Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΟΡΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΗΡΑΙΟΥ! (VIDEO)

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις για την τραγική κατάσταση του οδοστρώματος και τον ορατό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος
Ο πρόλογος είναι περιττός όταν αναφερόμαστε, για μία ακόμη φορά, στη διάβρωση των ακτών περιμετρικά της λίμνης Βουλιαγμένης (Ηραίου).
Η διαχρονική αυτή προβληματική κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η σιωπή είναι η απάντηση των αρμοδίων φορέων και όχι τα έργα. Κοινώς, τηρείται σιγή ιχθύος.
Ερωτήματα για την όλη κατάσταση που επικρατεί στη Λίμνη είχαν απευθυνθεί, με άρθρο μου, μέσω του παρόντος ιστολογίου, άλλων ιστολογίων και της εφημερίδας ''ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ'' , προς όλους τους υποψηφίους δημάρχους των εκλογών του Μαΐου 2014, χωρίς να υπάρξει σαφής τοποθέτηση ή απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι.
Επί των τελευταίων ημερών της απελθούσας δημοτικής αρχής του κ. Κώστα Λογοθέτη, μπάζα ή κατά άλλους πέτρες -αν και το πρόβλημα δεν εστιάζεται στην επίλυσή του με παιχνίδι λέξεων, παιχνίδι ιδιαίτερα δημοφιλές σήμερα στους χώρους της πολιτικής ηγεσίας, οποιουδήποτε επιπέδου, αλλά με ορατό και ουσιαστικό αποτέλεσμα- ρίχτηκαν σε κάποια τμήματα των ακτών.
Η απάντηση που δόθηκε, από αρμόδιους, στην έρευνά μας για την άναρχη κατάσταση και την αντιαισθητική εικόνα που δημιουργήθηκε, ήταν πως τα μπάζα αυτά δεν θα μείνουν έτσι. Θα διαμορφωθούν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, δίνοντας τη θέση τους σε έναν πεζόδρομο.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα, μετά από επτά ολόκληρους μήνες και εν όψει της θερινής περιόδου, κατά την οποία αυξάνεται θεαματικά η επισκεψιμότητα της περιοχής, τίποτα δεν έγινε. Η στασιμότητα, χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής μας, κυρίως όμως η διάβρωση συνεχίζονται.
Από την παραπάνω πρόσφατη φωτογραφία και το παρακάτω βίντεο γίνεται αντιληπτή η επικινδυνότητα και η μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, ειδικά στο νοτιοανατολικό τμήμα του δρόμου περιμετρικά της Λίμνης, που είναι στενό και δύσβατο, εγκυμονώντας κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των πεζών.
Η αδιαφορία ετών, εκ μέρους των αρμόδιων, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όμως, ποιες είναι οι προθέσεις και οι σχεδιαζόμενες δράσεις της παρούσας δημοτικής αρχής για την ιεραρχική αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων τη Λίμνης; 
Η Λίμνη χρειάζεται υποδομές και μέχρι τη δημιουργία τους πρέπει να δοθούν άμεσα πρακτικές λύσεις με γνώμονα την τουριστική της ανάπτυξη και την ουσιαστική αξιοποίησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.