Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΕΝΤΟΝΟ ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ-ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ!

Πηγή: https://www.loutraki365.gr/


By Αλέξανδρος Κανδρής 

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου, που πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε., με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου, Γιώργο Ρουμελιώτη και τον επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλάζουμε Μαζί", Γιάννη Καραπανάγο, που λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια.
Ένταση επικράτησε για άλλη μια φορά σε συνεδρίαση της Λουτράκι ΑΕ, αφού μετά το περιστατικό με τη Μαρία Πρωτοπαππά, ο πρόεδρος της Τουριστικής Λουτρακίου, Γιώργος Ρουμελιώτης, λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια και με το Γιάννη Καραπανάγο.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Πρώτος, το λόγο πήρε ο Γιώργος Δέδες, ο οποίος με αφορμή την έλλειψη ενημέρωσης στα μέλη του ΔΣ, για τις εξελίξεις στο Spa Λουτρακίου αλλά και την εν γένει κατάσταση που επικρατεί στην Τουριστική, πρότεινε την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (την οποία αποτελεί το δημοτικό συμβούλιο) ώστε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οικονομικά στοιχεία της Λουτράκι ΑΕ, τις εξελίξεις γύρω από το ενδεχόμενο να πλειστηριαστεί το Spa, την κατάσταση που επικρατεί στο Καζίνο και άλλα σοβαρά θέματα στα οποία η Δημοτική Αρχή Γκιώνη, τους έχει αφήσει κυριολεκτικά στο σκοτάδι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η πρόταση, ήταν κάτι που ζητούσαν όλα τα νέα μέλη του Δ.Σ. από το Νοέμβριο του 2019. Μάλιστα, τότε ο πρόεδρος είχε δεσμευθεί ότι το αίτημά τους θα γίνει δεκτό και θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση σε μια εβδομάδα. Από τότε πέρασαν 3 μήνες και το αίτημα όλων των νέων μελών φαίνεται ότι είχε μπει στο συρτάρι. Όλα αυτά, μέχρι την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, που ο Γιώργος Δέδες, απείλεισε τον πρόεδρο ότι "αν το αίτημά μου δεν εγκριθεί, φεύγω και δεν ξαναπατάω. Δεν είμαστε και δεν δέχομαι να είμαστε διακοσμητικά στοιχεία εδώ μέσα", ανέφερε χαρακτηριστικά. Τελικά, το αίτημα του Γιώργου Δέδε, που εκπροσωπεί στην Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου, το συνδυασμό του Κώστα Λογοθέτη, έγινε δεκτό από τον πρόεδρο, ο οποίος την επόμενη ημέρα, πράγματι έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Φίλιππα Θυμή, με την οποία του ζητά να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο με θέμα την ενημέρωση του Δ.Σ. για τα τεκταινόμενα στην Κοινοπραξία.
Στη συνέχεια, το λόγο ζήτησε και πήρε ο Δημήτρης Κοντός, ο οποίος εκπροσωπεί το συνδυασμό της Μαρίας Πρωτοπαππά, Δύναμη Δημιουργίας. Ο Δημήτρης Κοντός, ξεκίνησε την τοποθέτησή του υπενθυμίζοντας στο Δ.Σ. ότι εκκρεμεί μια απόφαση διακοπής πλειστηριασμού, από τη Δημοτική Αρχή και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, εντός των ημερών. Επίσης, τόνισε ότι αν το αίτημα του Δήμου δεν γίνει δεκτό, θα προχωρήσει η διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού για την κατάσχεση του Spa και ενός ακόμα κτιρίου περιουσίας της Τουριστικής Λουτρακίου, η οποία έχει οριστεί για την 4η Μαρτίου 2020.
Ως εκ τούτου, πρότεινε στον πρόεδρο να δημιουργηθεί μια "επιτροπή συνεννόησης" από όλες τις παρατάξεις, η οποία θα καλέσει τον εργολάβο Γιώργο Βλάχο για να διαπραγματευθεί μια πιθανή συμφωνία μαζί του πριν το κρίσιμο δικαστήριο. Μάλιστα, ο Δημήτρης Κοντός, ζήτησε από τον πρόεδρο, Γιώργο Ρουμελιώτη να προτείνει ένα χώρο, ο οποίος να ανήκει στην Τουριστική Λουτρακίου για να διεξαχθεί εκεί η συζήτηση. Ο πρόεδρος της Τουριστικής αρνήθηκε και τα δύο αιτήματα του Δημήτρη Κοντού, ο οποίος απέσυρε τελικά τις προτάσεις του πριν αυτές τεθούν σε ψηφοφορία.
Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. της Τουριστικής αποτελείται από έξι μέλη της Δημοτικής Αρχής, δύο δημότες που έχουν οριστεί από το Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη και πέντε μέλη της αντιπολίτευσης.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια, ο Γιάννης Καραπανάγος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αλλάζουμε μαζί", ο οποίος εκπροσωπεί το συνδυασμό του στο Δ.Σ. της Τουριστικής. Ο Γιάννης Καραπανάγος, έβαλε ξανά στο τραπέζι την πρόταση του Δημήτρη Κοντού, προτείνοντας αντί να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, να κληθεί ο εργολάβος Γιώργος Βλάχος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε. ώστε να προσπαθήσουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. να βρουν μια λύση προτού να διεξαχθεί ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός. Η πρότασή του Γιάννη Καραπανάγου, τέθηκε σε ψηφοφορία και απερρίφθη κατά πλειοψηφία.
Τέλος, το λόγο πήρε ο Γιώργος Ρουμελιώτης, ο οποίος πρότεινε να συζητηθεί ένα θέμα που δεν περιλαμβανόταν σε αυτά που αποτελούν την ημερήσια διάταξη. Συγκεκριμένα, πρότεινε τη συγκρότηση επιτροπής προβολής του ΣΠΑ, αλλά και τα μέλη που θα την απαρτίζουν, τα οποία αποτελούνται από εργαζόμενους και την Μαρία Μανιάτη, η οποία είναι η εργολάβος για τη μίσθωση του προσωπικού του Spa.
Η πρόταση αυτή του προέδρου, έφερε την έκρηξη του Γιάννη Καραπανάγου.
- "Μα δεν υπάρχει ήδη αντίστοιχο τμήμα για αυτό το σκοπό;", αναρωτήθηκε.
- Υπάρχει και έχουν γίνει προτάσεις αλλά είναι μη υλοποιήσιμες λόγω υψηλού κόστους, απάντησε ο πρόεδρος.
- Και με ποιά διαδικασία επιλέγονται αυτά τα άτομα, ρώτησε εκ νέου ο Γιάννης Καραπανάγος, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. "Με τι κριτήρια έγιναν αυτές οι επιλογές;" συνέχισε να ρωτάει...
- Με τα κριτήρια του προέδρου, απάντησε ο Γιώργος Ρουμελιώτης
- Και ποιος τους όρισε; 
- Εγω.
- Και ποιος είστε εσείς;
- Θα σου πω ποιος είμαι εγώ, αργότερα...
Ακολούθησαν υψηλοί τόνοι και λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ ο Γιάννης Καραπανάγος, εμφανώς εκνευρισμένος πέταξε τα χαρτιά που είχε μπροστά του, αναφωνώντας "Ε όχι, δεν το δέχομαι αυτό. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή".
Η αντίδρασή του, έφερε τη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όταν η συνεδρίαση ξεκίνησε πάλι, ο Γιώργος Ρουμελιώτης, ζήτησε συγγνώμη, παραδεχόμενος το λάθος του, δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις και το επεισόδιο έληξε εκεί. Για την ιστορία, η πρόταση του Γιώργου Ρουμελιώτη, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Μετά τη διακοπή, το λόγο πήρε ο Δημήτρης Βασιλείου, επικεφαλής της παράταξης Ώρα για Δράση, ο οποίος εκπροσωπεί τον συνδυασμό του, σχολιάζοντας χαρακτηριστικάμε νόημα πως "Δεν χρειάζεται να είστε τόσο προκλητικοί στον τρόπο που εξαργυρώνετε τα προεκλογικά σας γραμμάτια"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.