Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

  • Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος

Το κουδούνι που ανήγγειλε την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς, 2023-2024, κτύπησε σήμερα (11 Σεπτεμβρίου 2023) το πρωί, τόσο στο Δημοτικό Σχολείο όσο και στο Γυμνάσιο Περαχώρας, σηματοδοτώντας, για τους μαθητές, ένα πλούσιο ταξίδι στον ανεξάντλητο κόσμο των γνώσεων.  
Ακολούθησε ο καθιερωμένος Αγιασμός, από τον Πατέρα Τσαμπίκο Π. Πετρόπουλο, παρουσία γονέων και κηδεμόνων.
Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Αγγελική Βουδούρη καλωσόρισε τις μαθήτριες και τους μαθητές ενώ στο Γυμνάσιο το καλωσόρισμα απηύθυνε η Διευθύντρια κα Ελένη Αυλωνίτη.
Επιπλέον, στο Γυμνάσιο Περαχώρας ο Καθηγητής Θεολογίας, κ. Δημήτριος Παπανικολάου, ανάγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιου, που περιείχε συμβουλές και παραινέσεις προς τη μαθητιώσα νεολαία και η Καθηγήτρια Φιλολογίας, κα Θεοδώρα Παπαναστασάτου, το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη.
Παρόντες, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ'', Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Καραπανάγος (συντάκτης του παρόντος) και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτριος Δρίτσας.
Από σήμερα και για ένα χρόνο, η μαθητική και η εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και η οικογένεια, καλούνται στις επάλξεις, η κάθε μία από την πλευρά της, για να εκπληρώσουν, με αγάπη και θέληση, την αποστολή τους.
Για τους μαθητές, το ξεκίνημα αυτό αποτελεί μια διαδρομή προκλήσεων στην αστείρευτη πηγή του γνωστικού υλικού, στην κοινωνικοποίησή τους, στη συνεργασία, στην ευγενή άμιλλα. Με το δισάκι τους γεμάτο, τους δίνεται η ευκαιρία να ανέβουν δυναμικά τα σκαλοπάτια της ζωής για την υλοποίηση των ονείρων τους.
Για τους εκπαιδευτικούς σημαίνει τη μεταλαμπάδευση σημαντικών αξιών και γνώσεων για να διαμορφώσουν εκείνες τις ισορροπημένες προσωπικότητες που θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες της κοινωνίας μας.
Για τους γονείς, αυτούς τους πολύτιμους συμπαραστάτες, σημαίνει ένας υποστηρικτικός αγώνας, με υπομονή και θυσίες, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Εύχομαι ολόψυχα, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, υγεία, καλή δύναμη, ασφαλή και δημιουργική χρονιά, πρόοδο και επιτυχία.

Καλή και Ευλογημένη Σχολική Χρονιά!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.