Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!



Δελτίο τύπου  

Βασίλης Νανόπουλος : Ο δήμος να ζωντανέψει το κέντρο της Κορίνθου- η δημοτική αγορά να είναι μέρος του σχεδίου ανάπτυξης. 

Στην συνεδρίαση της 28.3.2018 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων συζητήθηκε το θέμα της δημοτικής αγοράς με πρωτοβουλία της μειοψηφίας. 
Δεν έγιναν δεκτές από την πλειοψηφία οι θέσεις και οι προτάσεις μας που ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω. 
1. Θέλουμε να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό η δημοτική αγορά – είναι ευθύνη της παράταξης του κ Πνευματικού που παραμένει ερημωμένη τόσα χρόνια. 
2. Θεωρούμε ότι για να ζωντανέψει ξανά το κέντρο της πόλης της Κορίνθου, πρέπει ο δήμος να αποκτήσει ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης που κακώς δεν έχει μέχρι σήμερα. Μέρος του σχεδίου είναι και η δημοτική αγορά για την οποία καλύτερο να αποφασίζει είναι το δημοτικό συμβούλιο και όχι ένας ιδιώτης που θα έχει τη διαχείριση για 25 χρόνια. Το είδος, η θέση και η έκταση των καταστημάτων και άλλων πόλων έλξης κατοίκων και επισκεπτών είναι κρίσιμα στοιχεία για την επιτυχία της προσπάθειας. 
3. Στην προκήρυξη για την εκμίσθωση δεν υπάρχει καμία μελέτη για το πώς θα διαμορφωθεί η αγορά ούτε καμία διασφάλιση για τη φυσιογνωμία και το ρόλο της, η γενική διατύπωση στο κείμενο επιτρέπει πλήθος ερμηνειών. 
4. Η δικαστική εμπλοκή στον άλλο διαγωνισμό για την εκμίσθωση των παλαιών σφαγείων δείχνει τι μπορεί να ακολουθήσει και στην αγορά γιατί τα ίδια λάθη υπάρχουν και εκεί. 
5. Η πρόταση μας ήταν πολύ συγκεκριμένη. Ανακαίνιση της αγοράς με την εξωτερική μορφή που είχε το 1930 και προσθήκη αίθριου, σύμφωνα με τη μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, ένταξη στο πρόγραμμα των ανοιχτών εμπορικών κέντρων που άμεσα θα προκηρυχθεί και προβλέπει προϋπολογισμό 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία 1,3 για το δήμο και 200 χιλιάδες για τον εμπορικό σύλλογο με επιδότηση 100 % και ενοικίαση σε επιχειρήσεις το ενδιαφέρον 6 εκ των οποίων κατατέθηκε από εμάς και καλύπτει το ελάχιστο τίμημα που ζητά ο δήμος των 3000 ευρώ. Η φύλαξη καθαριότητα κλπ. να ανατεθεί σε εταιρία διαχείρισης ακινήτων. 
6. Αποτελεί λάθος του δήμου το ότι η δημοτική αγορά δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα επανάχρησης δημοτικών κτιρίων που προτείναμε στο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο. Δυστυχώς ο δήμος Κορινθίων δεν αξιοποιεί τα επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα στο βαθμό που έχει ανάγκη και θα μπορούσε να επωφεληθεί.

Βασίλης Νανόπουλος 
επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών 
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.