Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ... ΑΥΤO-ΑΠΟΘΕΩΣΗ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αυτοθαυμασμός στο έπακρο: «Μια μεγάλη επιτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής» ήταν ο τίτλος του κύριου άρθρου της γερμανικής εφημερίδας της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Πολύ μετριοπαθή θα τον χαρακτηρίζαμε, σε σύγκριση με την ορμή που ξεκινάει αυτό το κύριο άρθρο, το οποίο αναφέρεται στην απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα. «Ιστορικής σημασίας επιτυχία σημείωσε αυτή την εβδομάδα η (γερμανική) ομοσπονδιακή κυβέρνηση. 'Εσωσε την Ευρωπαϊκή Ενωση (!)» γράφει πανηγυρικά. «Στο παιχνίδι δεν βρισκόταν μόνο το ευρώ, αλλά η ΕΕ», διαπιστώνει περισπούδαστα. Προχωράει αποκαλύπτοντας το σατανικό σχέδιο του... Τσίπρα! Γράφει χαρακτηριστικά: «Την Πέμπτη, στη σύνοδο της Ευρωομάδας των υπουργών Οικονομικών, δεν υπήρξε λύση. Αν τη Δευτέρα (σ.σ. εννοεί τη Δευτέρα που συνεδρίασαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης και πήραν την πανάθλια για την Ελλάδα απόφαση) παρέμενε η απουσία λύσης, αυτό θα σήμαινε ότι η Γερμανία και η Γαλλία θα βρίσκονταν σε ορατή από όλους πορεία αντιπαράθεσης σε ένα υπαρξιακό ζήτημα. Το συγκριτικά ασήμαντο ελληνικό πρόβλημα θα είχε καταστεί η αιτία της διχόνοιας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Τσίπρας θα είχε τελικά καταφέρει να πετύχει έναν στόχο που πάλευε μάταια από την εκλογική του νίκη τον Ιανουάριο» γράφει στα σοβαρά η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Εμείς γράφουμε πολύ συχνά ότι οι Γερμανοί ποτέ δεν ξεχνούν τίποτα. Ιδού η απόδειξη. Γράφει το εν λόγω κύριο άρθρο: «Τα πρώτα ταξίδια του Τσίπρα τον είχαν οδηγήσει στην Κύπρο, στην Ιταλία και στη Γαλλία. Προσπάθησε να φτιάξει μέσα στην Ευρωζώνη έναν συνασπισμό εναντίον του Βερολίνου... Τρεις χώρες -η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος- ήθελαν να εμποδίσουν οπωσδήποτε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η Γερμανία είχε υιοθετήσει μια άλλη στάση. Δεκατέσσερις ακόμα χώρες της Ευρωζώνης (σ.σ. όλες οι υπόλοιπες δηλαδή πέρα των τριών που προαναφέρθηκαν) έτειναν προς την πρόταση του Σόιμπλε υπέρ της οργάνωσης μιας υπό προθεσμία αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ - το προσωρινό Grexit». Δεν είναι δηλαδή προϊόν της γερμανικής πολιτικής της εξουθενωτικής λιτότητας και των εκβιασμών η ελληνική κρίση. Είναι απλά και μόνο προϊόν των σκοτεινών σχεδίων του Τσίπρα, ο οποίος βυσσοδομεί εναντίον του... γαλλογερμανικού άξονα! Δεν είναι δηλαδή η αιτία ο φόβος των Γάλλων και των Ιταλών ότι σύντομα θα υποστούν και αυτοί όσα τραβούν σήμερα οι Ελληνες από την εκβιαστική, ανελέητη και απάνθρωπη γερμανική πολιτική, είναι απλώς τα σατανικά κόλπα του Ελληνα πρωθυπουργού!
Εν πάση περιπτώσει, μπορούμε να αναπνεύσουμε ήσυχοι πλέον γιατί το έγγραφο του Σόιμπλε, όπως μας πληροφορεί η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» στο κύριο άρθρο της «υπήρξε ο θεμέλιος λίθος του συμβιβασμού στον οποίον τελικά μπόρεσαν να συμφωνήσουν όλες οι χώρες» της Ευρωζώνης. «'Ετσι εμποδίστηκε ένα πισωγύρισμα χωρίς προηγούμενο» της ΕΕ «αν όχι η αποτυχία της». Μπορούν έτσι να είναι υπερήφανοι οι Γερμανοί ότι «η γερμανική εξωτερική πολιτική χάρη στη Μέρκελ και στον Σόιμπλε και επίσης χάρη και στον (σ.σ. σοσιαλδημοκράτη) αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ παρέμεινε πιστή στη μεταπολεμική της παράδοση της καλής γειτονίας» όπως γράφει η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ. «Πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη το αισθάνθηκαν ότι δεν επρόκειτο μόνο για την Ελλάδα, δεν επρόκειτο μόνο για το ευρώ, επρόκειτο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση», την οποία, όπως όλοι καταλάβατε, την έσωσε η Γερμανία.
Την ίδια μέρα, σε άλλο άρθρο της ίδιας εφημερίδας για την Ελλάδα, αναφέρονται και τα εξής: «Ο Σόιμπλε, ο υποτιθέμενος κύριος της πειθαρχίας της Ευρώπης, έχει γίνει το πρόσωπο της Γερμανίας. 'Εκβιασμός' είναι η λέξη που ταιριάζει εδώ. Εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε λόγο. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας, κατά το διαρκώς επαναλαμβανόμενο ρεφρέν, στη σύνοδο κορυφής της κρίσης στις Βρυξέλλες (της Ευρωζώνης) εκβιάστηκε και ταπεινωμένος υπέκυψε, αποδεχόμενος νέα λιτότητα» γράφει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». 'Εχει όμως και την εξήγηση, την οποία προσφέρει στους αναγνώστες της: «Οταν, τώρα στην κρίση, ευχαριστούν δημοσίως την αμερικανική κυβέρνηση επειδή στην Ευρώπη τάσσεται υπέρ της Ελλάδας άνθρωποι σαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος ανήκε πολλά χρόνια στο ΚΚΕ, κάτι δεν πάει καλά». Επομένως, ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης φταίνε, όχι οι Γερμανοί.

*Δημοσιεύθηκε στο ''ΕΘΝΟΣ'' την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015
 
Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.