί με άλλους συνεργάτες, δημιουργεί μία εταιρεία management, παραγωγής, και διοργάνωσης μουσικών και θεατρικών παραστάσεων. Από τότε συνεργάζεται με σημαντικούς δημιουργούς, ερμηνευτές, μουσικά σχήματα, ηθοποιούς και θεατρικούς θιάσους, με διοργανώσεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, θέατρα, κάστρα, χώρους φυσικής ομορφιάς και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
Διηύθυνε μία από τις πιο πετυχημένες μουσικές σκηνές της Αθήνας, το «Τσάι στη Σαχάρα» (1997 – 2002), από όπου πέρασε πλήθος σημαντικών εκπροσώπων της μουσικής, της ποίησης, του θεάτρου, του κινηματογράφου.
Έχει αναλάβει και αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διεύθυνση παραγωγής σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και μουσικές σκηνές στην Αθήνα, επί πολλά χρόνια. Συμμετέχει στην παραγωγή, σκηνοθεσία και διεύθυνση παραγωγής βραβευμένων μουσικών ταινιών μικρού μήκους, με κοινωνικό περιεχόμενο και τη συμμετοχή πολλών σημαντικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΤΣΙΑΝΗΣ,
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021
Ο Γιάννης Τσιατσιάνης, είναι νέος μουσικός παραγωγός από την Ελευσίνα (Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021), όπου διατηρεί επιχείρηση στην οποία τα τελευταία 10 χρόνια έχει φιλοξενήσει πλήθος καλλιτεχνών, μουσικών, DJ από Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2016, οπότε και ξεκίνησε η συνεργασία του με την Eleusis2021, συνδιοργανώνει την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής της Ελευσίνας, καθώς και τις μέχρι τώρα μουσικές εκδηλώσεις της Eleusis2021, ώς συνεργάτης για το μουσικό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Η κεντρική ιδέα του προγράμματος της Ελευσίνας, συνοψίζεται στη φράση «Μετάβαση στην EUphoria». Το όραμα του καλλιτεχνικού προγράμματος πυροδοτείται από την πρόκληση της βιωσιμότητας και τρέφεται από την πεποίθησή μας ότι η τέχνη και ο πολιτισμός είναι τα «κλειδιά» για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Εμπνέεται από το τρίπτυχο Ευ-Μετάβαση-Ελευσίς και επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: "Πώς θα ήταν μια πόλη αν η τέχνη και ο πολιτισμός βρίσκονταν στο επίκεντρο κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας;" Τόσο η Ελευσίνα, όσο και η Ευρώπη, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, καλούνται να επαναφέρουν το «ευ» στην καθημερινότητα, να επαναπροσδιορίσουν ένα μοντέλο βιωσιμότητας προκειμένου να προχωρήσουν με αισιοδοξία στο μέλλον. Το όραμά μας συμπυκνώνεται σε ένα πρόγραμμα που συστηματοποιεί το λεξιλόγιο της μετάβασης στην Euphoria.
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΟΤΣΩΝΗΣ,
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ & ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
Ο Serafim Tsotsonis είναι ένας από τους γνωστότερους νέους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής, με έντονη δραστηριότητα τόσο ως συνθέτης, όσο και ως παραγωγός. Έχει συνθέσει μουσική για φιλμ, θεατρικά, ντοκυμαντέρ, διαφημιστικά και remixes για λογαριασμό πολλών καλλιτεχνών.
Tο 4ο σόλο άλμπουμ του "She Swims" κυκλοφόρησε από την Hush Hush, ανεξάρτητη εταιρία στο Seattle της Aμερικής. Επίσης πρόσφατα έχει παρουσιαστεί ως το έτερον ήμισυ των Οcean Ηope, ντουέτο που έχει μαζί με την αδερφή του Αγγελική.
ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ,
ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ & ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΙΚΡΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το αθλητικό marketing και είναι εκπαιδευτής ενηλίκων στο αντικείμενο της Πληροφορικής. Όταν ανακάλυψε αυτά που είναι σημαντικά για τη ζωή, αποφάσισε να υπηρετήσει την αρχή ότι το ατομικό καλό προκύπτει μόνο μέσα από το κοινό καλό πηγαίνοντας αντίθετα σε ότι γνώριζε μέχρι τότε.
Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του είναι η συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες σε αρκετές από τις οποίες έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος και διατηρεί πολύ ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Είναι διοργανωτής της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Αμαλιάδα για 7 έτη και συντονιστής των εκδηλώσεων στην Ηλεία.
Τελευταίο του δημιούργημα, η Μικρή Ακαδημία, ένας πολιτιστικός σύλλογος που έχει στόχο στην διοργάνωση και υποστήριξη δράσεων και εκδηλώσεων για την ανάδειξη, ενδυνάμωση και προώθηση του πολιτισμού, των τεχνών, των νέων τεχνολογιών της έρευνας και των επιστημών, του αθλητισμού, του φυσικού περιβάλλοντος και γενικότερα των στοιχείων που συνθέτουν το σύγχρονο κοινωνικό ιστό.
Σημαντικότερες δράσεις της Μικρής Ακαδημίας μέχρι σήμερα: Υπαίθριο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (King, Pong)Καλοκαιρινές Βραδιές Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, Το διαδίκτυο κι εγώ, Ανοικτά Εργαστήρια.
Πληροφορίες:
Ερωτήσεις:
+306944627299
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.