Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ''ΙΒΥΚΟΣ'' ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε την αφίσα του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από τη Μάχη της Περαχώρας, στην οποία δεν υπάρχει αναφορά για τη συμμετοχή του συλλόγου μας. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον αποκλεισμό του συλλόγου μας από την εκδήλωση αυτή, ο οποίος κάθε άλλο μπορεί παρά να περάσει απαρατήρητος, αφ’ ενός γιατί ο «Ίβυκος» αποτελεί τον σύλλογο με το μεγαλύτερο χορευτικό δυναμικό στο δήμο μας και πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας από το 1984, αφ’ ετέρου γιατί πρωτοστατήσαμε, με την κατάθεση της υπ’ αριθμ. πρωτ. 31/15-02-2021 επίσημης πρότασης στην δημοτική αρχή και τους επικεφαλής των παρατάξεων, για την αναβάθμιση της ετήσιας εκδήλωσης για την Μάχη της Περαχώρας, από μια εκδήλωση τοπικού χαρακτήρα, σε διαδημοτική, πολυ-θεματική εκδήλωση, καθώς και για την καθιέρωση της 26ης Σεπτεμβρίου ως επίσημη τοπική εορτή. (*βλ. link:)
Οι λόγοι για τους οποίους οι αρμόδιοι οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση, μας είναι άγνωστοι.
Για εμάς, η συμμετοχή μας είχε επικυρωθεί ήδη από τον περασμένο Απρίλιο όταν, μετά από επίσημη πρόσκληση από την δημοτική αρχή σε πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας για ενεργή μας συμμετοχή στην εν λόγω εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν επαφές και συζητήσεις του Προέδρου και μελών του ΔΣ του «Ίβυκου» με μέλη της δημοτικής αρχής, κατά τις οποίες δηλώθηκε ξεκάθαρα η επιθυμία και πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Η πολυαναμενόμενη γνωριμία και συνάντησή μας με την αρμόδια Οργανωτική Επιτροπή δεν δρομολογήθηκε ποτέ. Τουναντίον και ενώ βρισκόμασταν σε διαδικασία τελικών προετοιμασιών, «ενημερωθήκαμε» για την μη συμμετοχή μας στην εκδήλωση με την δημοσίευση της αφίσας.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο πολιτισμός ενώνει, δεν διαχωρίζει, ούτε εξαιρεί. Σε αυτή τη βάση λειτουργούμε τόσα χρόνια και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Ως πολιτιστικός σύλλογος ο «Ίβυκος» ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι πρωτεργάτης στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, παρ’ όλες τις αντιξοότητες.
(*link: https://www.facebook.com/ivykos.gr/posts/pfbid02q35KMATv7gdjbCZGUn7gsgN1s949AWZM7 oXR6GWzVtDELfhcDFjjxnGPATeLSMJil)

Λουτράκι, 19/09/2022
Το Δ.Σ. του «Ίβυκου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.