Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...30-1-1940!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ

ΔΙΑΨΕΥΣΗ; [...] ανακοινωθέν του γερμανικού αρχηγείου διαψεύδει την παρουσίαν γερμανικών στρατευμάτων εις την Γαλικίαν. Ο εν Βουκουρεστίω, εν τούτοις, ανταποκριτής της «Εθνικής Εφημερίδος» της Βέρνης λέγει ότι είναι εις θέσιν να παράσχη ασφαλείς πληροφορίας περί κινήσεως γερμανικών δυνάμεων εις την Γαλικίαν.
[...] Δεν πιστεύει ότι πρόκειται περί εδαφικής εκχωρήσεως, αλλά μάλλον περί οργανώσεως των εδαφών, τα οποία έχουν καταλάβει οι Ρώσσοι [...]. Οι Γερμανοί φαίνεται ότι ενδιαφέρονται να διατηρηθή η τάξις εις τας επαρχίας αυτάς [...]. Οι Ρώσσοι δεν διατηρούν εις το μέρος αυτό παρά την πολιτικήν διοίκησιν.
ΝΑΖΙ: «Οι Ναζί επιδιώκουν την συστηματικήν και εξ ολοκλήρου εκμηδένισιν των ηττημένων. Ο Χίτλερ νικητής δεν διαπραγματεύεται με τα Εθνη τα οποία υπέταξε. Τα καταστρέφει» [Εντ. Νταλαντιέ, πρωθυπουργός Γαλλίας].
ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Η υπογραφείσα συμφωνία περιέχει όρους εμπορικούς και οικονομικούς εξασφαλίζοντας την εις την αγγλικήν αγοράν διάθεσιν ελληνικών προϊόντων, καπνού και άλλων. Παραλλήλως ερρυθμίσθη διά την διάρκειαν του πολέμου το ζήτημα του δημοσίου χρέους καθορισθέντος ποσοστού, κατά το διάστημα τούτο, 43 τοις εκατόν.

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.