Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!

Image result for ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο πλαίσιο του κοινού προγράμματός τους με τίτλο «Η τέχνη της περιήγησης», συνεργάζονται με την ομάδα «Δίολκοι» για την υλοποίηση της δράσης με τίτλο:

«Περίπατος στην Κόρινθο του ’30.
Ανακαλύπτοντας την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης»
Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, στις 10:30 π.μ., οι «Δίολκοι» θα πραγματοποιήσουν περίπατο στην Κόρινθο, εντοπισμένο στην αρχιτεκτονική της δεκαετίας του ’30. Μέσα από αυτή την περιήγηση στο κέντρο της πόλης θα γνωρίσουμε τα πολυάριθμα κτήρια που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν κατά την ανοικοδόμηση της Κορίνθου μετά τον σεισμό του 1928 και αποτελούν την αρχιτεκτονική της κληρονομιά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν καταστραφεί ή αλλοιωθεί σε βαθμό που δεν είναι πια αναγνωρίσιμα. Θα ανακαλύψουμε επίσης τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου και θα συνδεθούμε με το παρελθόν της πόλης μας. 

Η δράση αποτελείται από δύο μέρη: 
α)Περίπατος στο κέντρο της πόλης με ξενάγηση και 
β) Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες για τη δράση: 
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης (εκκίνησης): Πλατεία Φλοίσβου (Πήγασος)
Διάρκεια δράσης: δύο ώρες.

Για δήλωση συμμετοχής: 
Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου: 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 08.30-14.00).
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές
Οι Δίολκοι είναι μια διεπιστημονική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2012 με ενδιαφέρον να αναδείξει και να καλλιεργήσει την κουλτούρα της πόλης και των πολιτών. Επιθυμία της ομάδας είναι να δραστηριοποιείται, σε εθελοντική βάση,με σκοπό την έρευνα και τον διάλογο για τον δημόσιο χώρο της πόλης της Κορίνθου και της ευρύτερης περιοχής, επιδιώκοντας να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος και να διελκύει τις αφανείς τάσεις βελτίωσης.
Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας ανήκει στο Δίκτυο θεματικών τεχνολογικών μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Σκοπός του μουσείου είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από το περιβάλλον της υδατικής λεκάνης της Στυμφαλίας και να αναδείξει την μακραίωνη αλληλεπίδραση ανθρώπου και φύσης στην περιοχή. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς είναι κοινωφελές ίδρυμα, που υποστηρίζει τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας με έμφαση στη βιοτεχνική και βιομηχανική τεχνολογία, και προωθεί τη σύνδεση του Πολιτισμού με το Περιβάλλον, μέσα από τους άξονες: πολιτιστικό τοπίο, άυλη πολιτιστική κληρονομιά, παραγωγική ιστορία, ιστορικά κέντρα πόλεων. 
Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου είναι κοινωφελές ίδρυμα, το οποίο έχει σκοπό την ανεύρεση, διάσωση, συντήρηση και προβολή στο ευρύ κοινό υλικών και άυλων μαρτυριών του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν έργα από όλους τους κλάδους της νεοελληνικής χειροτεχνίας, μέσα από τα οποία ανιχνεύονται καταβολές από το ιστορικό παρελθόν του ελληνισμού, αφομοιωμένες επιδράσεις από Ανατολή και Δύση, τοπικές και χρονικές αισθητικές αντιλήψεις, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες για τη ζωή των νεοελλήνων κατά τους τρεις τελευταίους αιώνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.