Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ''ΤΙΜΙΟ ΓΙΓΑΝΤΑ'' ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ!

  • Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος

Ήμουν μεταξύ των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που συνόδευσαν τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή της Νεμέας, στο πλαίσιο των 3ημερων εκδηλώσεων ''ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ 2023'', το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.
Ένα από τα οινοποιεία που επισκεφθήκαμε ήταν το οικογενειακό οινοποιείο Καραμήτσος, που βρίσκεται στην είσοδο της Νεμέας, ακριβώς απέναντι από το μοναστήρι, στον βράχο της Παναγίας.
Αφού ολοκληρώθηκε η ξενάγηση, συνειδητοποίησα ότι μια μεγάλη μορφή του ελληνικού μπάσκετ καθόταν στον χώρο της υποδοχής των επισκεπτών. Ο Αργύρης Καμπούρης. Ο ''τίμιος γίγαντας'', όπως πολύ εύστοχα τον χαρακτήρισε ο αξέχαστος Φίλιππος Συρίγος.
Να υπενθυμίσω ότι ο Αργύρης Καμπούρης είχε ευστοχήσει σε δύο ελεύθερες ''χρυσές'' βολές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, πριν από τη λήξη του τελικού του Ευρωμπάσκετ του 1987, με αντίπαλο τη Σοβιετική Ένωση  και είχε στείλει τους Έλληνες στα ουράνια, διαμορφώνοντας το 103-101, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Με ενθουσιασμό τον πλησίασα, τον χαιρέτισα και έστω μετά από τόσα χρόνια, του εξέφρασα προσωπικά την ευγνωμοσύνη μου, ως Έλληνας, που μας έκανε υπερήφανους μαζί με τα υπόλοιπα Αστέρια της Εθνικής μας.
Ανταποκρίθηκε άμεσα με χαμόγελο, με καλοσύνη και με μετριοφροσύνη και αποδέχτηκε, χωρίς δισταγμό, ο φωτογραφικός φακός να αποθανατίσει τη συνάντησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.