Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1!

ΤΟ REAL ESTATE ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΞΙΟ ΚΡΑΤΟΣ

Τα 4 διαμερίσματα είναι μεσοτοιχία με το Μέγαρο Μαξίμου. Σύνολο 1.300 τμ.

Οδός Βασιλέως Γεωργίου 1. Ελάχιστα μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πλειστηριαμός-γράφει η Dealnews- έγινε με επισπεύδουσα την Intrun αλλά σύμφωνα με πληροφορίες για τις 3 ιδιοκτησίες του Μιχάλη Γουλανδρή ήταν άγονος-μόνο ένα διαμέρισμα άλλαξε χέρια στα 765.000 ευρώ, δηλαδή στη πρώτη τιμή προσφοράς.

Από τον Ian Ford

Τα 4 διαμερίσματα είναι μεσοτοιχία με το Μέγαρο Μαξίμου. Σύνολο 1.300 τμ. Αντί να τα αγοράσει το Ελληνικό Δημόσιο 16 εκατ. ευρώ και να βάλει εκεί τις υπηρεσίες του Μαξίμου πουλήθηκε μόνο το ισόγειο 166 τμ στη τιμή μιας θωρακισμένης λιμουζίνας.
Ακόμη και για τις ανάγκες της εθνικής ασφάλειας έπρεπε το Ελληνικό Δημόσιο να τα είχε αγοράσει. Σκέψου το ισόγειο να το αγόρασε κάνας αλλοδαπός της γειτονικής τουρκικής πρεσβείας.
Ο Μιχάλης Γουλανδρής άρχισε να παίζει στο real estate πριν ενσκήσει η κρίση αγοράζοντας ακίνητα στα πιο hot σημεία της Αθήνας.
'Οταν όμως ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσει η αγορά είχε καταρρεύσει. Ετσι ο γόνος της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας άρχισε να βλέπει τα φιλέτα του να καταλήγουν στους πλειστηριασμούς.
Ο πρόσφατος αφορούσε 4 διαμερίσματα με συνολικό τίμημα 15,52 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα εκείνο των 700 τμ που καταλαμβάνει 3ο και 4ο όροφο βγήκε στα 9,15 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί το διαμέρισμα των 390 τ.μ. του 2ου ορόφου στα 4,87 εκ. ευρώ, ενώ τα δύο “μικρότερα” (166 και 134 τ.μ.) βγαίνουν για 765.000 ευρώ και 735.000 ευρώ αντίστοιχα. Γι΄αυτά υπάρχουν υποθήκες και κατασχέσεις για δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ που δόθηκαν τη περίοδο 2006-2010.
Σημειώναμε σε παλαιότερη ανάρτησή μας>
Το πόσο ανεπρόκοπος λαός (και ηγεσία) είμαστε το αποδεικνύουν όλα όσα συμβαίνουν σε απόσταση αναπνοής από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς και το Προεδρικό Μέγαρο. Στο ίδιο τετράγωνο. Σ΄ένα τετράγωνο στη καρδιά της Αθήνας αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου το οποίο έχει πέσει στη κυριολεξία στα χέρια των Τούρκων.
Η ελληνική ηγεσία είναι σε τέτοιο βαθμό περικυκλωμένη από τους Τούρκους, ώστε ο μεγαλύτερος διαχρονικά εχθρός του έθνους ν΄ακούει ακόμη και το ρέψιμο των Ελλήνων πρωθυπουργών ή και τον θόρυβο από τα παγάκια στο ουίσκι του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος είναι παραδομένος στη μέθη της εξουσίας και της εκφυλιστικής πολυτέλειας με την οποία τα εγχώρια αξιώματα διαβρώνουν προσωπικότητες έτοιμες από καιρό να υποκύψουν στη μαλθακότητα της εξουσίας.
Πάμε λοιπόν σιγά-σιγά να ξετυλίξουμε πως οι Τούρκοι περικύκλωσαν τον Ελληνα Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μια φορά κι ένα καιρό, όταν η Χριστίνα παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη ήταν 25 χρόνων κι είχε χάσει αδελφό, μάνα και πατέρα. Οταν η Χριστίνα κήδεψε τον πατέρα της στον Σκορπιό, έφυγε με τις θείες της, από τις οποίες η Αρτεμη -από την ίδια μάνα με τον πατέρα της- άρχισε να την τρομάζει. Μαζί με τον άντρα της, καθηγητή Θεόδωρο Γαροφαλίδη, τη συμβούλεψαν ότι έπρεπε να παντρευτεί το συντομότερο, να κάνει παιδιά, οικογένεια… Ηταν σαν να έβαζαν το μαχαίρι στον λαιμό της ζάπλουτης κληρονόμου, που τρομοκρατημένη στον τέταρτο μήνα από τον θάνατο του πατέρα της παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη. Λένε ότι πίσω από τον γάμο βρισκόταν ο πατέρας Στρατής Ανδρεάδης, που παρακίνησε τον κοινό φίλο με τους Γαροφαλίδηδες, μηχανικό Μανώλη Καραντίνα να κάνει τα προξενιά…
Αυτά λένε οι αστικοί μύθοι της εποχής με τους οποίους οι μαμάδες της φτωχολογιάς νανούριζαν τα παιδιά τους.
Στον Ανδρεάδη ανήκε το κτίριο επί της Βασιλέως Γεωργίου, ένα κτίριο 1300 τ.μ που βρίσκεται απέναντι από την τουρκική πρεσβεία. Σε λίγο θα μάθετε πως πέρασε στα χέρια των Τούρκων η τουρκική πρεσβεία το κτήριο της οποίας υπήρξε κατοικία του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Πάμε να δείτε τώρα πως αυτός ο ανεπρόκοπος λαός και η εξίσου ανεπρόκοπη (διαχρονικά) πολιτική του ηγεσία ξεπουλάνε την ιστορική κληρονομιά της χώρας στον εχθρό.
Οι Τούρκοι λοιπόν το 2012 αγοράζουν το κτίριο Ανδρεάδη μια και το ανεπρόκοπο και χυδαίο εγχώριο πελατειακό κράτος δεν ενδιαφέρθηκε και το άφησε να πέσει στα χέρια των Τούρκων.
Την ίδια στιγμή αυτό το χυδαίο κράτος σπαταλάει 3 δις ευρώ το χρόνο για να διατηρεί χρεοκοπημένους δημόσιους οργανισμούς, όπως η ΔΕΗ και λοιπά κουφάρια.
Οι Τούρκοι λοιπόν αρπάζουν το κτήριο Ανδρεάδη και στήνουν παράρτημα της Τουρκικής Πρεσβείας-θα είναι τίγκα στους πράκτορες της MIT.
Eίχε προηγηθεί το ξεπούλημα του σπιτιού του Ελευθερίου Βενιζέλου που σήμερα φιλοξενεί την τουρκική πρεσβεία-απέναντι.
Το πόσο αποτυχημένος λαός (και κράτος) είμαστε θα το διαπιστώσουμε για μία ακόμη φορά μέσα από την ιστορία της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα (εδώ που πήγαν οι Κύπριοι να παραδώσουν την Ρηματική διακοίνωση-ραντεβού στη Χάγη).
Στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’ αρ.8, δεσπόζει το κτήριο της τουρκικής πρεσβείας.
Στην μεγάλη και επιβλητική πόρτα του νεοκλασικού κυριαρχεί το σύμβολο της τουρκικής σημαίας και τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά.
Άλλωστε βρίσκεται ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τα ιστορικά γραφεία της ΝΔ στην οδό Ρηγίλλης.
Εκεί όμως έμεινε από το 1920 και για 4 χρόνια ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Δέκα χρόνια μετά, το κτήριο πέρασε στο τουρκικό δημόσιο που το αγόρασε στην τιμή των 7.462.000 δραχμών, όπως γράφει το συμβόλαιο αγοραπωλησίας.
Ο μεσολαβητής της τουρκικής κυβέρνησης ήταν ο διευθυντής του λογιστηρίου στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, Αβδούλ Καδίρ Μπέης.
Επειδή δεν γνώριζε ελληνικά, βοηθοί του στις διαπραγματεύσεις ήταν δύο Έλληνες, ένας πολιτικός μηχανικός και ένας συμβολαιογράφος.
Για την αγορά, ο Μπέης δεν κατέβαλε όλο το συμφωνηθέν ποσό, αλλά έδωσε μια μικρή προκαταβολή.
(Δηλαδή οι Τούρκοι άρπαξαν σχεδόν τζάμπα και το σπίτι που έμεινε ο Βενιζέλος στην καρδιά της Αθήνας!)
Κατά την παραμονή του Βενιζέλου στο νεοκλασικό της Βασιλέως Γεωργίου, οι χώροι είχαν διακοσμηθεί έτσι ώστε να κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο.
Μετά από την εγκατάσταση της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, η διακόσμηση έγινε ανατολίτικη.
Το μόνα στοιχεία που θυμίζουν ότι κάποτε εκεί κατοικούσε ο έλληνας πολιτικός, είναι τα γύψινα ακροκέραμα και τα ανάγλυφα σχέδια στο ταβάνι του πρώτου ορόφου, καθώς και οι λευκοί κίονες της βεράντας.
Σήμερα, στο ισόγειο στεγάζονται οι υπηρεσίες της πρεσβείας, στον πρώτο όροφο είναι ο χώρος υποδοχής των επισήμων και η σαλονοτραπεζαρία και στον δεύτερο, τα ιδιαίτερα δωμάτια του εκάστοτε τούρκου πρέσβη….
'Ηδη δύο εμβληματικά ιστορικά κτήρια βρίσκονται στα χέρια των Τούρκων οι οποίοι ετοιμάζονται να κάνουν ρεσάλτο και στο τρίτο κτήριο που βρίσκεται δίπλα σ΄εκείνο του Ανδρεάδη.
Πρόκειται για το κτήριο του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Δαφέρμου που βγαίνει στο σφυρί.
Για λόγους εθνικής ασφάλειας το κτήριο Δαφέρμου θα έπρεπε να είχε περάσει ήδη στο ελληνικό Δημόσιο εάν το γελοίο αυτό Δημόσιο είχε εθνική συνείδηση και δεν ήταν τόσο ξιπασμένο ώστε να ξεπουλάει την ιστορία του και την ίδια στιγμή να σπαταλά 3 δις το χρόνο για να διατηρεί χρεοκοπημένους δημοσίους οργανισμούς.
Το κτήριο Δαφέρμου είναι ένα παλάτι με θέα όλη την Αθήνα από την πισίνα του 6ου.
Ο πιο εντυπωσιακός όροφος της εξαώροφης κατοικίας του Δαφέρμου είναι φυσικά ο τελευταίος που έχει διαμορφωθεί σε πισίνα με τζάκι και περίφραξη με απεριόριστη θέα προς τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου και την Ακρόπολη.
Όσο για τους υπόλοιπους ορόφους οι επισκέπτες έχουν μιλήσει για μεγάλη χλιδή, υπερβολές που άγγιζαν το κιτς, βελούδινες κουρτίνες, χρυσοποίκιλτα έπιπλα και έργα τέχνης που δέσποζαν σε όλους τους τοίχους.
Το παλάτι του Δαφέρμου είχε γίνει χωρίς περιορισμό προϋπολογισμού, κάτι που φανέρωναν τα τεράστια ποσά που είχαν ξοδευτεί και για την ανέγερση και για τη διακόσμησή του.
Ένας άλλος ολόκληρος όροφος προοριζόταν για τις επαγγελματικές κουζίνες που εξυπηρετούσαν τον ιδιοκτήτη και τους καλεσμένους, και εκεί κατοικούσε το υπηρετικό προσωπικό.


Οι προσωπικοί χώροι και η κρεβατοκάμαρα του ιδιοκτήτη που όλοι αναφέρουν ότι ήταν πολύ σχολαστικός στα ζητήματα τάξης και καθαριότητας, εκτείνεται σε έναν ολόκληρο όροφο μαζί το γραφείο του και το δωμάτιο των πιο προσωπικών του συναντήσεων.
Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος πέθανε σε ηλικία 75 ετών.
Πάμε παρακάτω τώρα. Και τώρα αρχίζει το πιο ανατριχιαστικό μέρος της διήγησης.
Σχεδόν ολόκληρη η ελληνική πρωτεύουσα είναι γεμάτη με υπόγειες στοές και διαδρόμους. Τα πιο πολλά κομβικά κτήρια συνδέονται υπογείως.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι Τούρκοι μεθοδικά, χρόνια τώρα, ανοίγουν ένα τούνελ με τελική κατάληξη την σύνδεση της τουρκικής πρεσβείας αλλά και του κτηρίου Ανδρεάδη της ιδιοκτησίας τους τόσο με το πρωθυπουργικό Μέγαρο όσο και με το προεδρικό Μέγαρο.
Από αυτή την υπόγεια σήραγγα 30 καλοχτενισμένοι Τούρκοι κομμάντος θα μπουκάρουν ένα σούρουπο ταυτόχρονα στο προεδρικό και το πρωθυπουργικό Μέγαρο χωρίς φυσικά να τους πάρει χαμπάρι κανένα βυσματούχο όργανο που έχει αναλάβει την φύλαξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.
Μπορείτε να φαντασθείτε την έκπληξη του Πάκη όταν θα μένει Παυλόπουλος-ως άλλος Οτσαλάν-στα χέρια των Τούρκων κομμάντος;
'Οπως επίσης και του Μητσοτάκη-ο Τσίπρας φτηνά τη γλίτωσε.
Κατά τ΄άλλα κάνουμε αερομαχίες στο Αιγαίο για να προστατέψουμε τα σύνορά μας ενώ οι Τούρκοι πράκτορες γλεντάνε στη κυριολεξία από απόσταση αναπνοής της πολιτική ηγεσία του τόπου και περιμένουν το σήμα του Ερντογάν για να τους πιάσουν αιχμαλώτους και να τους στείλουν πακέτο στη Τουρκία και από εκεί τα τουρκικά κανάλια να κάνουν ζωντανή μετάδοση σε ολόκληρο τον πλανήτη με τον Κυριάκο και τον Πάκη δεμένους χειροπόδαρα στο παλάτι του Σουλτάνου…

Πηγή: https://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.