Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΤΑΪΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΗΜΕΡΑ!

Αυτό συμβαίνει όταν μολύνουμε ανεξέλεγκτα τον πλανήτη.

Newsroom
HuffPost Greece

THE INDEPENDENT
Μια φωτογράφος στην Φλόριντα των ΗΠΑ, τράβηξε την πιο θλιβερή εικόνα που είδαμε σήμερα. Ένα πουλί να ταΐζει το μωρό του με ένα αποτσίγαρο.
Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο Facebook με το σχόλιο: «Αν καπνίζετε, παρακαλώ μην αφήνετε πίσω σας τα αποτσίγαρα σας».
Η Βασιλική Εταιρεία για την Προστασία των Πουλιών (RSPB) που χαρακτήρισε την εικόνα «σπαρακτική», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η φύση παλεύει να προσαρμοστεί στην ανθρώπινη παραγωγή απορριμμάτων.
Τα πουλιά πολλές φορές μπερδεύουν τα σκουπίδια με φαγητό, με αποτέλεσμα να προσπαθούν τα ταΐσουν τα μωρά τους με απορρίμματα.
«Πολλά πουλιά μπερδεύονται με τα πράγματα που βρίσκουν πεταμένα και συχνά θα εξετάσουν εάν κάτι είναι φαγητό ή όχι», λέει εκπρόσωπος της RSPB. «Δυστυχώς, αυτός ο γονιός αποφάσισε ότι το αποτσίγαρο είναι κάτι με το οποίο μπορεί να ταΐσει το μωρό του».
«Η φύση αγωνίζεται για να προσαρμοστεί στα πράγματα που κάνουμε στον πλανήτη. Κάθε χρόνο βλέπουμε όλο και περισσότερα ζώα παγιδευμένα, τραυματίστηκαν ή σκοτωμένα από πράγματα που έχουν φτιάξει οι άνθρωποι. Βλέπουμε ακόμη και φωλιές φτιαγμένες με τα απορρίμματα. Δυστυχώς για πολλούς, τα σκουπίδια φαντάζουν ακίνδυνα και ότι στη χειρότερη κάνουν μια περιοχή να φαίνεται άσχημη. Ωστόσο, τέτοιες σπαρακτικές εικόνες αποκαλύπτουν την πραγματική επίδραση στην άγρια ζωή».
Οι γόπες είναι φτιαγμένες από ίνες πλαστικού, και η αποσύνθεσή τους παίρνει χρόνια. Είναι ένα από τα πιο κοινά απορρίμματα στις παραλίες παγκοσμίως.


Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.