Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ''ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ'' ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ! (VIDEO)

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Τα ιδρυτικά μέλη σε αναμνηστική φωτογραφία με τη δικηγόρο κα Αλεξάνδρα Στίγκα και τον σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Στάθη Συλλαϊδή
Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα πήρε σάρκα και οστά πρόσφατα. Το Άτυπο Σχήμα Συνεργασίας Συλλόγων του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και Φυσικών Προσώπων είναι πλέον γεγονός. 
Η Συστατική Πράξη υπεγράφη στην Περαχώρα, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με πρωτοβουλία του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου (Π.Ε.Μ.Σ.) Περαχώρας, της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Λίμνης Ηραίου, του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου και φυσικών προσώπων - δημοτών Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.  
Σκοπός της δημιουργίας του Άτυπου Σχήματος Συνεργασίας των Συλλόγων του Δήμου μας αλλά και μελών της κοινωνίας του είναι η προβολή της περιοχής, μέσω της συμβολής στη διοργάνωση και διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων, (π.χ. Ημιμαραθώνιος Δρόμος ΑΘΛΟΣ+ ΕΝΕΡΓΕΙΑ), είτε αυτόνομα είτε στο πλαίσιο άλλων εκδηλώσεων γενικού ενδιαφέροντος, η συμμετοχή στη διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν το αθλητικό πνεύμα, την άμιλλα και το ‘‘Ευ Αγωνίζεσθαι’’, καθώς και η εθελοντική συμμετοχή σε άλλες δράσεις ανθρωπιστικού ή πολιτιστικού περιεχομένου.


Για την επίτευξη των σκοπών του συμφωνήθηκε η αφιλοκερδής συμμετοχή στη διοργάνωση αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων, η πραγματοποίηση δημοσιεύσεων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, η επαφή εξουσιοδοτημένων μελών του Σχήματος με τις Αρχές και άλλους φορείς. 

Μέλος του Σχήματος Συνεργασίας γίνεται κάθε Σωματείο και Ένωση, που έχει συσταθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ή Φυσικό πρόσωπο. Η εγγραφή γίνεται με μία απλή αίτηση και δωρεάν. Για την εγγραφή απαιτείται ομόφωνη  απόφαση των ιδρυτικών μελών.
 
Το Άτυπο Σχήμα Συνεργασίας:
  • Δεν έχει κερδοσκοπικό ή πολιτικό χαρακτήρα και απέχει από κάθε εκδήλωση αντιβαίνουσα στον σκοπό και στη γενικότερη φιλοσοφία ίδρυσής του, η οποία έγκειται μόνο στην προβολή της περιοχής μας, μέσω της άτυπης συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων όλων των συλλόγων αλλά και σημαντικών επιστημονικών προσωπικοτήτων.
  • Διευθύνεται από Συντονιστική Επιτροπή, που αποτελείται από πέντε τακτικά μέλη και ένα αναπληρωματικό, τα οποία προτείνονται από ιδρυτικά μέλη και εκλέγονται, κατά πλειοψηφία, κατόπιν φανερής ψηφοφορίας μεταξύ των ιδρυτικών μελών.    
  • Συγκροτεί Τεχνική Επιτροπή, που αποτελείται από τρία τακτικά μέλη και ένα αναπληρωματικό, τα οποία προτείνονται από ιδρυτικά μέλη και εκλέγονται, κατά πλειοψηφία, με διετή θητεία και είναι αρμόδια για τους κανονισμούς που διέπουν τους αθλητικούς αγώνες.
Τακτικά μέλη Συντονιστικής Επιτροπής
   α.- Γεωργίου Μαρίκα
  β.- Θυμής Φίλιππος
       γ.- Θώδης Παναγιώτης
                          δ.- Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος
               ε.- Παππάς Χ. Παναγιώτης,
με διετή θητεία, αρχής γενομένης από 19ης Ιουνίου 2015

Αναπληρωματικά μέλη: 

α-Ράπτη Κωνσταντίνα 

Τακτικά μέλη Τεχνικής Επιτροπής
α.-Καραχρίστος Δημήτριος
  β.-Καραπανάγος Β. Ιωάννης
           γ.-Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος
με διετή θητεία, αρχής γενομένης από 19ης Ιουνίου 2015
 
                          Αναπληρωματικά μέλη:
                                  α.-Μίχα Μαρία

Οργανωτική-Τεχνική Επιτροπή του 2ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Σύζευξης Αρχαιολογικών Χώρων
(Αρχαίες Θέρμαι Λουτρακίου-Ηραίον Περαχώρας), που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την 4η Οκτωβρίου 2015
                                  Τακτικά μέλη:
                          α.- Βασιλείου Δημήτριος
                          β.- Θεμέλιος Κοσμάς
                          γ.- Καραπανάγος Β. Ιωάννης
                          δ.- Καραχρίστος Δημήτριος
                          ε.- Κυριακόπουλος Ιωάννης
                        στ.- Μίχα Μαρία
                          ζ.- Παππά Φωτεινή
                          η.- Πρωτοπαππάς Αθανάσιος
                          θ.- Πρωτοπαππάς Σωτήριος
                           ι.- Ράπτη Κωνσταντίνα
                         ια.- Τερζή Πετρούλα,
με έναρξη λειτουργίας την 19η Ιουνίου 2015 και λήξη την 31η Δεκεμβρίου 2015

                              Αναπληρωματικά μέλη:
                             α.-Μιχάλης Κλεπετσάνης
                             β.-Στάθης Συλλαϊδής
Συντονιστής των εργασιών της Οργανωτικής-Τεχνικής Επιτροπής του 2ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Σύζευξης Αρχαιολογικών χώρων εξελέγη ο Παναγιώτης Θώδης.


Μετά την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης, η Μαρίκα Γεωργίου διάβασε το παρακάτω κείμενο, ως κατάθεση ψυχής, αφιερωμένο στο νέο σχήμα συνεργασίας:                     ''ΑΠΟΨΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ''
«Όπως πριν 35 χρόνια, στο τέλος της δεκαετίας του ΄70, κάποιοι ανήσυχοι και σκεπτόμενοι νέοι του χωριού ένιωσαν την ανάγκη να ιδρύσουν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας. Έτσι κι εμείς σήμερα είμαστε εδώ βάζοντας τις υπογραφές μας για τη ίδρυση ενός Ομίλου.
Δυστυχώς λιγότερο νέοι, γιατί οι νέοι σήμερα είναι λιγότερο ανήσυχοι και σκεπτόμενοι και γι΄αυτό φταίμε και έχουμε ευθύνες εμείς οι μεγάλοι.
Εμείς που μπήκαμε στο τρυπάκι της εξέλιξης, της μόδας, των στημένων παιχνιδιών, που γίναμε συμπαίχτες και απλόχερα προσφέραμε στα παιδιά μας laptop, tablet, κινητά.
Εμείς στη κυριολεξία μπλοκάραμε την σκέψη τους, τα όνειρά τους, την εφηβεία τους, τη ζωή τους, κάνοντας τα ήσυχα, άβουλα, παχύσαρκα, οκνά, τεμπέλικα, αγύμναστα κ.α.
Ερχόμαστε λοιπόν εδώ απόψε και εμείς οι ίδιοι οι θύτες, οι φταίχτες, να δώσουμε την ευκαιρία και το ερέθισμα στους νέους να αποκτήσουν ΣΚΕΨΗ κι άλλα ενδιαφέροντα, μέσω του αθλητισμού και του εθελοντισμού.
Για να πετύχουμε θα πρέπει όλοι εμείς να έχουμε σύμπνοια, αγάπη, ομόνοια, κοινούς στόχους και σκοπούς και όχι πίσω-μαχαιρώματα για το ποιος δουλεύει περισσότερο ή λιγότερο. ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
Να ευχαριστήσω την κα Πέτρα Τερζή, τον κ. Γιάννη Κυριακόπουλο, τον κ. Κοσμά Θεμέλιο και τον κ. Δημήτρη Καραχρίστο που, παρόλο δεν είναι Περαχωρίτες, η καρδιά τους χτυπάει δυνατά για το χωριό μου, μας στηρίζουν, μας αγκαλιάζουν και μας δυναμώνουν, υψώνοντάς μας το ηθικό για να συνεχίσουμε.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον κ. Γιάννη Καραπανάγο, που με την εμπειρία, τις γνωριμίες και τις γνώσεις του βοηθά πάντα διακριτικά να δώσουμε στο χωριό μας την αίγλη, την αξία και την αξιοπρέπεια που του αρμόζει και δικαιούται.
Τέλος εύχομαι μετά από 35 χρόνια, όπως ο πολιτιστικός σύλλογος, έτσι και το ‘‘ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ’’, που ιδρύουμε απόψε, να αποκτήσει δύναμη και δόξα, χωρίς ποτέ να χάσει την ουσία και το σκοπό της ίδρυσής του, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων του χωριού μου».
                                                
                                              Μαρίκα Ν. Γεωργίου
                                                  ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΙΣΣΑ


*Σημειώνεται ότι η νομική επεξεργασία του κειμένου της ιδρυτικής πράξης οφείλεται στη δικηγόρο κα Αλεξάνδρα Στίγκα, την οποία πρόσφερε αφιλοκερδώς και την ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.