Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ «ΒΟΜΒΕΣ» ΤΗΣ Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΟΙ ΑΗΘΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια*

zoi-konstantopoulou
Συνεχίζεται ο «βομβαρδισμός» αποκαλύψεων από την πρώην ΠτΒ κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του Α. Τσίπρα και των συνεργατών του.
Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μας πρόδωσε» κι ότι «είχε πουλήσει την υπόθεση της Ελλάδας από πριν» εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο Vmedia και τον δημοσιογράφο Μωυσή Λίτση.

Ερωτηθείσα για τα όσα συνέβησαν την επομένη του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιουλίου, η κ. Κωνσταντοπούλου απαντά ότι «η στάση του κ. Τσίπρα εκπορευόταν από την εκ προοιμίου παράδοση της υπόθεσης της Ελλάδας», πριν, όπως λέει, «όλοι εμείς, που υπηρετήσαμε τη λαϊκή εντολή, υποψιαστούμε ότι υπήρχε τέτοια προδοσία».
Πρόκειται για μια απίστευτη δήλωση όπου εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Πρωθυπουργό, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορεί πως η υπόθεση ήταν εξαρχής στημένη και ότι ο κ. Τσίπρας σε συνεννόηση με τον ξένο παράγοντα είχε αποφασίσει να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας μας άνευ όρων.
Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε δηλώνοντας τα εξής: «Ήμασταν απολύτως διατεθειμένοι να πέσουμε στη φωτιά, κάποιοι τα είχαν βρει με τους δανειστές πίσω από την πλάτη μας». Σήμερα πιστεύω ότι ήταν «συνειδητή απόφαση ενός πρωθυπουργού που είχε πουλήσει την υπόθεση από πριν, που δεν αξιοποίησε το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος, το οποίο ουσιαστικά το κατάπιε».
Πριν λίγες ημέρες, η πρώην πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάι για τη στάση του κ. Αλέξη Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015 είπε ότι «η επιλογή της πλήρους παράδοσης στους δανειστές σημαίνει την πλήρη καταστροφή για την κοινωνία. Δεν ήταν κάτι απρόβλεπτο αλλά κάτι προβλέψιμο με την εμπειρία 5 ετών μνημονίων». Είπε μάλιστα ότι το βράδυ της 9ης Ιουλίου, όταν ο πρωθυπουργός την κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του τότε υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη «ήταν σε πανικό», υπογραμμίζοντας πως «κάποια στιγμή πρέπει να ενημερώσει τον λαό πότε την πούλησε αυτή την ιστορία».
Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις είπε πως το βράδυ της 10ης Ιουλίου «εισέβαλαν» στο γραφείο της οι κ.κ. Βούτσης, Φίλης, Μαντάς, Τζανακόπουλος και Μπαλάφας και πως ο Νίκος Φίλης την απείλησε ότι θα «την τελειώσει».
Οι «βόμβες» της κ. Κωνσταντοπούλου για τους Α. Τσίπρα αλλά και Ν. Βούτση έχουν συνέχεια.
«Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν. Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.
Είπε ακόμη για τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπογράφει ανακοινωθέντα με τα οποία αποδέχεται ότι το χρέος είναι βιώσιμο και φορτώνει τη χώρα με επιπλέον 86 δισ. «Αυτές είναι εγκληματικές επιλογές» σχολίασε.
Για τον διάδοχό της στην προεδρία της Βουλής σημείωσε ότι «λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση και έληξε τις εργασίες της νωρίτερα από ότι έπρεπε». Πρόσθεσε δε ότι ο Νίκος Βούτσης το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κατεβάσει τα πορίσματα της Επιτροπής από την ιστοσελίδα της Βουλής.
Πράγματι, ο κ. Βούτσης, ο
«επαναστάτης» που πριν δύο χρόνια διαμαρτυρόταν για το αντιδημοκρατικό κλείσιμο της ΕΡΤ, με την γνωστή φωτογραφία που κάνει το γύρω του διαδικτύου όπου τον απεικονίζει να τα βάζει με τα ΜΑΤ, φαίνεται πως υιοθετεί αντιδημοκρατικές διαδικασίες που θα ζήλευε ακόμη και ο «πατερούλης» Στάλιν, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής έγραψε τους τίτλους τέλους της Επιτροπής για το Χρέος που είχε συστήσει η προκάτοχός του Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Με απόφαση του Νίκου Βούτση, που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, η επιτροπή που συνέστησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έπαψε πλέον να υφίσταται. Περισσότερα εδώ: http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/0t-03m5.pdf
Η ΠτΒ όλο αυτό το διάστημα έχει δεχθεί έναν ανελέητο και αήθη πόλεμο λασπολογίας από το σύστημα. Την αρχή είχαν κάνει διάφορα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης με αιχμή του δόρατος τους κονδυλοφόρους της δημοσιογραφίας, οι οποίοι χωρίς αιδώ κατηγορούν και στηλιτεύουν προσωπικότητες και συνειδήσεις.
Η Ζωή ενόχλησε το σύστημα, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό, πολιτικό. Η δημοκρατική της στάση εντός του κοινοβουλίου, η τήρηση των κανόνων ήταν κάτι που ενόχλησε το παλαιό κομματικό σύστημα. Ποιος μορεί να ξεχάσει τις κόντρες της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον… πολύ Σταύρο Θεοδωράκη. Είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς μαζί της το μόνο σίγουρο είναι πως η πλειοψηφία των Ελλήνων χειροκρότησε την στάση της έναντι του διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού συστήματος.
Επιτροπή για τον Λογιστικό Ελεγχο του Χρέους
Μια πολιτική παρακαταθήκη που πολεμήθηκε από πολλούς, που όμως θέλουμε να πιστεύουμε πως στο μέλλον θα έχει συνέχεια, ήταν η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους.
«Σκοπός μας είναι να αναζητηθούν όλες οι παράμετροι που συγκροτούν το χρέος, να δούμε πού δαπανήθηκαν τα ποσά, ποιο μέρος των δανείων πήγε σε συμβάσεις μιζών, ποιοι τόκοι έχουν πληρωθεί και πως συμφωνήθηκαν αυτοί οι τόκοι», είχε δηλώσει η Πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι το αίτημα για έλεγχο του χρέους πηγάζει από την ίδια την κοινωνία. Αναφέρθηκε σε υποθέσεις διαφθοράς όπως η Siemens και τα εξοπλιστικά προγράμματα, που έχουν συμβάλει στη διόγκωση του δημοσίου χρέους και σε πρακτικές συνομολόγησης λεόντειων ρητρών και επιτοκίων που εκτίναξαν το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη. Ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχουν πολλά ιστορικά παραδείγματα διαγραφής του χρέους, όπως στην περίπτωση της Γερμανίας με την συμφωνία του Λονδίνου το 1953.
΄Εντονες ήταν τότε οι αντιδράσεις του Ποταμιού με την θολή πηγή και της ΝΔ. Η Πρόεδρος της Βουλής συγκροτεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και εξακολουθεί να μιλάει για “επονείδιστο χρέος”», είχε βγάλει σε ανακοίνωση τότε το ΠΟΤΑΜΙ. Δηλαδή κύριοι, που σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχετε κομματικά, το χρέος δεν είναι επονείδιστο; Την ίδια στιγμή κύκλοι της ΝΔ σχολίαζαν τότε: «Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για το εθνικό κοινοβούλιο. Παραβιάζει συστηματικά κάθε έννοια διαλόγου και διακομματικής συνεννόησης, όπως ίσχυε από το 1974 μέχρι και την ανάδειξή της στο αξίωμα της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
Τα σχόλια δικά σας…
Η Επιτροπή ενόχλησε τότε διότι αναπόφευκτα θα έφθανε σε αποκαλύψεις που θα ταρακουνούσαν συθέμελλα το πολιτικό σύστημα. Όπως για παράδειγμα τα διάφορα swaps με τη Goldman Sachs και άλλες τέτοιες «ροές».
Τα άλλα «κρυφά» δάνεια με γαλλικές και γερμανικές εταιρίες και τράπεζες, που τώρα άρχισαν να αποπληρώνονται.
Τα όργια σπατάλης για τους Ολυμπιακούς του 2004, με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων Σημίτη.
“Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους διώκεται πολιτικά από τους νεομνημονιακούς», όπως είχε δηλώσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως “δεν έχει προηγούμενο ο τραμπουκισμός και ο αυταρχισμός που εκδηλώνει η νεομνημονιακή τάξη πραγμάτων». Αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα ειρωνικά σχόλια του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, σχετικά με τον επονείδιστο και παράνομο χαρακτήρα του χρέους, υπενθυμίζοντας πως την ορολογία αυτή χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πριν συνθηκολογήσει.
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου απέδειξε περίτρανα πως φορά και τιμά τα παντελόνια της εν συγκρίσει με πολλούς άνδρες και κυρίως σε σχέση με τους πρώην »συντρόφους» της στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή τίμησε τις υποσχέσεις της χωρίς να παρεκκλίνει ούτε στιγμή. Όμως ο λαός, όσο κι εάν θέλουν κάποιοι, δεν έχει κοντή μνήμη και θα πράξει αναλόγως στο μέλλον μέσω της δημοκρατικής οδού.
*Φοιτητής Πολιτικών Επστημών, blogger
Πηγή: ithesis,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.